Pelastus­partio uusista löydöistä: Viidakkoon kadonneet neljä lasta selvisivät lento­turmasta ilman vakavia vammoja

Etsijöiden kerrotaan löytäneen tuoreita jälkiä ja muun muassa vaippoja sekä nelivuotiaan lenkkarit.

Kolumbian sotilaat ja seudun alkuperäiskansojen edustajat etsivät neljää lasta viidakosta Caquetán ja Guaviren alueiden välimaastosta.

Pelastuspartio uskoo uusien löytöjen perusteella entistä vakaammin, että Kolumbiassa viidakkoon kadonneet neljä lasta selvisivät ilman vakavia vammoja lentoturmasta, joka sattui yli kolme viikkoa sitten.

Etsijät löysivät aivan hiljattain kahdesta eri paikasta muun muassa vaippoja, pyyhkeen ja lenkkarit. Asiasta uutisoi muun muassa espanjalainen sanomalehti El País.

Lenkkarit kuuluvat koon perusteella kadonneelle 4-vuotiaalle. Kolme muuta lasta ovat i’iltään 11 kuukautta, 9 vuotta ja 11 vuotta.

Lenkkarit löytyivät noin 600 metrin päästä Cessna-pienkoneen hylkyä, josta löytyi aiemmin kuolleena kaikki kolme aikuista koneessa ollutta. Yksi heistä oli kadonneiden lasten äiti.

Muut esineet löytyivät runsaan 400 metrin päästä hylystä. Etsijät ovat päätelleet niiden kulumisesta, että lapset olivat sillä paikalla 3.–8. toukokuuta. Lentokone putosi 1. toukokuuta.

Asevoimien erikoisjoukkojen komentaja Pedro Sánchez sanoi El Paísin mukaan, että etsijät ovat löytäneet äskettäin myös jälkiä, jotka he arvioivat vain 24–48 tuntia vanhoiksi.

Etsijät eivät ole löytäneet maastosta verta, mikä heidän mukaansa myöskin tukee olettamaa, että lapset eivät ole loukkaantuneet turmassa vakavasti.

”Tässä valtavassa Toivon operaatiossa 350 kolumbialaista –– hyödyntää kaikkia teknologisia valmiuksiaan, aluetuntemustaan ja kokemustaan uhmatakseen mahdotonta ja tuodakseen nämä neljä lasta takaisin”, asevoimat muotoili tiedotteessaan El Paísin mukaan.

Lue lisää: Helikopterista laskettiin viidakkoon sata selviytymis­pakkausta: Neljän lapsen etsintä jatkuu kolme viikkoa lento­turman jälkeen

Lue lisää: Lasten löytyminen kaksi viikkoa tuhoisan lentoturman jälkeen ei pitänytkään paikkaansa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat