Urheilu

Lauantaina pelataan HJK:n ja Hongan Metroderby, mutta ensi kaudella mukana voi olla taas Stadin derby: ”Se olisi hyvä asia”

Viime kerralla HJK:n ja Hongan kohtaamisessa nähtiin kaksi punaista korttia ja viisi maalia.

HJK:n valmentaja Mika Lehkosuo johtaa joukkojaan nyt yhtä aikaa sekä Veikkausliigassa että Mestarien liigan karsintakierroksilla.

Keskiviikkona HJK haki valkovenäläisen Bate Borisovin kentältä arvokkaan 0–0-tasapelin, lauantaina on vuorossa vierasottelu Hongan kotikentällä Espoossa. Ottelu Honkaa vastaan sijoittuu kahden Bate Borisovia pelattavan kamppailun väliin.

Lehkosuon mukaan eurocup-ottelu antaa joukkueelle etenkin henkistä virtaa, eikä Hongan kohtaamisesta ole tulossa mitään välipeliä.

”Saimme hyvän tuloksen Borisovista, ja se antaa varmasti jokaiselle energiaa. Ymmärrämme hyvin lauantain ottelun merkityksen.”
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

HJK palasi Valko-Venäjältä torstaina keskipäivällä.

”Matka Borisovista takaisin Helsinkiin oli pitkä, eikä meille jää kovin paljon aikaa ennen lauantaita. Otteluun on löydettävä oikea miehistö, jolla on tuoreita jalkoja.”

Paikallisotteluita Lehkosuo pitää erityislaatuisina peleinä, jotka saavat joukkueet varmasti syttymään.

”Kolmen pisteen lisäksi Honka-ottelulla on suurempikin merkitys. Lisäkipinää syntyy siitä, että sekä pelaajat että valmennus tuntevat toisensa, ja kummassakin joukkueessa pelaa toisen entisiä pelaajia.”

Kuluvalle kaudelle paluun Veikkausliigaan tehnyt Honka on kesän aikana ollut aktiivinen siirtomarkkinoilla. Toukokuussa joukkueeseen liittyi hyvässä iskussa oleva maalinsylkijä Macoumba Kandji, heinäkuussa sisään ovat tulleet Henri Aalto, Armend Kabashi ja Demba Savage.

Hongan urheilutoimenjohtaja Hexi Arteva sanoo hankintojen todennäköisesti olevan nyt tässä.


”Emme lähde pelaajasiirtojen kanssa mihinkään hullutteluun. Tietyt nimet kiinnostavat meitä, mutta on epätodennäköistä, että pelaajia enää tässä ikkunassa liikkuu.”

Arteva myöntää, että urheilullisesti hyvin pärjäävällä Hongalla on nyt imua pelaajamarkkinoilla.

”On se niin, mutta ensimmäinen valintamme pelaajien tuomiseksi joukkueeseen on seuran oma pelaajakehitys.”

Hongan uusin hankinta Demba Savage on Artevan mukaan lauantaina pelikunnossa. HJK-otteluun Honka panostaa tapahtumana hieman enemmän kuin muihin peleihin, mutta Artevan mukaan Tapiolan urheilupuiston järjestelyissä tulevat realiteetit nopeasti vastaan.

”Odotan hyvää peliä ja jalkapallotapahtumaa. Toivon, että yleisöä on yli 3 000.”

Toukokuussa pelatun kauden ensimmäisen paikalliskamppailun voitti HJK lukemin 3–2. Ottelu oli kuuma ja vaiherikas, ja Hongan maalivahti Tim Murray sai punaisen kortin jo 17 peliminuutin kohdalla.

Vajaamiehinen Honka johti ottelua kahdella maalilla vielä 72 minuutin kohdalla, mutta sitten alkoi Klubin kolmen maalin kiri, jota siivitti myös Hongan Robert Ivanovin ulosajo, kun ottelua oli jäljellä noin parikymmentä minuuttia.

Ottelu ratkesi Klubin Mosa Yaghoubin komealla kaukolaukauksella tekemään voittomaaliin.

Jos Hongan kaikki pelaajat pysyvät tällä kertaa kentän sisäpuolella, on espoolaisilla hyvä mahdollisuus ottaa pisteet sarjajohtajalta.

Se auttaisi Honkaa mukavasti mitalitaistelussa, johon seura on tasaisella suoritustasollaan yllättäen ilmoittautunut mukaan.

”Mitali olisi hieno asia. Tärkeämpää kuitenkin on, että seurassa säilyy tasaisen hyvä tekeminen. Jos se riittää mitaliin, hyvä juttu”, Arteva sanoo.

Honka–HJK 28.7. kello 17 Tapiolan jalkapallostadionilla. Ruutu+ näyttää ottelun suorana.

Paikalliskamppailut ovat Veikkausliigan parasta antia

Ensi kaudella Veikkausliigassa saattaa jälleen olla kolme joukkuetta pääkaupunkiseudulta.

Viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta pudonnut HIFK pelaa nyt hyvää kautta toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Ykkösessä. Tammisaaren EIF:n ja Kokkolan KPV:n kanssa suorasta sarjanoususta kilpaileva HIFK onnistui pitämään joukkueessaan useita viime kaudella Veikkausliigassa pelanneita tähtirintoja, joiden avulla helsinkiläiset ovat syksyllä taatusti mukana nousukahinoissa.

Nousu tietäisi pääkaupunkiseudun paikallispelien määrän nousua kolmesta yhdeksään.

Viimeksi Veikkausliigassa on ollut kolme pääkaupunkiseudun joukkuetta kaudella 2016, kun HJK:n ja HIFK:n lisäksi sarjassa pelasi myös PK-35 Vantaa. Kausi päättyi vantaalaisten putoamiseen Veikkausliigasta.

Sitä edellinen kolmen pääkaupunkiseudun joukkueen kausi koettiin vuonna 2007, kun HJK:n ja Hongan seurana liigassa nähtiin vuosaarelainen FC Viikingit. Silloin Viikingit putosi kauden päätteeksi sarjasta.

Hongan urheilutoimenjohtaja Hexi Arteva toivottaisi pääkaupunkiseudulle kolmannen veikkausliigajoukkueen oitis tervetulleeksi.

”Se olisi hyvä asia. Uudenmaan pelaajamäärät ovat sellaiset, että oikeastaan liigassa pitäisikin olla kolme pääkaupunkiseudun joukkuetta”, Arteva sanoo.

Kun HIFK putosi sarjasta, samalla katosivat myös Helsingin paikalliskamppailut eli Stadin derbyt. Ne olivat tapahtumia, jotka vetivät joka kerta Töölön jalkapallostadionille yli 10 000 katsojaa.

”Stadin derby oli tapahtuma, joka kiinnosti myös sellaisia ihmisiä, jotka eivät seuraa jalkapalloa. He tulivat paikalle sen tunnelman vuoksi”, sanoo Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.

HJK:n ja Hongan välinen Metroderbyksi kutsuttu kohtaaminen ei ole kyennyt nousemaan Stadin derbyn kaltaiseksi urheilukulttuuritapahtumaksi.

Metroderbyn lisäksi Veikkausliigan paikalliskamppailuita ovat Turun taisto TPS:n ja FC Interin välillä, Lapissa pelattava RoPS vastaan PS Kemi sekä Pohjanmaan herruudesta käytävä ottelu VPS vastaan SJK.

”Joka pelistä on tarjolla yhtä paljon pisteitä, mutta kyllä me se tunnustetaan, että paikallisesti derbyt ovat isoja asioita.”

Marjamaa kertoo, että paikalliskamppailut otetaan huomioon myös Veikkausliigan otteluohjelmaan laadittaessa. Kolme kertaa kaudessa toisensa kohtaavat joukkueet saavat kahden kauden aikana saman määrän kotiotteluita.

Vaikka HIFK:n nousu Veikkausliigan mitä todennäköisimmin nostaisi koko sarjan katsojamääriä, Marjamaa ei ota kantaa HIFK:n mahdolliseen liiganousuun. Hänen mukaansa mikä tahansa urheilulliset ja taloudelliset vaatimukset sekä olosuhdevaatimukset täyttävä seura on tervetullut sarjaan.

”Se kuuluu lajiin, että joka kausi on nousijoita ja putoajia. Toivotan tervetulleeksi liigaan niin Ykkösen kuin liigakarsinnan voittajan, kunhan lisenssiehdot täyttyvät.”

Veikkausliigan lisenssiehtoihin kuuluu urheilullisen menestyksen lisäksi pitkähkö lista talouden ja olosuhteiden vaatimuksista. Tällä vuosikymmenellä monilla veikkausliigaseuroilla on ollut vaikeuksia taloudenpidon kanssa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Jalkapallo
 • Veikkausliiga
 • Urheilu
 • HJK
 • FC Honka
 • Jukka Vuorio
Urheilun luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Kaikki naiset eivät kohta kelpaa naisiksi yleisurheilun huipulla, ja tulkinta kohdistuu vahvasti yhteen juoksijaan – ”Ajassa voidaan palata sata vuotta taaksepäin”

 2. 2

  Maaliputkessa kulkeva Teemu Pukki osui jälleen – ratkaisi voiton Norwichille pelin ainoalla maalilla

 3. 3

  Suurin osa miehistäkin jäi taakse – Alisa Vainio ylivoimainen maratonin Suomen mestari: ”Tuntui kuin joku olisi pitänyt kättä otsalla”

 4. 4

  Managerilegenda Alex Ferguson palasi stadionille ensimmäistä kertaa aivoverenvuodon jälkeen – ManU hävisi ottelun ja sai omalta managerilta haukut asenteesta

 5. 5

  Norjalaishiihtäjille tarjotaan kriisiapua – Joukkuetta kohdannut kolme kuolemantapausta lyhyessä ajassa

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Kaikki naiset eivät kohta kelpaa naisiksi yleisurheilun huipulla, ja tulkinta kohdistuu vahvasti yhteen juoksijaan – ”Ajassa voidaan palata sata vuotta taaksepäin”

 2. 2

  Norjalaishiihtäjille tarjotaan kriisiapua – Joukkuetta kohdannut kolme kuolemantapausta lyhyessä ajassa

 3. 3

  Suurin osa miehistäkin jäi taakse – Alisa Vainio ylivoimainen maratonin Suomen mestari: ”Tuntui kuin joku olisi pitänyt kättä otsalla”

 4. 4

  FC Barcelonan pelaajat osaavat esittää yhden kysymyksen lihasvamman sattuessa: ”Olenko menossa Turkuun?” – joukkueen lääkäri oli torstaina mukana tuoreimmassa leikkauksessa

 5. 5

  Koripallomiljardööri päätti tehdä miljoonalahjoituksen sen jälkeen, kun useat naiset kertoivat kokeneensa häirintää NBA-seurassa

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Kaikki naiset eivät kohta kelpaa naisiksi yleisurheilun huipulla, ja tulkinta kohdistuu vahvasti yhteen juoksijaan – ”Ajassa voidaan palata sata vuotta taaksepäin”

 2. 2

  Yhdysvaltalaisnainen polki polkupyörällä 296 kilometrin tuntivauhtia – videosta vauhtia ei ymmärrä: ”Tarkoitus ei ollut mennä niin kovaa”

 3. 3

  Valmentajakonkari Erkka Westerlund tarjosi KHL-liigassa pelaajilleen vapaapäivää, mutta siitä tulikin monelle ryyppypäivä: ”Suomessa en ollut törmännyt tällaiseen”

 4. 4

  Norjalaishiihtäjille tarjotaan kriisiapua – Joukkuetta kohdannut kolme kuolemantapausta lyhyessä ajassa

 5. 5

  Suurta draamaa Mestarien liigassa: Cristiano Ronaldo sai suoran punaisen kortin ja lähti itkien kentältä – suursuosikki Manchester City hävisi kotonaan

 6. Näytä lisää

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Sotilaslähde HS:lle: Venäläiskytkyinen Airiston Helmi ollut vuosia Puolustusvoimien ja Supon tarkkailun alla – ”Ne hankkivat strategisia kohteita ja me olemme hölmöjä, kun olemme myyneet”

  2. 2

   HS Paraisilla: Poliisi tutki vanhoja sotilasveneitä Airiston Helmi Oy -yrityksen laiturissa

  3. 3

   Nykylasten normaali on jotain, mitä me nelikymppiset emme edes olisi voineet nähdä

  4. 4

   Krp otti kaksi kiinni laajoissa etsinnöissä Turun seudulla, myös Puolustusvoimat osallistui operaatioon – tämä etsinnöistä ja epäillyistä talous­rikoksista tiedetään päivän jälkeen

  5. 5

   ”Hän ei lopeta koskaan” – Tällainen mies on rahalla, viinalla ja nuuskalla lapsia Helsingin keskustassa houkutellut sarjahyväksikäyttäjä

   Tilaajille
  6. 6

   Arjen Kamphuis lähti Norjaan melomaan ja katosi – hollantilaisen tietoturva-asiantuntijan kohtalo hämmentää poliiseja ja läheisiä

  7. 7

   Luksusautoja myydään verkossa muutamalla tonnilla – Mutta onko käytetty Jaguar S-Type hyvä ostos?

  8. 8

   Trumpin tuomarivalintaa ahdistelusta syyttävä nainen suostuu senaatin kuultavaksi

  9. 9

   Kaikki naiset eivät kohta kelpaa naisiksi yleisurheilun huipulla, ja tulkinta kohdistuu vahvasti yhteen juoksijaan – ”Ajassa voidaan palata sata vuotta taaksepäin”

  10. 10

   ”Vaatekaappi pursuaa tavaraa, mutta mitään järkevää päällepantavaa ei löydy” – Kapselipukeutuminen ratkaisee ongelman, näin se toimii

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Krp otti kaksi kiinni laajoissa etsinnöissä Turun seudulla, myös Puolustusvoimat osallistui operaatioon – tämä etsinnöistä ja epäillyistä talous­rikoksista tiedetään päivän jälkeen

  2. 2

   ”Hän ei lopeta koskaan” – Tällainen mies on rahalla, viinalla ja nuuskalla lapsia Helsingin keskustassa houkutellut sarjahyväksikäyttäjä

   Tilaajille
  3. 3

   Luksusautoja myydään verkossa muutamalla tonnilla – Mutta onko käytetty Jaguar S-Type hyvä ostos?

  4. 4

   Kaikki naiset eivät kohta kelpaa naisiksi yleisurheilun huipulla, ja tulkinta kohdistuu vahvasti yhteen juoksijaan – ”Ajassa voidaan palata sata vuotta taaksepäin”

  5. 5

   Sotilaslähde HS:lle: Venäläiskytkyinen Airiston Helmi ollut vuosia Puolustusvoimien ja Supon tarkkailun alla – ”Ne hankkivat strategisia kohteita ja me olemme hölmöjä, kun olemme myyneet”

  6. 6

   Nykylasten normaali on jotain, mitä me nelikymppiset emme edes olisi voineet nähdä

  7. 7

   Suomalainen turisti, älä luota poliisiin!

  8. 8

   HS Paraisilla: Poliisi tutki vanhoja sotilasveneitä Airiston Helmi Oy -yrityksen laiturissa

  9. 9

   Uusi nopea testi paljastaa, kuinka suuri on riski sairastua muistisairauteen

  10. 10

   Kokoomus hyökkäsi pääministeri Sipilää vastaan, Sipilä suuttui ja ryhtyi vasta­hyökkäykseen – Soini-äänestyksestä syttyneen riidan syy ilmeisesti väärin­ymmärrys

  11. Näytä lisää
  1. 1

   ”Ihmisroskana” esitetty asunnoton alkoholisti Markku Korhonen ahdistui ja suuttui niin, että teki rikos­ilmoituksen – entinen yrittäjä auttoi pitkään muita, mutta päätyi itse sillan alle

  2. 2

   Virpi oli luokan priimus ja lääkäriperheen kultahippu – Hänestä tuli kirurgi, joka leikkasi potilaita lääkehuuruissa ja joutui lopulta vankilaan

   Tilaajille
  3. 3

   Puolella miljoonalla suomalaisella on riittämätön lukutaito – Testaa, kuinka hyvin itse ymmärrät lukemaasi

  4. 4

   Äiti riehui, ryyppäsi ja teki lopulta itsemurhan – Kun Sari Järn halusi ymmärtää miksi, hän löysi suvun synkän historian

   Tilaajille
  5. 5

   Helsinkiläisnaisen auto saarrettiin traktorilla Nuuksiossa – ”Espoon sumputtaja” Lucas Heimsch perheineen kertoo nyt, mikä kaupunkilaisten käytöksessä mättää

  6. 6

   Krp otti kaksi kiinni laajoissa etsinnöissä Turun seudulla, myös Puolustusvoimat osallistui operaatioon – tämä etsinnöistä ja epäillyistä talous­rikoksista tiedetään päivän jälkeen

  7. 7

   Espoolainen oppilas kuoli saatuaan sairaus­kohtauksen liikunta­tunnilla, jolla tehtiin piip-testiä – Testistä on annettu tarkat ohjeet kouluille, sanoo sivistys­toimen johtaja

  8. 8

   Miehet ovat usein tajuamattaan henkisen väkivallan uhreja – ”Miehillä voi olla parinkymmenen vuoden kokemus alistamisesta”

  9. 9

   ”Ongelmista ykkönen on viina, kakkonen on viina ja kolmonen on viina” – Ensihoidon eläköityvä vastuulääkäri Teuvo Määttä on nähnyt Helsingin pimeän puolen

  10. 10

   Siirtämäänsä autoa tuhonnut hinaus­auton kuljettaja herätti hämmennystä Vantaan Koivu­haassa – auto oli tarkoituskin viedä romutettavaksi, kertoo kuljettaja

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Trumpin tuomarivalintaa ahdistelusta syyttävä nainen suostuu senaatin kuultavaksi
  3. Tunti sitten
  4. Sotilaslähde HS:lle: Venäläiskytkyinen Airiston Helmi ollut vuosia Puolustusvoimien ja Supon tarkkailun alla – ”Ne hankkivat strategisia kohteita ja me olemme hölmöjä, kun olemme myyneet”
  5. HS Paraisilla: Poliisi tutki vanhoja sotilasveneitä Airiston Helmi Oy -yrityksen laiturissa
  6. 2 tuntia sitten
  7. Maaliputkessa kulkeva Teemu Pukki osui jälleen – ratkaisi voiton Norwichille pelin ainoalla maalilla
  8. Krp otti kaksi kiinni laajoissa etsinnöissä Turun seudulla, myös Puolustusvoimat osallistui operaatioon – tämä etsinnöistä ja epäillyistä talous­rikoksista tiedetään päivän jälkeen
  9. Sähkötilojen tekninen vika aiheutti hälytysajoneuvojen ryntäyksen presidentin virka-asunnolle Mäntyniemeen
  10. Honka jäi tasapeliin KuPSin vieraana – ”Loppua kohti otimme homman paremmin haltuun”
  11. Pohjoisessa tuulinen sää jatkuu vielä huomenna, mutta maan etelä- ja keskiosassa tuuli heikkenee – Mauri-myrsky puhalsi Itämerelle jopa 8-metrisiä aaltoja
  12. Managerilegenda Alex Ferguson palasi stadionille ensimmäistä kertaa aivoverenvuodon jälkeen – ManU hävisi ottelun ja sai omalta managerilta haukut asenteesta
  13. 4 tuntia sitten
  14. Suomesta tulee kohta pankkimaa, kun Nordean tulo muuttaa tilastot aivan toisenlaisiksi Tilaajille
  15. Näytä lisää