Ryhdyitkö pomoksi ja huomasit, että se olikin virhe? Vastaa kyselyyn - Ura | HS.fi

Ryhdyitkö pomoksi ja huomasit, että se olikin virhe? Vastaa kyselyyn

Ryhdyitkö esihenkilöksi ja huomasit, ettei se olekaan sinun juttusi? Kerro HS:n kyselyssä kokemuksistasi.

Esimieheksi ryhtymistä pidetään monesti osana mekaanista urapolkua, jota kuuluu tavoitella.­

2.3. 11:39

Eikö esihenkilön tehtävä ollutkaan aivan sitä mitä toivoit tai halusit?

Pomon pesti on monessa työpaikassa ainoa keino saada palkankorotus – ja kyllähän ylenemistä tai esimiestehtävää pidetään monesti luonnollisena urapolkuna, jota kuuluukin tavoitella.

Ehkä tartuit esimiehen paikkaan, kun sitä tarjottiin, ehkä nimenomaan tavoittelit pomon paikkaa. Kun tehtävät sitten alkoivat, ne eivät ehkä olleetkaan sitä mitä toivoit. Kenties suhteet kollegoihin muuttuivat tai huomasit, ettei asioiden, projektien tai henkilöiden johtaminen sovikaan luonteellesi.

Työelämässä ylenemistä pidetään monesti palkintona hyvästä työstä. Joskus voi kuitenkin käydä niin, että työyhteisö menettää loistavan asiantuntijan ja saa keskinkertaisen pomon, joka ei edes viihdy tehtävässä.

HS tekee juttua esimiespestiin pettyneistä ja kerää aiheesta lukijoiden kommentteja. Etsimme myös haastateltavaa, joka kertoisi kokemuksistaan.

Yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kommentteja saatetaan käyttää anonyymisti jutussa. Toimittaja saattaa ottaa yhteyttä niihin vastaajiin, jotka ilmoittavat suostuvansa haastatteluun.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat