Urheilurikos on saatava lainsäädäntöön - Urheilu | HS.fi

Urheilurikos on saatava lainsäädäntöön

Suomen lainsäädännöstä puuttuu edelleen lakipykälä, joka auttaisi otteluiden tulosmanipuloijien tuomitsemisessa. Laki ei tunne edelleenkään urheilurikoksen käsitettä toisin kuin monessa muussa EU-maassa. RoPS:n pelaajia taannoin lahjonut Wilson Raj Perumal ja hänen lahjomansa pelaajat saatiin tuomittua lahjuksen antamisesta ja ottamisesta elinkeinotoiminnassa.

16.1.2014 2:00

Suomen lainsäädännöstä puuttuu edelleen lakipykälä, joka auttaisi otteluiden tulosmanipuloijien tuomitsemisessa. Laki ei tunne edelleenkään urheilurikoksen käsitettä toisin kuin monessa muussa EU-maassa.

RoPS:n pelaajia taannoin lahjonut Wilson Raj Perumal ja hänen lahjomansa pelaajat saatiin tuomittua lahjuksen antamisesta ja ottamisesta elinkeinotoiminnassa. Sama lakipykälä ja sen törkeä tekomuoto eivät kuitenkaan sovellu kaikkiin tapauksiin. Miten tuomita esimerkiksi ottelumanipulaatio amatööriurheilussa, jos seuran toimintaa ei katsota elinkeinotoiminnaksi? Jos lahjus ei ole törkeä, rajautuu poliisin tutkintakeinoista samalla pois telekuuntelun mahdollisuus.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat