Matkustaja avasi hätäulos­käynnin oven, kun noin 200 ihmistä kuljettanut lento­kone oli vielä ilmassa

Etelä-Korean viranomaiset ovat ottaneet kiinni oven avanneen 33-vuotiaan miehen, ja selvitystyö on käynnissä siitä, rikkoiko mies lentoturvallisuuslakia.

Matkustaja avasi hätäuloskäynnin oven eteläkorealaisen Asiana Airlinesin lennolla, kun lentokone oli vielä noin 250 metriä maanpinnan yläpuolella, kertoo muun muassa eteläkorealainen uutistoimisto Yonhap News Agency.

Yonhapin mukaan viranomaiset ovat ottaneet kiinni oven avanneen 33-vuotiaan miehen, ja selvitystyö on käynnissä siitä, rikkoiko mies lentoturvallisuuslakia.

Lentokone mallia Airbus A321-200 oli matkalla kohti Etelä-Koreassa sijaitsevaa Daegun kaupunkia. Koneessa oli noin 200 matkustajaa.

Kukaan ei loukkaantunut oven avauksen seurauksena, mutta yhdeksän teini-ikäistä ihmistä vietiin sairaalaan koneen laskeuduttua, Daegun palolaitokselta kerrottiin Reutersin mukaan.

”Se oli kaaos. Näytti siltä, että oven lähellä istuneet matkustajat olivat pyörtymässä. Lentokonehenkilökunta kuulutti, oliko koneessa lääkäreitä. Jotkut juoksivat paniikissa pitkin lentokoneen käytävää”, matkustaja kuvasi tunnelmia Yonhapille.

Lentohenkilökunta ei pystynyt puuttumaan oven avanneen miehen toimintaan, koska kone oli juuri laskeutumassa.

Yonhapin haastattelemien silminnäkijöiden mukaan oven avannut mies yritti hypätä ovesta ulos, mutta lähellä olevat matkustajat estivät sen.

Etelä-Korean liikenneministeriön mukaan tutkitaan, noudattiko Asiana Airlines hätäuloskäyntiin liittyvää protokollaa, Reuters kertoo.

Ministeriön mukaan on mahdollista, että hätäuloskäynnin oven saa auki lähellä maata, kun ilmanpaine on sama lentokoneen sisällä ja ulkona.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat