Miksi pingis ei kiinnosta nuoria? - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Miksi

Miksi pingis ei kiinnosta nuoria?

Pöytätennis oli vielä 1980- ja 1990-luvuilla keskikokoinen ja seurattu laji myös Suomen mittakaavassa. Nyt noista ajoista on vain muistot. Benedek "Pentti" Oláh on ainoa suomalainen huippupelaaja. Miksi pöytätennis ei kiinnosta entiseen tapaan, Suomen Pöytätennisliiton puheenjohtaja Esko Heikkinen? "Pingis kiinnostaa veteraani-ikäisiä, mutta nuoria pelaajia on liian vähän.

Tilaajille
Julkaistu: 5.12.2014 2:00

Pöytätennis oli vielä 1980- ja 1990-luvuilla keskikokoinen ja seurattu laji myös Suomen mittakaavassa. Nyt noista ajoista on vain muistot. Benedek "Pentti" Oláh on ainoa suomalainen huippupelaaja.

Miksi pöytätennis ei kiinnosta entiseen tapaan, Suomen Pöytätennisliiton puheenjohtaja Esko Heikkinen?"Pingis kiinnostaa veteraani-ikäisiä, mutta nuoria pelaajia on liian vähän. Laji on vaikea. Vasta puolen vuoden säännöllisen harjoittelun jälkeen siitä alkaa nauttia. Taitolajissa lahjakkuudet erottuvat nopeasti, mikä ei ole omiaan motivoimaan heikompia pelaajia. Myöskään seurat eivät ole olleet riittävän aktiivisia. Lajilla on peiliin katsomisen paikka."

Seuraa uutisia tästä aiheesta