Urheilu

Bluesin tarina voi jatkua vain hoitamalla vanhat velat – liigalisenssiä haettava huhtikuun loppuun mennessä

Liikemies Salonojaa kiinnostaa hankkia seura, kun halli vaatii säännöllistä käyttöä. Tänä keväänä siellä pelaavat A-nuoret Suomen mestaruudesta.

Espoolainen edustuskiekkoilu on nurin.

Jääkiekko Espoo Oy pysyy konkurssissa, kun hakemusta sen purkamiseksi ei tullut määräaikaan mennessä. Jääkiekko Espoo Oy on toiminut Bluesin nimellä ja pelannut Liigaa tällä kaudella.

Bluesin taru Liigassa päättyi tähän, ellei yllättäen löydy rahoittajaa, joka hoitaisi vanhat vastuut eli velat.

”Konkurssissa oleva ei voi saada liigalisenssiä ensi kaudelle ja kaikkien seurojen täytyy hakea lisenssiä huhtikuun loppuun mennessä”, Liigan puheenjohtaja Vesa Puttonen sanoi.

Liigassa suunnitellaan jo otteluohjelmaa ensi kaudeksi, jolloin sarjassa pelaisi 15 joukkuetta. Lukumäärä on sama kuin tällä kaudella, kun Mikkelin Jukurit on korvaamassa Bluesin.

”Nykysopimusten vallitessa ei ole mahdollista pelata Liigaa, jos jää saamisia”, Puttonen sanoi.

Liikemies Jussi Salonoja sanoi viimeksi tiistaina Ylen haastattelussa olevansa halukas tulemaan mukaan Espoon huippukiekkoiluun, jos hinnasta sovitaan.

Jos Salonoja tekee paluun ­Bluesin omistajaksi, käy tie kassan kautta. Liigassa tehdyn yhteisen sopimuksen takia vanhat velat ja vastuut on hoidettava, jos aikoo pelata sarjassa.

Myöskään uutta seuraa vanhan Bluesin raunioille ei voi perustaa ja jättää konkurssipesää nuolemaan näppejään.

”Jos tulee uusi Blues, ei voi hyväksyä, että vanhat velkojat vedetään kölin alta”, Puttonen sanoi.

Lisenssin hakemisessa tulee kiire, tekee sen kuka hyvänsä, kun aikaraja tulee vastaan ennen vappua.

Jääkiekko Espoo Oy:n verovelat verohallinnolle olivat 736 377 euroa ja Keskinäiselle vakuutusyhtiölle Elolle 137 711 euroa viime viikon konkurssipäivänä. Lisäksi on muita velkoja, vakuutuksia ja pelaajapalkkioita.

Konkurssin jälkeen kaikki ­Bluesin eli Jääkiekko Espoo Oy:n omaisuus siirtyi konkurssipesälle. Pesän suurin omaisuus on nyt liigajäsenyys, jolle lasketaan noin 1,8 miljoonan arvo.

Salonoja on ollut halukas ostamaan tämän liigaosakkeen ja jatkamaan siten edustuskiekkoilua Espoossa.

Eri asia on, kattaako tuo summa kaikkia velkoja. Salonoja ­sanoi HS:lle viime viikolla, että velkamäärä on paljon suu­rempi.

Konkurssipesän pesänhoitaja Tommi Kemppi ei osannut eikä halunnut vielä varmistaa HS:lle velkojen suuruutta. Hänen kommenttinsa viittaa samaan suuntaan.

”Kyllä on muita velkojia”, Kemppi sanoi ja viittasi siihen, ettei osuuttaan odota pelkästään verottaja tai eläkevakuu­tusyhtiö Elo, vaan myös muita velkojia riittää.

”Olen avoin kaikille ratkaisuille ja olen tänään [tiistaina] keskustellut Salonojan edustajan kanssa”, Kemppi sanoi.

Jos konkurssipesä saa haalittua rahaa kokoon, jaetaan se velkojille periaatteessa yhtäläisillä jako-osuuksilla.

”Meidän näkökulmasta tärkeintä on, että velvoitteet on hoidettu”, Puttonen sanoi. ”Ohituskaistaa ei ole.”

Liigan johdossa tiedetään Salonojan halukkuus tulla takaisin seuraomistajaksi, mutta Salonoja ei tunne suurta intoa kuitata entisten omistajien tekemiä velkoja.

Tiettävästi Salonojan ja konkurssiin menneen yhtiön johdon välit eivät olleet kaikkein parhaat. Se voi olla osasyy, että Jääkiekko Espoo Oy ajautui ensin velkasaneeraukseen ja siitä konkurssiin.

”Espoo on ollut tärkeä liigapaikkakunta niinä vuosina, kun se on ollut mukana. Ei Espoo kuitenkaan ole sen tärkeämpi kuin Turku, Helsinki, Tampere tai Oulu”, Puttonen sanoi.

”Konkurssi on potentiaalinen uuden alku”, Puttonen sanoi ja viittasi Ouluun, jossa liigakiekkoilu katosi muutamaksi vuodeksi ja palasi 2000-luvun alussa kartalle. Nyt Kärpistä on tullut yksi viime vuosien menestysseuroista.

Salonojalla on selvä synergia espoolaiseen jääkiekkoiluun oman harrastuksensa kautta, mutta myös Metro-areenan omistajana.

Pientä käyttöä Salonoja sai halliinsa, kun Bluesin A-nuoret pelaavat Suomen mestaruudesta Ilvestä vastaan. Blues pelaa kotiottelunsa ensi lauantaina. Finaalisarja alkaa Tampereella torstaina. Mestaruuteen vaaditaan kaksi voittoa.

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?
Urheilun luetuimmat
 1. 1

  Kansainvälinen hiihtoliitto unohti Aino-Kaisa Saarisen nololla tavalla – ”Anteeksi Aikku”

 2. 2

  Silmäkarkki pesiytyy jo urheilunkin usein kummalliseen sanastoon – ja merkitys on milloin mitäkin

 3. 3

  Ronaldo ärsyyntyi Abu Dhabissa jatkuvista Messi, Messi, Messi -huudoista – ja kuittasi takaisin tekemällä maalin sekä ennätyksen

 4. 4

  Pohjois-Korean maajoukkueen norjalainen päävalmentaja ei ole vielä saanut ohjeita diktaattori Kim Jong-unilta – ”Pelaajani eivät väsy koskaan”

 5. 5

  Superpesiksessä vakava laiminlyönti – Oulun Lippo jätti pelaajiensa vakuutukset maksamatta, myös palkkoja ja veroja on rästissä

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Pohjois-Korean maajoukkueen norjalainen päävalmentaja ei ole vielä saanut ohjeita diktaattori Kim Jong-unilta – ”Pelaajani eivät väsy koskaan”

 2. 2

  Pakkasta, järkyttävän kallista olutta, ei tietoakaan keskiyön auringosta – Arsenalin Ruotsin kannattajat toivottavat muiden maiden fanit talviseen Östersundiin

 3. 3

  Ruotsin yleisurheilun ahdisteluskandaali paisuu: Neljä uutta henkilöä kertonut ahdistelusta – ”yksi tapauksista on vakava”

 4. 4

  Alppihiihtotähti ei halua edustaa Trumpin hallintoa olympialaisissa – järkyttyi saamastaan palautteesta

 5. 5

  Ranskan ympäriajon nelinkertainen voittaja jäi kiinni dopingista – selityksenä voimakkaiden astmaoireiden hoitaminen

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

 2. 2

  Saksan vihatuin jalkapallojoukkue kuvasi tunteitaan Kummelin klassikkosketsillä katastrofaalisen tappion jälkeen – NBA-joukkue ja Danske Bank ovat käyttäneet samaa pätkää

 3. 3

  Ilkka: Poliisi tutkii kahden jalkapalloilijan kuolemaan johtanutta kolaria tappona – pelaajien auto ajautui vastaan tulleen kuorma-auton eteen

 4. 4

  ”Saalistajaksi” nimetty entinen hiihtovalmentaja sai 12 vuoden vankeustuomion seksuaalisesta hyväksikäytöstä – uhreista nuorimmat olivat 12-vuotiaita

 5. 5

  Jesse Puljujärven nykyvire kerää ylistystä – tärkeän tilaston ykkösenä: ”Taisi katsoa liikaa Lainetta ja Matthewsia”

 6. Näytä lisää

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Poliisipartio pahoinpiteli keskisormea näyttäneen miehen – Hovioikeus tuomitsi poliisit pahoinpitelystä, vapaudenriistosta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta

  2. 2

   Tämä elokuva on suurilmiö ja ehkä paras huono jouluelokuva koskaan – Netflix huolestui niistä 53 ihmisestä, jotka ovat katsoneet sen joka päivä

  3. 3

   Psykiatri Ilkka Taipale ei pidä siitä, että julkkikset nyyhkyttävät naistenlehdissä masennuksestaan – ”Oikeasti mielisairaat jäävät silloin jalkoihin”

  4. 4

   Onko parisuhteellasi tulevaisuutta? Yksi pieni tunne saattaa kertoa sen, ja asiantuntijoiden mukaan sitä kannattaa kuunnella

   Tilaajille
  5. 5

   Kuljettaja ajoi päin puuta ja hylkäsi loukkaantuneen tytön bussiin Espoossa – kun matkustaja hoiperteli ulos, kuski poltteli tupakkaa

  6. 6

   Nyt loppui riitely kotitöistä – Jakakaa hommat HS:n kotityökoneella

  7. 7

   Paljastava pukeutuminen on häirintää

  8. 8

   Putin puolusti Venäjän sotilasmenoja suuressa lehdistökonferenssissaan: ”Ne, jotka eivät ruoki omaa armeijaa, ruokkivat pian vierasta armeijaa” – suora lähetys ja HS:n kirjeen­vaihtajan hetki hetkeltä -seuranta käynnissä

  9. 9

   Kolumni: Facebookin uutisvirta on tullut tiensä päähän, se on itse asiassa pahin mahdollinen roskakuilu – koska oikea viestittely tapahtuu ihan muualla

  10. 10

   Kolmekymppiset luulevat muuttuvansa lasten myötä prismaperheiksi – kuinka nuorten aikuisten maailmankuvasta tuli näin jäykkä?

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Paljastava pukeutuminen on häirintää

  2. 2

   Facebookin ex-johtaja ja muut sosiaalisen median kehittäjät myöntävät luoneensa hirviön, jota he eivät osaa pysäyttää: ”Kukaan ei pysty enää keskittymään”

  3. 3

   Tuntemattoman sotilaan räjähdyskohtaus rikkoi Guinnessin maailmanennätyksen – saavutus huomattiin ulkomaillakin

  4. 4

   Sinnikäs tee se itse -henkilö kiinnittelee aidonnäköisiä liikennemerkkejä Mellunmäessä – ”En ymmärrä yhtään”, hämmästelee kaupungin työntekijä

  5. 5

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Tämä elokuva on suurilmiö ja ehkä paras huono jouluelokuva koskaan – Netflix huolestui niistä 53 ihmisestä, jotka ovat katsoneet sen joka päivä

  8. 8

   Kokoomuksen suosio suurempi kuin kertaakaan tänä vuonna, keskustan painui alle 15 prosentin

  9. 9

   Onko parisuhteellasi tulevaisuutta? Yksi pieni tunne saattaa kertoa sen, ja asiantuntijoiden mukaan sitä kannattaa kuunnella

   Tilaajille
  10. 10

   Helsingin historiallisen päärautatieaseman kylkeen rakennetaan moderni laajennusosa – Scandic avaa jättimäisen hotellin raiteiden viereen

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  8. 8

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  11. Näytä lisää