Syvä riita jakaa jenkkifutista – lajin kattojärjestö on jakautunut kahtia ja molemmat järjestävät jopa omia arvokisoja - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Syvä riita jakaa jenkkifutista – lajin kattojärjestö on jakautunut kahtia ja molemmat järjestävät jopa omia arvokisoja

Kahden osapuolen välirikko on ollut niin jyrkkä, että viime kesänä pidettiin samana viikonloppuna kahdet alle 19-vuotiaiden Euroopan mestaruusturnaukset.

Amerikkalaisen jalkapallon kansainvälisen lajiliiton IFAF:n riidat ovat heijastuneet myös EM-turnauksiin. Kolme vuotta sitten Veikka Lehtonen (vas.) ja Ruotsin Rikard Robbins kamppailivat lujasti EM-turnauksessa.

Amerikkalaisen jalkapallon kansainvälisen lajiliiton IFAF:n riidat ovat heijastuneet myös EM-turnauksiin. Kolme vuotta sitten Veikka Lehtonen (vas.) ja Ruotsin Rikard Robbins kamppailivat lujasti EM-turnauksessa. Kuva: PRIMOZ JERONCIC / LEHTIKUVA

Julkaistu: 15.10.2017 2:00, Päivitetty 15.10.2017 13:21

Amerikkalaisen jalkapallon kansainvälisen lajiliiton IFAF:n riidat ovat saaneet urheilun kansainväliseltä välitystuomioistuimelta CAS:lta osapäätöksen.

HS:n tietojen mukaan CAS on päättänyt, että kahtia jakautuneen IFAF:n toisen haaran puheenjohtajalla Tommy Wikingillä ei ole oikeutta toimia IFAF:n nimissä, ja kaikki Wikingin IFAF:n puolesta tekemät päätökset mitätöidään yli kahden vuoden ajalta.

Seuraa uutisia tästä aiheesta