Näin olympialaisissa taistellaan ärhäkästi leviävää vatsatautia vastaan: 15000 pulloa käsidesiä, ”noropoliisit” vahtimaan siivousta ja ylimääräiset pois kisakylistä - Urheilu | HS.fi

Näin olympialaisissa taistellaan ärhäkästi leviävää vatsatautia vastaan: 15000 pulloa käsidesiä, ”noropoliisit” vahtimaan siivousta ja ylimääräiset pois kisakylistä

Norovirukseen sairastuneita on lähes 200. Suomen joukkue on säästynyt tartunnoilta, kertoo joukkueen lääkäri Maarit Valtonen.

Noroviruksen sairastuttamien olympiatyöntekijöiden tilalle on määrätty Etelä-Korean armeijan sotilaita. Kuvassa sotilaita turvatarkastajina Gangneungun jääurheilukeskuksessa.

13.2.2018 9:53

Pyeongchang

Taistelu noroviruksen leviämistä vastaan jatkuu yhä olympiakaupunki Pyeongchangissa, jossa sairastuneita on jo lähes kaksisataa.

Tiistaina vahvistettuja tapauksia oli 194, joista 17 oli samalta päivältä. Viimeisimmät päivät leviämistahti on ollut suurin piirtein sama: joka päivä noin 20 sairastuu. Kun tauti alkoi levitä viime viikolla, sairastuneita oli päivittäin tuplamäärä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat