Bottas taipui viime hetkillä aika-ajojen kakkoseksi – Räikkönen taisteli kärkikolmikkoon - Urheilu | HS.fi

Bottas taipui viime hetkillä aika-ajojen kakkoseksi – Räikkönen taisteli kärkikolmikkoon

Lewis Hamilton ohitti kaikkien aikojen paalutilastossa Ayrton Sennan. Edellä on enää vain Michael Schumacher.

Kimi Räikkösellä ei ollut Mercedesten vauhtiin asiaa, mutta kaikki muut hän päihitti.­

24.6.2017 17:39

Mercedeksen F1-kuski Lewis Hamilton ajoi paalupaikalle Bakussa Azerbaidžanin gp:n aika-ajoissa. Britti tykitti aika-ajojen päätösosiossa viimeisellä vedollaan huiman kärkiajan 1.40,593.

Valtteri Bottas ajoi kakkosruutuun jäätyään tallikaverinsa kierroksesta 0,434 sekunia. Kimi Räikkönen ylsi kolmanneksi 1,1 sekuntia Hamiltonia hitaampana.

Räikkösen Ferrari-tallikaveri Sebastian Vettel kaasutteli neljänneksi 0,148 sekuntia Kimiä hitaampana.

Aika-ajot keskeytettiin 3.33 minuuttia ennen päätösosion loppua, kun Daniel Ricciardon Red Bull osui seinään ja hyytyi ajoradalle.

Siinä vaiheessa kärkipaikkaa piti vielä Bottas, mutta Hamilton pystyi parantamaan aikaansa viimeisellä kierroksellaan yli puoli sekuntia ja nousi paalulle.

Koko Azerbaidžanin aika-ajojen kärkikolmikko valitteli aika-ajojen jälkeisessä varikkohaastattelussa vaikeuksia saada renkaat toimimaan.

”Tiesin, että Valtteri oli ajanut hyvän kierroksen, mutta tulin ohi. Kun ajoin ulos viimeisestä mutkasta, olin, että please, riitä [paalupaikalle]. Olen tyytyväinen”, Hamilton kertoi.

Bottas sen sijaan kuvasi aika-ajoaan pettymykseksi.

”Tavoittelin paalupaikkaa, mutta viimeinen kierrokseni ei ollut täydellinen. Minulla oli vaikeaa eturenkaiden lämmön kanssa. Lewis ajoi hyvän kierroksen siihen kohtaan, mutta minä en”, Bottas sanaili.

Räikkönenkään ei ollut täysin tyytyväinen viimeiseen kierrokseensa, vaikka onnistui viemään Ferrarien välisen taistelun nimiinsä.

Viidettä kertaa tällä kaudella aika-ajot vienyt Hamilton ohitti kaikkien aikojen paalupaikkatilastossa idolinsa Ayrton Sennan. Hamiltonilla on nyt 66 paalupaikkaa.

Tilaston ykkössijaa pitää urallaan 68 kertaa paalulle ajanut Michael Schumacher.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat