Urheilu

Bluesin talous on ollut pitkään tappiolla

Espoo Bluesin taustayhtiö Jääkiekko Espoo Oy kertoo yrityssaneeraushakemuksessaan syitä taloudellisiin vaikeuksiinsa. Bluesin mukaan markkinan heikkoutena on jääkiekkotuottojen entistä laajempi jakautuminen.

Tilaajille

Espoo Bluesin taustayhtiö Jääkiekko Espoo Oy kertoo yrityssaneeraushakemuksessaan syitä taloudellisiin vaikeuksiinsa. Jääkiekko Espoo Oy jätti Espoon käräjäoikeuteen yrityssaneeraushakemuksen, joka on nyt julkista tietoa sen jälkeen, kun oikeus salasi osan asiakirjoista.

Helsingin Sanomien saamassa yrityssaneeraushakemuksessa Jääkiekko Espoo Oy (myöhemmin Blues) listaa useita talouteensa vaikuttaneita asioita, joita ovat yleinen talouden taantuma, kilpailu katsojista tv-palveluiden kanssa, Jokerien vetovoima, perättäiset tappiolliset tilikaudet ja pieleen mennyt taloushallinnon uudistus.

Bluesin mukaan markkinan heikkoutena on jääkiekkotuottojen entistä laajempi jakautuminen. ”Yhtenä tekijänä on internetin lisääntynyt käyttö otteluiden katsomiseen, ja internet-tuotteiden erittäin aggressiivinen hinnoittelu”, Blues mainitsee hakemuksessaan.

”Toki tv-tuotteesta on saatu korvaus, mutta vaikuttaa siltä, että tv-tuote on suotuisammassa nosteessa”, Blues lisää.

Hakemuksen mukaan yhtiön ensimmäinen tilikausi 2012–2013 oli 1,474 miljoonaa euroa tappiollinen. Seuraavakin pysyi tappiollisena 823 000 eurolla. Viimeisimmällä tilikaudella (2014–2015) tappiot kasvoivat. Liikevaihdoksi oli budjetoitu 5,6 miljoonaa euroa.

”Taloudellisen tilanteen rajusta muutoksesta johtuen liikevaihto laski kuitenkin 3,7 miljoonaan euroon ja tulos oli noin 1,4 miljoonaa euroa tappiollinen. Alan luonteesta johtuen toimintaa ei voitu sovittaa laskeneeseen tuottotasoon, muun muassa henkilöstön sopimusrakenteen takia, joka ei salli irtisanomisia tai lomautuksia kesken kauden”, Blues kertoo saneeraushakemuksessa.

Bluesin tämän kauden välitilinpäätös on tappiollinen.

”Välitilinpäätös osoittaa tappiota noin 700 000 euroa, mikä johtuu toiminnan kausiluontoisuudesta, sillä merkittävin osa tuloista tulee tilikauden seitsemän viimeisen kuukauden aikana ja näistä on välitilinpäätöksessä mukana vain yksi kuukausi. Arvio koko tilikauden tuloksesta 2015–2016 on noin 500 000 euroa tappiollinen. Ennusteen mukaan tilikauden toinen puolisko on jo voitollinen”, Blues kertoo.

Yhtiö kertoo hakemuksessaan, millaisia säästöjä se on saamassa. ”Pelaajabudjetti on muuttunut pelikaudelle. Pelaajabudjetti on arviolta 1,35 miljoonaa euroa (lähteneiden kallispalkkaisten pelaajien jälkeen). Loppukauden säästöt ovat sivukuluineen noin 200 000 euroa verrattuna budjettiin.”

Bluesin mukaan hallin vuokraa olisi saatu laskettua 500 000 eurosta 200 000 euroon. Yhtiön arvio lisärahoitustarpeesta on ”korkeintaan 200 000 euroa”. ”Lisäksi hakija tarvitsee arviolta 500 000 euroa käyttöpääomarahoitusta seuraavan tilikauden osalta. Kaikki tämä on tarkoitus hankkia osakepääomakorotuksella alkuvuoden aikana.”

”Hakija on hankkinut viime viikolla 100 000 euron lisärahoituksen ulkopuolisilta tahoilta. Hakijalla on kolmelta nykyiseltä osakkaalta sitoumukset, joiden arvo on yhteensä 250 000–300 000 euroa. Voimme tarvittaessa toimittaa näistä näyttöä 31. joulukuuta mennessä. Sitoumusten ehtona on, että hakija asetetaan saneeraukseen eli sitoumusten tarkoitus on turvata saneerausmenettelyn aikainen rahoitus”, yhtiö kertoo.

Yhtiön mukaan saneeraustoimilla ja toiminnan tehostamisella se kykenee parantamaan toiminnan kannattavuutta yhtiön vakavaraisuutta.

”Hakija uskoo vakaasti, että suunnitelluilla tervehdyttämistoimilla yhtiön uhkaava maksukyvyttömyys on korjattavissa. Siten kannattavaa ja työllistävää liiketoimintaa ei kannata lopettaa hakijan maksuvaikeuksien johdosta”, yhtiö sanoo.

Yrityssaneeraushakemuksesta on salattu tämän kauden välitilinpäätös, budjetti, velkojaluettelot ja luettelo merkittävästä varallisuudesta.

Verohallinto jätti 11. marraskuuta Jääkiekko Espoo Oy:tä koskevan konkurssihakemuksen, ja Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö jätti samaa yhtiötä koskevan konkurssihakemuksen 16. marraskuuta.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Espoo Blues
 • Jääkiekko
Urheilun luetuimmat
 1. 1

  Euroopan mestari Edis Tatli on valmis, jos hänen twiitistään tykännyt Ukrainan supertähti nousee samaan sarjaan – ”Se ratkaisi, että Edis meni koko ajan eteenpäin”

 2. 2

  Keihäslegenda Seppo Räty palkittiin veikeällä summalla – liittyy hirmukiskaisuun

 3. 3

  Edis Tatli nappasi EM-tittelin itselleen takaisin – ”Hain tyrmäystä, mutta muutenkin meni hyvin”

 4. 4

  Selkävaivainen Lauri Markkanen hämmästytti jalkapallotaidoillaan – seurasi Chicagon tappelupukareiden loisto-otteita puku päällä

 5. 5

  Tyttöystävänsä murhasta pitkän tuomion saanut paralympiatähti Oscar Pistorius loukkaantui vankilatappelussa

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Edis Tatli nappasi EM-tittelin itselleen takaisin – ”Hain tyrmäystä, mutta muutenkin meni hyvin”

 2. 2

  Selkävaivainen Lauri Markkanen hämmästytti jalkapallotaidoillaan – seurasi Chicagon tappelupukareiden loisto-otteita puku päällä

 3. 3

  Veneessä 90 ruokapakettia ja ”hirveä määrä” kosteuspyyhkeitä – 15 kilolla itseään lihottaneen Sam Öhmanin alaston yksinsoutu Atlantin yli lykkääntyi myrskyn takia

 4. 4

  Keihäslegenda Seppo Räty palkittiin veikeällä summalla – liittyy hirmukiskaisuun

 5. 5

  Yksi oivallus auttoi maailmanmestariksi tähtäävää ja suurperheestä unelmoivaa Edis Tatlia tekemään ratkaisevan muutoksen: ”Naama näytti siltä, että olisin otellut 20 erää”

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

 2. 2

  Saksan vihatuin jalkapallojoukkue kuvasi tunteitaan Kummelin klassikkosketsillä katastrofaalisen tappion jälkeen – NBA-joukkue ja Danske Bank ovat käyttäneet samaa pätkää

 3. 3

  Ilkka: Poliisi tutkii kahden jalkapalloilijan kuolemaan johtanutta kolaria tappona – pelaajien auto ajautui vastaan tulleen kuorma-auton eteen

 4. 4

  ”Saalistajaksi” nimetty entinen hiihtovalmentaja sai 12 vuoden vankeustuomion seksuaalisesta hyväksikäytöstä – uhreista nuorimmat olivat 12-vuotiaita

 5. 5

  Jesse Puljujärven nykyvire kerää ylistystä – tärkeän tilaston ykkösenä: ”Taisi katsoa liikaa Lainetta ja Matthewsia”

 6. Näytä lisää

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Demokraatit ottivat yllätysvoiton Alabaman senaattivaalissa – Roy Mooren tappio oli paha isku Donald Trumpille

  6. 6

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  7. 7

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  8. 8

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  9. 9

   Sääongelmat jatkuvat Helsinki-Vantaan lentokentällä: Finnairin mukaan viivästykset ovat todennäköisiä vielä keskiviikkona

  10. 10

   Pitkittynyt stressi syö parisuhdetta, kun kotona ei osata tehdä enää muuta kuin riidellä – Onneksi tulehtunutta tilannetta voi hoitaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  4. 4

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  5. 5

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  6. 6

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Sääongelmat jatkuvat Helsinki-Vantaan lentokentällä: Finnairin mukaan viivästykset ovat todennäköisiä vielä keskiviikkona
  3. Demokraatit ottivat yllätysvoiton Alabaman senaattivaalissa – Roy Mooren tappio oli paha isku Donald Trumpille
  4. "Häirintää on todella runsain mitoin", sanoo Rakennusliiton puheenjohtaja – Nyt kymmenen eri alojen vaikuttajaa kertoo, miten he aikovat puuttua seksuaaliseen häirintään Tilaajille
  5. Tunti sitten
  6. Jalankulkijoita varoitetaan liukkaasta kelistä – lumisade huonontaa ajokeliä Pohjois-Suomessa
  7. 4 tuntia sitten
  8. Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”
  9. Raportti: Sairaalasta voi tulla Afrikassa vankila jopa kuukausiksi, jos ei ole varaa maksaa laskuja – synnyttävät naiset erityisessä vaarassa
  10. Töyhtöiibis pelastui ja Sumatralta löytyi uusi serkku – eläinmaailmasta on kerrottavissa myös iloisia uutisia
  11. Kiinan talous on arvoitus – ”Zombiyritykset” pitäisi päästää konkurssiin, sanoo Suomen Pankin tutkija
  12. Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy
  13. Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla Tilaajille
  14. Näytä lisää