”En iloitse oikein mistään” – HS:n lukijat kertovat, miten työ muutti heitä huonompaan suuntaan, työpsykologi neuvoo tunnistamaan nämä vaaran merkit - Ura | HS.fi
Ura

”En iloitse oikein mistään” – HS:n lukijat kertovat, miten työ muutti heitä huonompaan suuntaan, työpsykologi neuvoo tunnistamaan nämä vaaran merkit

Kun työ stressaa, ihminen on vapaa-ajallaankin väsynyt ja kireä. Pitkään jatkuneena työstressi voi tehdä ihmisestä välinpitämättömän, sanoo työterveyspsykologi.

Epätyydyttävä työ tai työtilanne voi aiheuttaa ihmisen persoonassa muutoksia. Iloisesta ihmisestä tulee apea, rauhallisesta kärttyisä, vilkas voi eristäytyä. Työpsykologi painottaa palautumisen tärkeyttä.

Julkaistu: 19.10.2018 11:13, Päivitetty 19.10.2018 11:57

”Olen kireä ja väsynyt koko ajan työn kiireen vuoksi, työn ulkopuolelle en jaksa kuunnella kenenkään huolia. Ystävyyssuhteet kuihtuvat. Harmittaa, mutta resursseja ei vain jää.”

Nainen, 41, terveydenhoitaja

Kuulostaako tutulta? Kysyimme HS:n lukijoilta: Oletko huomannut työn muuttaneen sinua huonompaan suuntaan?

Vastauksia tuli yli 400 – kyselyyn vastasivat tosin korostetusti ihmiset, jotka olivat muutoksia huomanneet. Vastaajien ikähaitari vaihteli alle kolmikymppisistä yli 70-vuotiaisiin. Mukana oli muun muassa opettajia, perushoitajia, asiakaspalvelijoita, juristeja sekä eri tason johtajia.

Luetuimmat - Ura

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat