Urheilu

Uransa päättänyt Katja Volkova rupeaa valmentamaan – Volkova pääsee viimein valmentajana Helsingin ensimmäiselle voimistelukanveesille

Pakilan Voimistelijat rakennuttaa Malmille Helsingin ensimmäisen voimistelukanveesin.

Rion olympialaisissa Suomea edustanut rytminen kilpavoimistelija Ekaterina ”Katja” Volkova lopetti kilpauransa viime syksynä taloudellisten syiden ja huonojen harjoitusolojen takia. Vielä viime syksynä Volkova sanoi, että ”valmentajaa hänestä tuskin tulee”, mutta veri veti takaisin lajin pariin.

Volkova on aloittanut valmennusyhteistyön Pakilan Voimistelijoiden kanssa ja osallistuu joukkuevoimistelijoiden valmennukseen erityisesti taitoharjoittelussa.

”Haluan ammentaa rytmisen voimistelu-uran aikana kertynyttä taito-, väline- ja esiintymis-osaamistani sekä kansainvälisen kilpailukokemuksen tuomaa tietotaitoa nyt tulevaisuuden huippuvoimistelijoille”, Volkova kertoi seuran tiedotteessa.

Volkovan mukaan seuran olosuhteet olivat houkuttelivat. Pakilan Voimistelijoiden joukkuevoimistelijoille valmistuu maaliskuun alussa lähes 700 neliömetrin harjoitustila Helsingin Malmille, seura kertoi tiedotteessaan. Tilaan tulee Helsingin ensimmäinen voimistelukanveesi.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Seura kertoo selvittäneensä joukkueidensa käyttämien liikuntatilojen alustojen iskunvaimennusominaisuudet.

”Selvisi, että osassa tiloista vaimennus ei ole riittävä lajille, jossa harjoitellaan paljain jaloin ja hypitään paljon. Selvitimme Helsingin kaupungin kanssa mahdollisuutta parantaa harjoitusolosuhteita. Kävi ilmi, että ainut tapa saada tilanteeseen kehitystä on oman harjoitustilan perustaminen” , harjoitustilahankkeen vetäjä Johanna Lentonen kertoi.

Pakilan Voimistelijat rakennuttavat itse vuokraamaansa halliin voimistelukanveesin, jollaista Helsingissä ei esimerkiksi kaupungin tiloissa ole aiemmin ollut. Seuran puheenjohtajan Päivi Lehtovirran mukaan kanveesitilaa tulee halliin lopulta yli kahden kanveesin verran.

”Rakennettavalla kanveesilla pystyy harjoittelemaan hyppyjä, jotka tavallisella lattialla olisivat vaarallisia”, Lehtovirta kertoi Helsingin Sanomille.

Harjoitustilan perustamisen kustannusarvio on 90 000 euroa.

Volkova oli kuuteentoista vuoteen ensimmäinen suomalainen rytminen kilpavoimistelija olympialaisissa. Oskar Kirmes oli puolestaan ensimmäinen telinevoimistelija 44 vuoteen.

Volkova valitteli syksyllä lajin harjoitusoloja pääkaupunkiseudulla.

”Nilkat ovat nyrjähtäneet monta kertaa, kun olen harjoitellut kovalla kanveesilla. Tilanne on sama, jos jalkapalloilijat harjoittelisivat pelkällä asvaltilla”, hän kertoi.

Valtaosan lajiharjoittelustaan Valkova teki Kisakallion Urheiluopistossa, koska pääkaupunkiseudulta ei löytynyt riittävän korkeaa pysyvää kanveesia rytmisen voimistelun harjoitteluun. Parempia harjoitusoloja on vihdoin luvassa Helsinkiin.

Pakilan Voimistelijoiden hankkeen lisäksi Mäkelänrinteen urheilulukion yhteyteen on ollut suunnitteilla Märsky Campus -urheiluhalli, johon pitäisi tulla kaksi voimistelukanveesia.

Korjattu: Halliin tulee kanveesitilaa yli kahden kanveesin verran.
HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Joukkuevoimistelu
 • Voimistelu
 • Urheilurakentaminen
Urheilun luetuimmat
 1. 1

  Alppihiihtotähti ei halua edustaa Trumpin hallintoa olympialaisissa – järkyttyi saamastaan palautteesta

 2. 2

  Ranskan ympäriajon nelinkertainen voittaja jäi kiinni dopingista – selityksenä voimakkaiden astmaoireiden hoitaminen

 3. 3

  Keihäslegenda Seppo Räty palkittiin veikeällä summalla – liittyy hirmukiskaisuun

 4. 4

  Edis Tatli palasi Euroopan mestariksi ja haluaa MM-otteluun: ”Nyt kiitän Jumalaa, perhettä, ystäviä ja sponsoreita, kaikkia”

 5. 5

  Uusi kontaktipalvelu tuo kipeästi kaivattuja töitä urheilijoille – ”Huippuosaaja voi olla kiinnostava tyyppi, vaikka ei näkyisi Googlen haussa”

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

 2. 2

  Saksan vihatuin jalkapallojoukkue kuvasi tunteitaan Kummelin klassikkosketsillä katastrofaalisen tappion jälkeen – NBA-joukkue ja Danske Bank ovat käyttäneet samaa pätkää

 3. 3

  Ilkka: Poliisi tutkii kahden jalkapalloilijan kuolemaan johtanutta kolaria tappona – pelaajien auto ajautui vastaan tulleen kuorma-auton eteen

 4. 4

  ”Saalistajaksi” nimetty entinen hiihtovalmentaja sai 12 vuoden vankeustuomion seksuaalisesta hyväksikäytöstä – uhreista nuorimmat olivat 12-vuotiaita

 5. 5

  Jesse Puljujärven nykyvire kerää ylistystä – tärkeän tilaston ykkösenä: ”Taisi katsoa liikaa Lainetta ja Matthewsia”

 6. Näytä lisää

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään kevyen liikenteen väylällä Espoossa – jyräsi vielä kaatuneen pyöränkin

  3. 3

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Facebookin ex-johtaja ja muut sosiaalisen median kehittäjät myöntävät luoneensa hirviön, jota he eivät osaa pysäyttää: ”Kukaan ei pysty enää keskittymään”

  6. 6

   Paljastava pukeutuminen on häirintää

  7. 7

   Tuntemattoman sotilaan räjähdyskohtaus rikkoi Guinnessin maailmanennätyksen – saavutus huomattiin ulkomaillakin

  8. 8

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  9. 9

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  10. 10

   Sinnikäs tee se itse -henkilö kiinnittelee aidonnäköisiä liikennemerkkejä Mellunmäessä – ”En ymmärrä yhtään”, hämmästelee kaupungin työntekijä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  8. 8

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  11. Näytä lisää