Prigožin: Wagner on aloittanut vetäytymisensä Bahmutista

Bahmutista vetäytymisestä kertonut Jevgeni Prigožin huomautti, että osa Wagnerin sotilaista voisi jäädä paikalle, jos Venäjän joukot tarvitsevat apua.

Wagner-johtaja Jevgeni Prigožin (keskellä) ilmoitti joukkojensa vetäytymisen Bahmutista alkaneen. Kuva on pysäytyskuva videolta, joka julkaistiin torstaina. Prigožinin vieressä seisovia ihmisiä ei ole nimetty.

| Päivitetty

Palkka-armeija Wagnerin joukot ovat aloittaneet vetäytymisensä Bahmutista, Wagnerin johtaja Jevgeni Prigožin kertoo.

Prigožin julisti lauantaina joukkojensa vallanneen Bahmutin kaupungin Itä-Ukrainassa. Hän ilmoitti jo tuolloin, että Wagner-taistelijat vetäytyisivät kaupungista ja että Venäjän asevoimien joukot tulisivat niiden tilalle.

Torstaina Telegramissa julkaistulla videolla Prigožin kertoi yksikköjensä luovuttavan asevoimille myös varusteet ja ammukset. Hän huomautti, että osa Wagnerin sotilaista voisi jäädä paikalle, jos Venäjän joukot tarvitsevat apua.

”Me vetäydymme, lepäämme ja valmistaudumme ja sitten saamme uudet tehtävät”, suojapanssariin ja kypärään sonnustautunut Prigožin sanoi.

Prigožin väitti aiemmin tällä viikolla, että noin 10 000 Venäjän vankiloista värvättyä Wagner-taistelijaa olisi kuollut taistelukentillä.

Myös Ukrainan varapuolustusministeri Hanna Maljar kertoi torstaina päivällä, että Venäjän asevoimien joukot olivat korvanneet Wagnerin sotilaita Bahmutin laitamilla, mutta Wagnerin sotilaita oli edelleen itse kaupungissa.

Wagner on ollut avainasemassa Bahmutin taisteluissa, jotka ovat kestäneet jo yli yhdeksän kuukautta. Viikonloppuna Wagner ja Venäjän armeija julistivat Bahmutin kaatuneen, mutta Ukrainan mukaan sen joukot jatkavat taisteluja kaupungissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat