Auto törmäsi Britannian pää­ministerin virka-asunnon porttiin, yksi pidätetty

Kukaan ei loukkaantunut törmäyksessä.

Auto ajoi porttiin Lontoossa torstaina.

| Päivitetty

Ajoneuvo törmäsi Britannian pääministerin Rishi Sunakin virka-asunnon edustalla olevaan porttiin, poliisi kertoo uutistoimisto Reutersin mukaan.

Lontoon poliisin mukaan kukaan ei loukkaantunut törmäyksessä. Auton kuljettaja on pidätetty.

Brittilehti The Guardianin mukaan Sunak oli paikalla virka-asunnossa tapahtuma-aikana torstaina iltapäivällä. Tämän jälkeen Sunak poistui virka-asunnolta.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan pidätettyä miestä epäillään holtittomasta ajamisesta ja omaisuuden vahingoittamisesta.

Tapaus sattui noin kello 16.20 paikallista aikaa. Poliisi eristi alueen Whitehall-nimisen kadun varrella, mutta nyt tie on taas avattu. Pääministerin virka-asunto sijaitsee numerossa 10 Downing Street -kadulla, joka on Whitehallin poikkikatu.

BBC:n haastatteleman silminnäkijän mukaan auto hidasti ennen törmäystä porttiin.

Silminnäkijä Simon Parry, 44, kertoi The Guardianille useiden poliisiajoneuvojen saapuneen paikalle hyvin nopeasti koirien sekä pommiryhmän kanssa ja evakuoineen alueen. Parry sanoi myös nähneensä auton kuljettajan vatsamakuulla, kun hänet otettiin kiinni.

Lontoon poliisi kertoi torstai-iltana tiedotteessa, että asian tutkimista jatketaan eikä tapahtunutta tällä hetkellä käsitellä terrorismiin liittyvänä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat