Lassilalle pronssia

Jos asiat olisivat menneet toisin, Suomella olisi jo yksi lisämitali Sotšista. Sen olisi tuonut Lydia (o.s. Ierodiaconou) Lassila freestylen hypyissä, joissa australialainen sijoittui olympiapronssille. Neljä vuotta sitten Vancouverissa Lassila voitti hypyt.

16.2.2014 2:00

Jos asiat olisivat menneet toisin, Suomella olisi jo yksi lisämitali Sotšista. Sen olisi tuonut Lydia (o.s. Ierodiaconou) Lassila freestylen hypyissä, joissa australialainen sijoittui olympiapronssille.

Neljä vuotta sitten Vancouverissa Lassila voitti hypyt. Silloin nousi puheenaiheeksi, että hän voisi edustaa Sotšissa 2014 Suomea. Miksei niin sitten käynytkään? Annetaan Lassilan aviomiehen Lauri Lassilan kertoa: "Lydia haki tosissaan Suomen kansalaisuutta 2007, mutta asia ei edennyt. Vancouverissa sitten riitti selkääntaputtajia ja sanottiin, että Sotšissa Lydia kilpailee suomalaisena. Asia ei senkään jälkeen edennyt, joten annoimme sen olla. Vähän jäi paha mieli", Lauri Lassila sanoi eilen lauantaina HS:lle. Lassila sijoittui Naganon olympialaisissa 1998 kumparelaskussa viidenneksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat