Ukraina: Taistelut ovat selvästi hiipuneet kolmessa päivässä

Viikonloppuna Wagner ja Venäjän armeija julistivat Bahmutin kaatuneen, mutta Ukrainan mukaan sen joukot jatkavat taisteluja kaupungissa.

Ukrainan asevoimien 21. toukokuuta julkaisema ilmakuva Bahmutin tuhoista.

Venäjän iskut Bahmutin alueella ovat selvästi vähentyneet kuluneen kolmen päivän aikana, Ukrainan itäisen sotilaspiirin tiedottaja Serhi Tšerevatyi sanoo. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Tšerevatyin mukaan viimeisen 24 tunnin aikana alueella on nähty vain kaksi sotilaallista yhteenottoa. Hän kuitenkin totesi, että taisteluiden hiipumista saattaa selittyä myös joukkojen uudelleen muodostamisella.

Palkka-armeija Wagnerin johtaja Jevgeni Prigožin kertoi aiemmin torstaina, että hänen joukkonsa on aloittaneet vetäytymisensä Bahmutista. Prigožinin mukaan Wagner jättää asemapaikkansa ja varusteensa Venäjän asevoimille. Myös Ukrainan varapuolustus­ministeri Hanna Maljar kertoi, että Venäjän asevoimien joukot ovat korvanneet Wagnerin sotilaita Bahmutin laitamilla.

Jevgeni Prigožin ja Wagner-sotilaita Bahmutissa. Kuva on kuvakaappaus videolta, jonka Wagner julkaisi torstaina.

Wagner on ollut avainasemassa Bahmutin taisteluissa, jotka ovat kestäneet jo yli yhdeksän kuukautta. Viikonloppuna Wagner ja Venäjän armeija julistivat Bahmutin kaatuneen, mutta Ukrainan mukaan sen joukot jatkavat taisteluja kaupungissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat