Työpaikkaruokaloissa jyräävät edelleen kotiruuat – "Maakunnissa ruuan nimi pitää olla suomeksi"

Kotiruuat kuuluvat edelleen monen lounassuosikkeihin, mutta maut muuttuvat. Tulevaisuudessa työpaikkaruokaloissa syödään enemmän kasvisruokaa ja sushia.

Hämeenlinnan verkatehtaan työläiset söivät lounaaksi omia eväitä tehtaan konttorirakennuksessa. Kuva on todennäköisesti 1930-luvulta.

26.4.2015 2:00 | Päivitetty 30.4.2015 11:10

Syötkö yleensä lounaan työpaikkaruokalassa? Niin tekee moni muukin: noin kolme kymmenestä työssäkäyvästä, sanoo erikoistutkija Susanna Raulio Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta.

Työpaikkalounas on yhä useammalle päivän ainoa lämmin ateria. Harvalle se on kuitenkaan nautinto. Suomalaiset käyttävät lounaaseen keskimäärin alle kaksikymmentä minuuttia, Raulio kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat