Aleksei Navalnyin uusi oikeuden­käynti alkaa ensi viikolla

Navalnyi sanoo, ettei vieläkään tiedä, mistä häntä tarkalleen syytetään.

Aleksei Navalnyi kuvattuna videoyhteyden välityksellä oikeuden kuulemisessa 26. huhtikuuta.

Venäläinen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi joutuu jälleen oikeuden eteen ensi viikolla, hän kertoo Twitterissä.

Oikeudenkäynti alkaa keskiviikkona 31. toukokuuta. Se liittyy Navalnyin saamiin ekstremismisyytteisiin, hänen avustajansa Kira Jarmyš kirjoittaa Twitterissä.

Navalnyi kertoo saaneensa syyttäjältä yli 3 000 sivua pitkän kuvaelman rikoksista, joista häntä syytetään, mutta selostus on epäselvä.

”Vaikka tämä määrä osoittaa, että olen kiero ja sinnikäs rikollinen, en ota selvää mistä minua tarkalleen syytetään”, hän kirjoittaa sarkastisesti.

Varsinainen syytekirjelmä takavarikoitiin, koska sen sanottiin olevan kielletty esine Shizo-eristyssellissä, jossa Navalnyitä pidetään.

”Ketään ei kiinnosta, vaikka olet joutumassa oikeuteen, jossa sinua uhkaa jopa 30 vuoden tuomio ja haluaisit tietää mistä sinua syytetään ja miten se aiotaan todistaa.”

Avustaja Jarmyš kirjoitti myöhemmin Twitterissä, että tieto oikeudenkäynnin ajankohdasta oli hävinnyt Moskovan käräjäoikeuden verkkosivuilta.

Uutistoimisto Reutersin mukaan internetissä levinneissä asiakirjoissa lukee, että ekstremismisyytteisiin liittyy muun muassa natsismia, äärijärjestön perustamista ja kansalaisten rohkaisua laittomaan toimintaan.

Navalnyi istuu parhaillaan jo yli 11 vuoden vankeustuomiota petoksesta ja oikeuden halventamisesta. Huhtikuussa uutisoitiin, että hänestä on avattu myös uusi terrorismitutkinta, jota Navalnyin liittolaisten mukaan tullaan käsittelemään sotaoikeudessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat