Urheilu

Salakavala niskavaiva on keskeyttänyt Mikko Ilosen harjoituksia – ”Se lopettaa tekemisen hyvin nopeasti”

Marokossa kilpailee tällä viikolla yhdeksän suomalaista, kun miesten ja naisten Euroopan-kiertuetta pelataan naapurikentillä.

Suomen golfin pitkäaikainen ykköspelaaja Mikko Ilonen joutui noin viikko sitten keskeyttämään harjoitusleirinsä Dubaissa.

Syynä oli tuttu niskavaiva, joka on ilmoitellut itsestään jo pidempään.

”Harjoitusmäärät ja laatu olivat hyviä niin pitkään, kunnes oikutteleva niska katkaisi tekemisen. Palasin Suomeen, sain niskan kuntoon, eikä se ole sen jälkeen vaivannut”, Ilonen kertoi tiedotteessa.

Torstaina Ilonen palaa kahden kuukauden kilpailutauolta Marokossa pelattavassa Euroopan-kiertueen osakilpailussa.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Ilosen valmentajan Timo Rauhalan mukaan kyseessä on sama niskavaiva, joka vaikutti pelaamiseen jo kesällä 2015 Euroopan major-kilpailussa Open Championshipissä Skotlannissa.

Silloin lahtelainen karsiutui täpärästi viikonlopun kierroksilta. St. Andrewsin legendaarisella Old Coursella Ilonen pelasi toisella kierroksella niska tuhdisti teipattuna. Karsiuduttuaan hän myönsi, että vaiva vei liikaa huomiota.

Ongelma on esiintynyt kilpailuissa myöhemminkin. Viime kesänä Ilosen niska vihoitteli Sveitsin osakilpailun alla.

Rauhalan mukaan Dubai ei ollut ensimmäinen kerta, kun Ilosen harjoittelu keskeytyy niskavaivan takia.

”Liian monet treenijaksot ovat päättyneet siihen, ettei ole pystynyt enää”, Rauhala sanoi HS:lle.

Vaiva ei ole Rauhalan mukaan varsinaisesti vaikuttanut harjoittelun sisältöön.

”Mutta harjoittelua on jätetty kyllä väliin, jos on ollut sellainen tilanne, ettei se yksinkertaisesti enää onnistu. Se tulee hyvin nopeasti ja lopettaa tekemisen hyvin nopeasti. Useimmiten sen nappaisee voimakkaasti. On meillä uusiakin hoitajia kehissä, ja tehdään kaikki mahdollinen. On pitkä tie päästä siitä pois.”

Rauhalan mielestä Ilonen on lyönyt palloa viime aikoina todella hyvin.

”Hän vetää ihan mahdottoman puhtaasti tällä hetkellä. Sen pitäisi jeesata siihen niskaan. Myös niskan ehdoilla se liike tapahtuu ihan puhtaasti joka puolelta. Mutta siitä huolimatta nyt käy noin”, Rauhala sanoi.

Tammi- ja helmikuussa Ilonen pelasi Euroopan-kiertueella neljä kisaa, joista vain yhdessä hän pääsi jatkoon. Silloin tuloksena oli 32. sija.

Rauhalan mukaan niskavaiva oli läsnä myös niissä kisoissa.

”En panisi sitä kuitenkaan syyksi tuloksiin. Tietenkin tuollainen juttu tekee kokonaistoiminnasta vähän varovaista eikä anna tehdä valmistautumista kunnolla.”

Ilonen jätti suosiolla väliin Australiassa, Intiassa sekä Etelä-Afrikassa pelatut kisat.

”Tauko teki hyvää. Edellisen kauden jälkeen suuntasin varsin nopeasti USA:han leireilemään. Nyt ehdin tehdä muitakin asioita ja sain ladattua akkuja”, Ilonen sanoi tiedotteessa.

Sen sijaan toisen Euroopan-kiertueella pelaavan suomalaisen Mikko Korhosen kausi on alkanut paremmin kuin koskaan.

Edellisen kerran hän kilpaili Etelä-Afrikassa maaliskuun ensimmäisellä viikolla. Tuloksena oli uran paras sijoitus pääkiertueella, kun nummelalainen sijoittui toiseksi.

Kauden kuudessa kisastartissaan hän ei ole karsiutunut kertaakaan. Kakkossijan lisäksi hän sijoittui seitsemänneksi kauden ensimmäisessä kilpailussaan, niin ikään Etelä-Afrikassa.

Menestys näkyi myös maailmanlistalla, jolla Korhonen syrjäytti Ilosen parhaan suomalaisen paikalta. Ilonen ehti olla ykkönen yli kymmenen vuotta.

”Alkukauteen tuli reissupäiviä ja pitkää lentämistä aika lailla. Malesia ja Australia olivat erityisen rankkoja lämpöhalvauksineen. Tauko teki hyvää, sain omia asioita järjestykseen”, Korhonen sanoi tiedotteessa.

Korhosella on jo koossa lähes 190 000 euron tienestit. Kiertueen rahalistalla hän on sijalla 45 ja maailmanlistalla parhaana suomalaisena sijalla 205.

”Hyvä alkukausi oli ehkä vähän yllätys, mutta suoraa jatkumoa edellisvuoden loppuun. Lajitreeniä olen tehnyt tauolla aika vähän ja panostanut fysiikkapuoleen”, hän sanoo.

Marokon kilpailun palkintopotti on noussut edellisvuodesta miljoonalla ja on nyt 2,5 miljoonaa euroa. Summa on nyt jopa suurempi kuin talvella pelatuissa Abu Dhabin, Qatarin ja Dubain kisoissa.

Miesten ja naisten Euroopan-kiertueet eivät juuri maantieteellisesti kohtaa, mutta Marokko on tehnyt poikkeuksen jo useana vuotena.

”Mukava pöhinä on alueella päällä, kun naiset pelaavat omaa kisaansa viereisellä kentällä”, Ilonen sanoi.Naisten kisassa on mukana kuusi suomalaista. Alun perin heitä piti olla seitsemän, mutta Ursula Wikström palasi golfpiste.comin tietojen mukaan kotimaahan lähipiirissä tapahtuneen vakavan sairaustapauksen takia.
HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Golf
 • Euroopan-kiertue
 • Jussi-Pekka Reponen
Urheilun luetuimmat
 1. 1

  Hiihtotähti Therese Johaug vihdoin tunnustaa oman vastuunsa dopingkäryssä – ”Tämä olisi pitänyt sanoa paljon aikaisemmin”

 2. 2

  Venäläisille olympiaurheilijoille Sotšin jäljiltä lisää kilpailukieltoja – taas lähti yksi kultamitali

 3. 3

  FC Hongalle liiganousun ratkaisseen maalin tehnyt Ilari Äijälä lopettaa pelaajauransa

 4. 4

  Paavo Arhinmäki kehuu olevansa pätevä Palloliiton puheenjohtajaksi mutta ei hae – ehdokkaaksi ilmoittautunut Ville Niinistö kuittasi terävästi

 5. 5

  Kun Luhta julkisti suunnittelemansa olympia-asut, niitä haukuttiin ”vahvoissa ja ala-arvoisissa viesteissä” karmeimmiksi koskaan – ”Suunnittelijat ottivat palautteen raskaasti”

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Kun Luhta julkisti suunnittelemansa olympia-asut, niitä haukuttiin ”vahvoissa ja ala-arvoisissa viesteissä” karmeimmiksi koskaan – ”Suunnittelijat ottivat palautteen raskaasti”

 2. 2

  Hiihtotähti Therese Johaug vihdoin tunnustaa oman vastuunsa dopingkäryssä – ”Tämä olisi pitänyt sanoa paljon aikaisemmin”

 3. 3

  Suomen olympiajoukkueen kisa-asut saivat täyslaidallisen, mutta Tšekillä on kultainen kääntötakki – Ralph Lauren turvallisilla linjoilla USA:n asujen kanssa

 4. 4

  Tiedätkö, mitä Lauri Markkasen lähes jokaisessa twiitissä käyttämä #BearDown-aihetunniste tarkoittaa? Yhdistää näppärästi mennyttä ja nykyistä

 5. 5

  Mikael Forssell väläyttää räppitaitojaan ja leveilee rahoillaan: ”Jengii syö, kun 20 vuotta miljonääri, Abramovitšilta massit jouduin käärii”

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Kun Luhta julkisti suunnittelemansa olympia-asut, niitä haukuttiin ”vahvoissa ja ala-arvoisissa viesteissä” karmeimmiksi koskaan – ”Suunnittelijat ottivat palautteen raskaasti”

 2. 2

  Donald Trump hermostui Kiinasta pelastetun koripalloilijan isän kommenteista – ”Olisi pitänyt jättää heidät vankilaan”

 3. 3

  Lauri Markkasen joukkuekaverit yrittävät lausua suomea, ja lopputuloksen voi arvata – tätä videota on katsottu jo satojatuhansia kertoja

 4. 4

  Korisnuoret pelastanut Donald Trump oli vaihteeksi saada kaikki puolelleen, mutta möhli tilanteen huomionkipeydellään – sai lopulta toivomansa

 5. 5

  Jari Mönkkösen elämän pahin painajainen toteutui: Entinen huippu-urheilija halvaantui ja pystyy liikuttamaan vain päätään – ”Jaksan perheeni ja unelmien ansiosta”

 6. Näytä lisää

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Aikuinen mies oli sukupuoliyhteydessä 10-vuotiaan kanssa, oikeus vapautti raiskaussyytteestä – rikosoikeuden professorit kummastelevat tilannetta

  2. 2

   Ruutuaika on vanhentunut käsite, sanovat asian­tuntijat – toimittaja antoi lastensa pelata viikon vapaasti, tässä tulokset

  3. 3

   Nykyisen internetin tärkeimpiin kuuluva periaate ollaan tuhoamassa Yhdysvalloissa – miltä kuulostaisi maksaa Netflixistä nelinkertaista hintaa?

  4. 4

   Tutkijat haastattelivat yli 20 Nokian ylintä johtajaa ja tekivät tylyn johtopäätöksen: romahduksen syynä olivat johtamisen ongelmat

  5. 5

   ”Veljeni meni kiusaajan kotiin ja hakkasi tämän perusteellisesti” – Koulukiusatut kertovat HS:lle keinoista, joilla kiusaaminen lopulta päättyi: yllättävän moniin tarinoihin kuului väkivalta

   Tilaajille
  6. 6

   Esseisti Antti Nylén halveksii maahanmuuttokriitikoksi paljastuneen Morrisseyn hylkääjiä – ”Tämä on nykyisen internet-vasemmiston suuri ongelma, ollaan suuria moralisteja”

  7. 7

   Miehen elämän piti päättyä Lapin luontoon, mutta hän syntyikin siellä uudelleen – Tiivis luontosuhde edistää mielenrauhaamme ja auttaa vaikeuksien keskellä

  8. 8

   Suomalaiset sikailevat Nuijamaan autojonoissa: kiilaavat venäläisten ohi pientareen kautta – ”Venäläinen on helpompi lähteä ohittamaan”

  9. 9

   Viro harkitsee alkoholiveron korotusten perumista – yhtenä syynä suomalaisturistien alkoholiostojen vähentyminen

  10. 10

   Kaatuiko sukulaisesi sodassa? Maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen vainajien ”kotisivukone” kertoo valtavasti tietoa yksittäisten sotilaiden reiteistä ja vaiheista

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Moni nainen muuttuu ikääntyessään tai lihoessaan toisille näkymättömäksi – sen huomaa, kun kävelee rautatie­asemalla väistämättä ketään

  2. 2

   Ruutuaika on vanhentunut käsite, sanovat asian­tuntijat – toimittaja antoi lastensa pelata viikon vapaasti, tässä tulokset

  3. 3

   ”Veljeni meni kiusaajan kotiin ja hakkasi tämän perusteellisesti” – Koulukiusatut kertovat HS:lle keinoista, joilla kiusaaminen lopulta päättyi: yllättävän moniin tarinoihin kuului väkivalta

   Tilaajille
  4. 4

   Naispappeja syrjittiin Suomen suurimmilla kristillisillä nuorten festivaaleilla: ei päästetty pitämään messua, miespapit jättivät tervehtimättä

  5. 5

   Pohjois-Korean raja­vartijat jahtasivat Etelä-Koreaan loikannutta sotilasta vain metrien päässä – video näyttää täpärän paon luoti­sateessa rajan yli

  6. 6

   Timo Rautiainen karkotti jo 2000-luvun alussa uusnatseja keikoiltaan, nyt häntä haukutaan ”suvakiksi” – Heviyhtye Trio Niskalaukaus palasi lavoille 13 vuoden tauon jälkeen

  7. 7

   Vartijoiden armoille jäänyt ”Orléansin neitsyt” kieltäytyi pukeutumasta mekkoon ja pantiin roviolle – Suomennetut pöytäkirjat paljastavat Jeanne d’Arcin oikeusjutun koko raakuuden

  8. 8

   Vakava liikenneonnettomuus Lahdenväylällä – Viisi loukkaantui vakavasti, kolme hoitoon Lastenklinikalle

  9. 9

   Kyykky on ihmisen luonnollinen lepoasento, mutta olemme unohtaneet, miten se tehdään – Näin kyykkääminen parantaa kehosi hyvinvointia

   Tilaajille
  10. 10

   ”Pekalla ei ole rahaa eikä ruokaa, voisitko hakea edes makaronia?” Viranomaiset hätistivät helsinkiläisen Liisan hoitamaan miestä, jonka hän hädin tuskin tunsi

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kyykky on ihmisen luonnollinen lepoasento, mutta olemme unohtaneet, miten se tehdään – Näin kyykkääminen parantaa kehosi hyvinvointia

   Tilaajille
  2. 2

   Suvi Haimi kypsyi muovijätteen määrään kylpyhuoneessaan – syntyi uraauurtava keksintö, joka kiinnostaa jo kansainvälisiä kosmetiikkabrändejä

  3. 3

   Varaslähtö länsi­metroon: astu kyytiin ja kiidä tunnelissa 36 kilometriä idästä länteen – verkko­retki kuvaa reitin kuljettajan silmin ja esittelee jokaisen aseman 360-kuvalla

  4. 4

   Tuhat vuotta sitten valtava viikinkiarmeija vyöryi Suomeen ja sai selkäänsä hämäläisiltä – Näin kertoo taru, mutta mitä oikeasti tapahtui?

   Tilaajille
  5. 5

   Mies vei Saphira-koiransa hoitoon Lohjalle – kun hän meni myöhemmin katsomaan koiraa, löytyi vain tyhjä talo, josta oli lämpöpatteritkin viety

  6. 6

   Husin toimitusjohtaja HS:n mielipidepalstalla: ”En ole koskaan nähnyt Suomen terveyspolitiikkaa niin sekaisin kuin nyt”

  7. 7

   Espoolaiset Vaahtorannat rohkaistuivat rakentamaan kotiinsa valtavan näköalaikkunan – sitten huippupoliitikko puuttui peliin, ja ikkunan alle saatetaan raivata luontopolku

  8. 8

   Turvapaikkapäätöstä odottava Sharif Qaderi potkaistiin ulos ryhmäkodista kun hän täytti 18 vuotta – Sitten itähelsinkiläinen lapsiperhe otti hänet luokseen asumaan

  9. 9

   Hygieniasta löytyy huomautettavaa sadoissa ruokapaikoissa pääkaupunkiseudulla – Katso hakukoneella, miten on kotikulmiesi ravintoloiden laita

  10. 10

   Miksi vaikutusvaltaiset miehet panevat naiset katsomaan masturbointiaan? Asiantuntija vastaa

  11. Näytä lisää