Venäjän näyteikkuna kehuttuna kisajärjestäjänä sulkeutuu – ennen seuraavia kisoja on selvitettävä dopingsotkut: ”Siinä on selvästi kahdet kasvot” - Urheilu | HS.fi

Venäjän näyteikkuna kehuttuna kisajärjestäjänä sulkeutuu – ennen seuraavia kisoja on selvitettävä dopingsotkut: ”Siinä on selvästi kahdet kasvot”

Venäjä sai kiillotettua kilpeään kehuja saaneilla jalkapallon MM-kisoilla. Maa on järjestänyt 2010-luvulla monia arvokisoja, mutta lähivuosina kalenteri on tyhjillään, ja kansainvälinen näyteikkuna sen osalta toistaiseksi sulkeutuu.

Jalkapallon MM-pokaalia silittämään päässeellä Venäjän presidentti Vladimir Putinilla (oik) on ollut syytä hymyyn onnistuneiden kisajärjestelyjen myötä. Jatko ei näytä kuitenkaan niin positiiviselta, sillä esimerkiksi valtionjohtoiseksi todetun dopingohjelman aiheuttamat sotkut jarruttavat tulevaisuuden kisaisännyyksien myöntämisiä.­

21.7.2018 2:00 | Päivitetty 21.7.2018 14:57

Jalkapallon MM-kisat olivat isäntämaa Venäjälle suurvoitto. Miljoonat fanit kansoittivat kisakaupungit ympäri maan, ja kehuja järjestelyistä on satanut joka puolelta.

Poliittisissa kriiseissä Krimistä ex-agentti Sergei Skripalin myrkyttämiseen rypenyt maa näyttäytyi ystävällisenä ja iloisena kisajärjestäjänä. Negatiivisuus unohtui ainakin neljän viikon ajaksi, ja julkisuuskuva kiillottui huomattavasti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat