Uusi liikuntasuositus: Päiväkoti-ikäisille lapsille lisää vauhtia ja nujuamista – katso HS:n laskurista, liikkuuko lapsesi tarpeeksi - Urheilu | HS.fi
Peetu Päivärinta roikkui kiipeilytelineessä päiväkoti Aleksin pihalla Helsingissä keskiviikkona. Peetulle mieluista liikuntaa on muun muassa juokseminen.

Uusi liikuntasuositus: Päiväkoti-ikäisille lapsille lisää vauhtia ja nujuamista – katso HS:n laskurista, liikkuuko lapsesi tarpeeksi

HS esittelee suomalaisten pienten lasten uudet liikuntasuositukset. Suositukset perusteleva ministeriön julkaisu on paikoin hyytävää luettavaa lasten liikunnan nykytilasta.

7.9.2016 12:09 | Päivitetty 7.9.2016 19:09

Uusi pienten lasten liikuntasuositus kehottaa aikuisia tinkimään liiasta varoittelusta, kielloista ja rajoituksista ja palauttamaan lasten vauhdikkaat leikit kunniaan.

Suosituksen tekijät haluavat lisätä lasten mieluisia kokemuksia ja kokeiluja liikunnan parissa. Suosituksen mukaan päiväkoti- tai koulupäivän aikana lapsen kaikenlaisella omatoimisella liikunnalla on arvonsa – myös nujuamisella ja pelmuamisella.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat