Ison laitahyökkääjän pelipaikalla Chicagolla on Markkasen kokoinen aukko - Urheilu | HS.fi

Ison laitahyökkääjän pelipaikalla Chicagolla on Markkasen kokoinen aukko

23.6.2017 9:12

Lauri Markkasen päätyminen Chicago Bullsiin oli aikamoinen yllätys. Etukäteen suomalaisen osoitteiksi veikkailtiin Bostonia, Minnesotaa, Dallasia tai ehkäpä Sacramentoa.

Chicago on NBA:n maineikas suurseura, jonka kaikki kuusi mestaruutta tulivat 1990-luvulla supertähti Michael Jordanin ja valmentajavelho Phil Jacksonin valtakaudella.

Uutta nousua viriteltiin 2010-luvun alussa, mutta takamies Derrick Rosen loukkaantumiset taittoivat joukkueen terävimmän kärjen ja käänsivät joukkueen laskuun.

Keväällä 2015 Chicago tunnusti tosiasiat. Valmentaja Tom Thibodeau sai tehdä tilaa nuorelle Fred Hoibergille. Seuraavalla kaudella Bulls myi runkopelaajansa Rosen ja Joakim Noahin.

Nyt kun Jimmy Butlerkin lähtee, joukkueen voidaan virallisesti sanoa siirtyneen menestyksen metsästyksestä kasvatusvaiheeseen, jossa tuloksia ei haeta heti vaan vasta muutaman vuoden tähtäimellä.

Joukkueen rungon muodostavat nyt nuoret pelaajat, joista kovin nimi on Minnesotasta saapuva pomppuihme Zach LaVine. Vielä tällä miehistöllä menestyskantaan ei palata, joten uusia siirtoja ja pelaajakauppoja on varmasti vielä edessä.

Lauri Markkaselle Chicago voi olla hyvä paikka, sillä peliaikaa pitäisi olla luvassa, eivätkä menestyspaineet kaadu ihan heti päälle. Ison laitahyökkääjän pelipaikalla Chicagolla on hyvinkin Markkasen kokoinen aukko.

Arizonan jälkeen Markkanen joutuu kuitenkin ostamaan lämmintä päällepantava. Chicago on kesällä kuuma, talvella kylmä ja usein tuulinen.

Kaupunkina Chicago on värikäs ja eloisa, ihmiset sopivan suorapuheisia ja urheilukulttuuri on vahva. Ja Suomeenkin Chicagosta lentää kätevästi – vaikkapa Susijengiä vahvistamaan.

Pakko sanoa: paljon hullumminkin Lauri Markkaselle olisi voinut käydä.

Luitko jo nämä?

Osaston uusimmat

Luetuimmat - Urheilu