11-vuotias soitti hätä­numeroon, poliisi tuli ja ampui häntä rintaan

Poika oli aseistamaton ja äitinsä mukaan totteli poliisin käskyjä.

Mississippin osavaltiossa Yhdysvalloissa vaaditaan potkuja poliisille, joka ampui 11-vuotiasta aseistamatonta poikaa rintaan. Poliisi oli saapunut pojan kotiin, koska tämä oli itse soittanut hätänumeroon suojellakseen äitiään viime lauantain pikkutunteina.

Tapauksesta kertovat muun muassa uutiskanava CNN ja sanomalehti The Washington Post.

Pojan keuhko puhkesi, kylkiluita murtui ja maksa vaurioitui. Sairaalassa hänet kytkettiin hengityskoneeseen. Hänet kotiutettiin keskiviikkona.

Äiti oli antanut pojalle puhelimen ja pyytänyt tätä ilmoittamaan hätänumeroon perheen sisäisestä välikohtauksesta, joka koski pojan isäpuolta.

Poliisin saavuttua paikalle äiti huusi, ettei kukaan asunnossa ole aseistautunut. Poliisi käski kaikkia tulemaan ulos kädet ylhäällä. Poika totteli, mutta silti poliisi ampui häntä.

”Hän sanoi: ’Miksi hän ampui minua? Mitä minä tein?’ Ja hän alkoi itkeä”, äiti kertasi tapahtumia lehdistötilaisuudessa viime viikolla.

Poikaa edustavan asianajajan mielestä ei ole mitenkään mahdollista, että poliisi olisi sekoittanut 147 senttimetriä pitkän 11-vuotiaan aikuiseen.

Pojan äidin mukaan poliisi perusteli ampumistaan sillä, että poika ilmestyi hänen näköpiiriinsä kulman takaa. Asianajajansa mukaan poika ”toimi täysin oikein”.

”Tämän poliisin toiminta oli holtitonta, hyvin holtitonta, ja se olisi voinut johtaa hengen menettämiseen”, asianajaja sanoi CNN:lle.

Pojan asianajaja, äiti ja heidän tukijansa suunnittelevat lauantaille mielenosoitusta vaatiakseen poliisin irtisanomista ja tämän haalarikameran tallenteen julkaisua.

Poliisi on asetettu palkalliselle vapaalle tutkinnan ajaksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat