Teemme koko ajan huonoja päätöksiä, emmekä edes huomaa sitä – Nokialla työskennellyt psykologi kertoo, miten päätöksenteossa voi kehittyä - Ura | HS.fi

Teemme koko ajan huonoja päätöksiä, emmekä edes huomaa sitä – Nokialla työskennellyt psykologi kertoo, miten päätöksenteossa voi kehittyä

Työprojektit viivästyvät tai epäonnistuvat usein, koska päätöksentekomme on vääristynyttä, kertoo psykologi ja työnohjaaja Ari-Pekka Skarp.

Ihmiset luovat työprojekteille helposti epärealistisia aikatauluja, eivätkä osaa myöhemmin korjata alkuperäisiä arvioitaan riittävästi.

28.8.2017 14:50

Pieni neuvotteluhuone on täynnä ihmisiä. Nurkkapöydälle on nostettu termoskannu. Projektinvetäjä avaa kannettavan tietokoneensa ja alkaa kertoa uudesta hankkeesta.

Usein moni asia työprojekteissa alkaa mennä jo tässä vaiheessa pieleen, eikä kukaan huomaa sitä. Kuvittelemme nimittäin tekevämme järkeviä ja objektiivisia ratkaisuja, mutta todellisuudessa ajattelumme on niin vinoutunutta, että se sotkee päätöksentekomme. Sama koskee töiden lisäksi muuta elämää parisuhdekysymyksistä kulkuvälineen valintaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat