Täältä tullaan, Eurooppa - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jalkapallo

Täältä tullaan, Eurooppa

Helsingin Jalkapalloklubi aloittaa Mestarien liigan karsinnan tallinnalaista Nõmme Kaljua vastaan tänään Töölössä. HS esittelee kolme HJK:n avainpelaajaa.

Tilaajille

<span class="nimi">Joel Pohjanpalo</span><br />Hyökkääjä Pohjanpalo pelasi perjantain ottelussa VPS:ää vastaan erinomaisesti, ja maalintekoyritykset olivat maalittomuudesta huolimatta hyviä. Pohjanpalo on hyökkääjäksi monipuolinen ja vakuuttaa myös pallottomana. Huhut vievät häntä kovaa vauhtia ulkomaille, ja Mestarien liigan karsinta on hyvä näyttöpaikka.<br />VPS:ää vastaan Pohjanpalon tilalle vaihdosta tullut Mikael Forssell esitti kauden parastaan ja teki kliinisen maalin. Klubin hyökkäyspeli on löytymässä.

Julkaistu: 17.7.2013 2:00

<span class="nimi">Sakari Mattila</span><br />HJK on nyt alkukautta monipuolisempi hyökkäyssuuntaan. Siitä iso ansio kuuluu keskikentän keskustassa pelaavalle Mattilalle, joka on noussut avauskokoonpanon vakiohahmoksi.<br />Jos HJK on aiemmin hakannut laidassa päätä seinään ja näperrellyt, nyt HJK tulee vaarallisesti myös keskeltä. Mattila tarjoaa myös todellisen kaukolaukauspelotteen: viime viikolla hän laukoi vapaapotkun 25 metristä ristikkoon ja teki hevosmaisella potkullaan hieman myöhemmin samasta paikasta maalin.

<span class="nimi">Erfan Zeneli</span><br />Viime vuosien HJK-dominanssissa Zeneli on ollut yksi tärkeimmistä pelaajista. Se on eräänlainen tuhkimotarina, sillä vielä 2010-luvun lopulla Zeneli pelasi usein farmijoukkue Klubi 04:ssä.<br />Kuluvalla kaudella Zenelillä on ollut hetkittäin vaikeaa siinä missä muillakin HJK:ssa, mutta viimeistään VPS-ottelu palautti laitapelaajan itseluottamuksen.<br />Zeneli pääsi pallon kanssa päätyyn asti tarjoamaan vaarallisia keskityspalloja ja haastoi yksi vastaan yksi -tilanteissa erittäin ennakkoluulottomasti.

Seuraa uutisia tästä aiheesta