213-senttisestä Lauri Markkasesta on tulossa suomalaisen urheilun suurin tähti – HS seurasi, millaista suurlupauksen elämä on yliopistokoripallon maailmassa - Urheilu | HS.fi

213-senttisestä Lauri Markkasesta on tulossa suomalaisen urheilun suurin tähti – HS seurasi, millaista suurlupauksen elämä on yliopistokoripallon maailmassa

Lauri Markkanen tähtää korkealle. Arizonan yliopiston ykköspelaaja on NBA:n kesäkuun varaustilaisuuden kuumia nimiä, mutta hän haaveilee myös valokuvaajan työstä. ”Haluaisin reissata harvinaisiin paikkoihin ja kuvata vaikka leijonia.”

Lauri Markkanen on tähden alku koripallossa. Hän opiskeli yliopistossa tähtitieteen alkeita. Tucsonin kaupungissa Arizonassa laki säätelee valosaasteen määrää ja pyrkii vähentämään sitä, jotta tähtitieteen opiskelu olisi mahdollista. Markkanen vieraili kaupungin lähettyvillä aavikon reunalla tähtitaivaan alla.

19.2.2017 2:00 | Päivitetty 19.2.2017 19:38

Lauri Markkasesta on kovaa vauhtia tulossa suomalaisen urheilun suurin tähti, eikä vain siksi, että Markkanen on 213 senttiä pitkä.

Ellei ihmeitä tapahdu, 19-vuotias Markkanen valitaan kesäkuussa koripallon ammattilaisliiga NBA:han, luultavasti kymmenen parhaan pelaajan joukossa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat