Urheilu |HS seuraa

HJK tappiolla ulos Mestarien liigan karsinnoista – puolustuksen karmea nukahdus kostautui Töölössä

Kova taistelu ja hyvä peli ei riittänyt, kun tulos jäi puuttumaan. HJK:n europelit jatkuvat Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella. Vastustajaksi tulee erittäin todennäköisesti slovenialainen NK Olimpija Ljubljana.

1-2!

0-2

0-1HJK–Bate Borisov 1–2

Bate Borisov Mestarien liigan kolmannelle karsintakierrokselle yhteismaalein 2–1.

Ammattilaisjalkapallo on mitä kovinta tulosurheilua, eikä hyvästä pelistä ole iloa, jos vastustajan verkko ei heilu. Sen sai HJK todeta keskiviikkona.

Ottelu oli viihdyttävä. HJK hallitsi pitkiä aikoja, yleisö eli kiivaasti mukana tapahtumissa ja pelaajat takoivat toinen toistaan hienompia maaleja. Ainoa mikä jäi puuttumaan, oli HJK:n kannalta tärkein, eli toivottu tulos. HJK olisi tarvinnut pelistä voiton voidakseen jatkaa Mestarien liigan kolmannelle karsintakierrokselle.

Tuloksen myötä Klubin pelit Mestarien liigan karsinnoissa päättyivät, mutta jatkuvat edelleen Eurooppa-liigan karsinnoissa.

Ottelun jälkeen HJK:n valmentaja Mika Lehkosuo harmitteli erityisesti vieraiden toista, vastaiskusta syntynyttä maalia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Ensimmäisessä maalissa oli epäonnea, mutta enemmän harmittaa se toinen maali. Sellaista maalia ei olisi saatu päästää.”

Mestarien liigan karsinnoista putoaminen otti selvästi koville, mutta Lehkosuo muistutti HJK:n europelien jatkuvan edelleen.

”Tämä on aina juoni, että toinen menee jatkoon ja toinen lähtee lauluun. Täytyy nyt ottaa tästä ne hyvät asiat mukaan sinne seuraavaan europeliin. Uskon vahvasti, että joukkue on seuraavissa peleissä vahvempi.”

Bate Borisovin valmentaja Aliaksei Baha sanoi HJK:n olleen vahva, mutta oman joukkueensa onnistuneen pelisuunnitelmassaan.

”Aikainen maali vieraissa oli meille tavoite, ja onnistuimme ottamaan sillä psykologisen otteen pelistä”, Baha sanoi.

Ensimmäinen puoliaika lähti liikkeelle tunnustellen, ja ottelun tärkeys näkyi kummankin otteissa sekä tarkkana puolustamisena että pienenä hermostumisena. Töölön helteessä harhasyötöt ja kovat ensimmäiset kosketukset aiheuttivat tuskastumista pelaajissa ja valmennuksessa, mutta ensimmäisen vartin jälkeen pelaajat saivat varmuutta otteisiinsa.

20. minuutin kohdalla Bate pääsi siirtymään johtoon, kun Igor Stasevich laukoi vasemmalta kenttäpuoliskolta, ja pallo muutti suuntaa Klubi-puolustaja Rafinhan päästä. Maalivahti Maksim Rudakov oli laukauksen edessä aseeton. Maali merkittiin Rafinhan omaksi maaliksi.

Vain puolitoista minuuttia myöhemmin Bate katkaisi Klubin hyökkäyksen, käänsi pelin nopeasti toiseen suuntaan ja oli hetkessä kahden miehen ylivoimahyökkäyksessä yksinäistä HJK:n puolustajaa vastaan. Bate käytti tilaisuuden hyväkseen, ja Stasevich pääsi viimeistelemään pallon verkkoon. Vieraiden toinen maali oli Klubin joukkuepuolustukselta kauhea moka. Tilanteessa Baten hyökkääjillä oli niin paljon aikaa ja tilaa, että Rudakov oli maalillaan mahdottoman tehtävän edessä.

Baten siirryttyä kahden maalin johtoon osa katsojista ehti jo luovuttaa, mutta Klubi ei niin tehnyt.

HJK:n keskikenttäpelaaja Sebastian Dahlströmin pitkän sivuttaiskuljetuksen jälkeen Mosa Yaghoubi sai pallon Baten rangaistusalueen rajalle, ja kokeili kaukolaukaustaan, jolla Mosa on ennenkin tehnyt euromaaleja. Niin kävi nytkin, ja HJK kavensi tilanteeksi 1–2. Pallon liitäessä verkkoon yleisö räjähti huimaan meteliin.

Heti osuman jälkeen Klubi tuntui kun heräävän unesta, ja pian brasilialaispyssy Klauss pääsi laukomaan lujaa. Pallo suuntautui kohti maalia, mutta helsinkiläisten harmiksi suoraan päin maalivahti Denis Scherbitskiä. Ote siirtyi muutenkin pitkäksi aikaa jälleen kotijoukkueelle.

40. peliminuutilla Klubin rohkea pelaaminen oli kostautua, kun vierasjoukkue murtautui jälleen läpi kahdella yhtä vastaan, mutta laukaus viuhui HJK:n maalin ohi.

Avoin hyökkäyspeli jatkui ensimmäisen puoliajan loppuun saakka. Tämän kesän kovaäänisin kollektiivinen ”Ei”-huuto kuultiin katsomosta 43 peliminuutin kohdalla, kun Klubin Evans Mensah pommitti kovan laukauksen Baten pystypuuhun.

Tunnin pelin kohdalla oli selvää, että vierasjoukkueen hyökkäysinto oli laantunut melkoisesti, ja keltapaitainen Bate tyytyi vain kyttäämään paikkoja vastaiskuille sekä hidastamaan ja rikkomaan peliä.

Yleisö jaksoi kannustaa Klubia aina, kun peli kääntyi hyökkäyssuuntaan. Erityisesti Dahlströmin antamat kulmapotkut saivat katsojat innostumaan.

Peliminuuttien kuluessa vääjäämättömästi eteenpäin ja kuluessa koko ajan vieraiden hyväksi, Klubi vaihtoi sisään Riku Riskin tilalle Nikolai Alhon ja Sebastian Dahlströmin tilalle Eetu Vertaisen. Etenkin jälkimmäisellä vaihdolla tavoiteltiin lisää hyökkäysvoimaa, mutta maalit jäivät uupumaan.

Viimeisellä kymmenminuuttisella Bate otti ajanpeluusta kaiken irti, mikä tietysti tuloksen kannalta oli vieraiden kannalta järkevää pelaamista.

Ottelua Töölön helteessä seurasi 10 210 katsojaa.

Bate Borisov kohtaa seuraavalla karsintakierroksella azerbaidžanilaisen Qarabağ Futbol Klubun.

Viime vuonna Mestarien liigan lohkovaiheessa pelannut Qarabağ voitti keskiviikkona albanialaisen Futboll Klub Kukësin kotikentällään maalein 3–0.

Qarabağ ja Kukësi päätyivät HJK:n ja Baten tapaan ensimmäisessä osaottelussa maalittomaan tasapeliin.

HJK:n europelit jatkuvat tappion jälkeen Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella. Vastaan tulee hyvin suurella todennäköisyydellä slovenialainen NK Olimpija Ljubljana.

Olimpija voitti viime viikon torstaina pelatun ensimmäisen osaottelun pohjoisirlantilaista Crusaders FC:tä vastaan peräti 5–1. Toinen osaottelu pelataan tämän viikon torstaina Ljubljanassa.

HS seurasi ottelua hetki hetkeltä. Lue liveseuranta jutun alta.

Ottelun voi vetää yhteen näin: HJK pelasi hyvin yhtä karmeaa nukahdusta lukuun ottamatta. Se nukahdus oli tänään liikaa. Bate teki tarvittavan ja puolusti Klubin hyvin pois paikoilta. Silti varmasti monelle jäi se tunne, että Bate olisi ollut voitettavissa. Jalkapallo on kuitenkin raadollista tulosurheilua, ja jossittelu on nyt turhaa. HJK:n täytyy analysoida, miten puolustuksen nukahdus pääsi syntymään, ja laittaa paukut sen jälkeen Eurooppa-liigan karsintoihin. Siellä on kaikki mahdollisuudet mennä tänä vuonna pitkälle.

Ottelu on päättynyt tovi siten. HJK:n kannattajat laulavat edelleen pelaajille Klubipäädyssä.

Olimpija voitti omassa avausosassaan pohjoisirlantilaisen Crusaders FC:n peräti 5-1. Tämä pari paketoidaan lopullisesti torstaina.

HJK:n europelit jatkuvat Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella. Vastaan tulee hyvin suurella todennäköisyydellä slovenialainen NK Olimpija Ljubljana.

Bate kohtaa seuraavalla karsintakierroksella albanialaisen Futboll Klub Kukësin tai azerbaidžanilaisen Qarabağ Futbol Klubun.

Qarabağ ja Kukësi päätyivät ensimmäisessä osaottelussa maalittomaan tasapeliin.

Lopputulos 1-2

Bate Borisov jatkaa Mestarien liigan kolmannelle karsintakierrokselle.

Lisäaikaa pelataan vähintään neljä minuuttia. HJK tarvitsee kaksi maalia päästäkseen jatkoon.

Varsinainen peliaika täynnä.

78. minuutti menossa, HJK:lle jälleen kulmapotku.

Ottelun yleisömäärä: 10210.

Sebastian Dahlströmin tilalle nuorta hyökkäysvoimaa, Eetu Vertainen sisään.

Mosa antoi hetki sitten HJK:n seitsemännen kulmapotkun. Pian sen jälkeen Bate saa ottelun ensimmäisen kulmansa. Meneillään 71. peliminuutti.

RIku Riskin tilalle juoksee Nikolai Alho.

Bate-puolustus pääsee väliin ja purkaa Dahlströmin kulman väljemmille vesille. Ei tulosta tästäkään kulmasta, menossa jo 64. peliminuutti.

Bate-puolustus blokkaa Mensahin laukauksen. HJK:lle kulma.

Ottelun ensimmäinen varoitus Baten Stasevichille. Avauspuoliajalla maalannut Bate-kippari Stasevich tuli rajusti Mosan jaloille 58. peliminuutilla.

Tutuissa merkeissä jatketaan: HJK:lle kulmapotku. Ei tulosta tälläkään kertaa.

Kumpikin kulmapotku jäi tuloksettomaksi.

HJK:lle jälleen kulmapotku. Pian 50 minuuttia pelattu.

HJK:lle kulmapotku toisen puoliajan aluksi.

Ensimmäisen puoliajan kenttätapahtumien perusteella ei ole mikään mahdottomuus, että Klubi kykenisi vielä iskemään kaksi maalia. Samalla täytyisi kuitenkin kyetä varjelemaan omaa maalia. Kummassakin tehtävässä onnistuminen olisi kova temppu.

Ensimmäisen puoliajan voi vetää yhteen näin: Bate käytti hyvin paikkansa edukseen. Vieraiden ensimmäinen maali meni Rafinhan pään kautta, mutta luultavasti veto olisi mennyt maaliin muutenkin. Toinen maali taas oli kauhea nukahdus koko HJK:n joukkueelta. Puolustavat pelaajat olivat liian ylhäällä. Kun Bate pääsi käynnistämään vastahyökkäystä, näytti Klubin ryhmitys siltä, että tästä ei hyvää seuraa. Eikä seurannutkaan. Tämän kaiken jälkeen Klubi kuitenkin ryhdistäytyi komeasti, ja on pitänyt peliä hallussaan Baten toisesta maalista lähtien. Mosa Yaghoubin kavennusmaali oli komea tykki, ja Evans Mensah laukoi kerran tulisesti tolppaan. Myös Klaussilla oli kaksi kohtuullista paikkaa, mutta pallo suuntautui kummallakin kerralla suoraan päin vieraiden maalivahtia.

Ensimmäinen puoliaika pelattu, tilanne 1-2

Euroopan jalkapalloliitto Uefa tilastoi vaaralliset hyökkäykset HJK:n eduksi 8-6.

43 minuuttia pelattu, HJK:n Mensah taas loistopaikassa. Tolppa pelastaa Baten.

Mosan antama kulma leijaili yli maalilla olleen pelaajamassan. Peli jatkuu Baten maalipotkulla.

HJK:lle toinen kulmapotku Mensahin hyvän laukauksen jälkeen.

Baten Signevich huippupaikassa, mutta laukoo ohi. Pian 40 minuuttia pelattu.

Mahtavaa jalkapalloviihdettä Töölössä, peli aaltoilee päästä toiseen ja nyt hyökätään.

1-2!

Klubi kaventaa! Maalintekijänä MOSA!

Baten avausosuma merkattiin Rafinhan omaksi maaliksi.

Nyt Klubin pitäisi tehdä kolme maalia mennääkseen tästä parista jatkoon.

0-2

Myös Baten toinen maali merkitään Igor Stasevichille.

0-1

Bate siirtyy johtoon. Pallo menee maaliin Klubin pelaajan omasta päästä.

Baten toistaiseksi paras paikka Ivanićille. Laukaus hyvästä paikasta jäi ponnettomaksi ja meni vasemmalta ohi HJK-maalin.

Kellossa 15 minuuttia, pientä hermoilua puolin ja toisin.

Batelle vapaa vaarallisesta paikasta, noin 10 metriä Klubin alueen ulkopuolelta, HJK selvitää.

Bate-maalivahti Scherbitski nyrkkeilee Mosan kulmapotkun väljemmille vesille.

HJK saa ottelun ensimmäisen kulmapotkun kolmannella minuutilla. Mosa antaa kulman.

Ottelun tuomaristo tulee Belgiasta. Oikeutta jakavat päätuomari Jonathan Lardot sekä avustavat erotuomarit Frédéric Godelaine ja Florian Lemaire. Neljäntenä erotuomarina toimii Jan Boterberg.

Bate avaa seuraavalla miehistöllä: Scherbitski (mv), Filipović, Yablonski, Dragun, Ivanić, Signevich, Rios, Filipenko, Stasevich, Baga, M. Volodko.

Hyvää iltaa täältä Töölön jalkapallostadionilta. Ottelun alkuun on enää kolmisen minuuttia, ja katsomot alkavat olla täynnä. HJK:n kannattajakatsomo pitää jo kiitettävästi ääntä. Tästä on odotettavissa tärkeä ilta niin Klubille kuin suomalaiselle jalkapallolle. Erotuomarit tulevat tänään Belgiasta, Klubin yksinäisenä kärkenä aloittaa Klauss. Maalissa Rudakov, puolustuslinja Sumusalo, Patronen, Obilor, Rafinha. Keskikenttä Annan, Mensah, Mosa, Dahlström, Riski. Paikalla on myös noin 40 Baten kannattajaa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Jalkapallo
 • HJK
 • Mestarien liiga
 • Urheilu
 • Mika Moilanen
 • Jukka Vuorio
Urheilun luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Yhdysvaltalaisnainen polki polkupyörällä 296 kilometrin tuntivauhtia – videosta vauhtia ei ymmärrä: ”Tarkoitus ei ollut mennä niin kovaa”

 2. 2

  Ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio jatkaa KTM-tallin testikuskina – ”Nyt on hyvä, kun tietää, mitä jatkossa on luvassa”

 3. 3

  Mitä isä edellä, sitä poika perässä – Teemu Selänteen suojelijan jälkikasvu esitti halpamaisen tempun: ”Me emme unohda sitä”

 4. 4

  Lumilajien mitalisateesta vastaavat jatkossa Vuokatti-Rukan urheilijat – miljoonaluokan satsaus näkyy monella tavalla: lumilautailijat ovat saamassa kaivatun ison hyppypatjan

 5. 5

  Ampumahiihtoliitto perää kadonnutta valtionapuaan seuraavaksi oikeudessa – ”Ei ole mukava olla koekaniinina”

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Yhdysvaltalaisnainen polki polkupyörällä 296 kilometrin tuntivauhtia – videosta vauhtia ei ymmärrä: ”Tarkoitus ei ollut mennä niin kovaa”

 2. 2

  Suurta draamaa Mestarien liigassa: Cristiano Ronaldo sai suoran punaisen kortin ja lähti itkien kentältä – suursuosikki Manchester City hävisi kotonaan

 3. 3

  Barcelonan fanit raivostuivat – syynä on kuva ruutupaidasta, joka romuttaisi 118-vuotisen historian

 4. 4

  Mitä isä edellä, sitä poika perässä – Teemu Selänteen suojelijan jälkikasvu esitti halpamaisen tempun: ”Me emme unohda sitä”

 5. 5

  Uran loputtua Pekka Koskelan päällimmäinen tunne oli helpotus – nyt ME-luistelija ikävöi kovaa treeniä ja auttaa muita menestymään

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Kohufinaalin voittanut Naomi Osaka paljasti, mitä Serena Williams sanoi hänelle yleisön buuausten aikana

 2. 2

  Kimi Räikkönen viilentää itseään Singaporessa pumpattavassa ammeessa – kuva paljastaa myös kulissien karuuden

 3. 3

  Yhdysvaltalaisnainen polki polkupyörällä 296 kilometrin tuntivauhtia – videosta vauhtia ei ymmärrä: ”Tarkoitus ei ollut mennä niin kovaa”

 4. 4

  Serena Williams -pilapiirroksesta rasismisyytöksiä saanut lehti iskee takaisin kansikuvallaan: ”Tervetuloa poliittisesti korrektiin maailmaan”

 5. 5

  Minttu Räikkönen kertoi ajatuksensa Kimin jatkosta ja suhtautumisestaan arvostelijoihin: ”Välillä sisilialainen sisälläni pääsee esiin”

 6. Näytä lisää

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Useita ihmisiä ammuttu Yhdysvaltain Marylandissa – HS seuraa, suora lähetys käynnissä

  2. 2

   Ketogeeninen ruokavalio on trendi, jossa paino voi pudota nopeastikin – Ravitsemus­terapeutti: ”En kannusta, koska dieetti voi johtaa aineenvaihdunnallisiin ongelmiin”

  3. 3

   Myrsky iskee viikonloppuna, mutta sitä ennen Suomeen tulee hyvin lämmintä ilmaa – Meteorologi: ”Sää voi tuntua hyvinkin erikoiselta”

  4. 4

   Ystäväni poika ei ole oppinut amiksessa juuri mitään – Onko ammattikoulutus todella näin surkealla tolalla?

  5. 5

   Miehet ovat usein tajuamattaan henkisen väkivallan uhreja – ”Miehillä voi olla parinkymmenen vuoden kokemus alistamisesta”

  6. 6

   Tämä määrä proteiinia on tarpeeksi, liika voi olla vaaraksi ja kasviproteiinilla pärjää, kunhan tietää mitä tekee – Nämä kahdeksan faktaa sinun täytyy tietää proteiineista

   Tilaajille
  7. 7

   Oikeus määräsi Marine Le Penin psykiatrille – Populistijohtajaa uhkaa jopa kolmen vuoden vankeus Isis-kuviin liittyvässä tutkinnassa

  8. 8

   Kaikki puhuvat ”toadista” Twitterissä, mutteivät ääneen, koska some suosii halpaa populismia – siksi se johtaa tyrannien nousuun, uskovat asiantuntijat

  9. 9

   Meksikon ruumisrekka­skandaali paisuu – vainajia onkin yli kolmesataa

  10. 10

   Puolella miljoonalla suomalaisella on riittämätön lukutaito – Testaa, kuinka hyvin itse ymmärrät lukemaasi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Puolella miljoonalla suomalaisella on riittämätön lukutaito – Testaa, kuinka hyvin itse ymmärrät lukemaasi

  2. 2

   Miehet ovat usein tajuamattaan henkisen väkivallan uhreja – ”Miehillä voi olla parinkymmenen vuoden kokemus alistamisesta”

  3. 3

   Tutkijoille selvisi vihdoin, miksi talidomidi tuhosi tuhansien lapsien elämän

  4. 4

   Tätä on Suomi: Pekka Sario, 18, sai ajokortin tiistaiaamuna, jo illalla hän joutui toistuvan tieraivon kohteeksi

  5. 5

   Tämä määrä proteiinia on tarpeeksi, liika voi olla vaaraksi ja kasviproteiinilla pärjää, kunhan tietää mitä tekee – Nämä kahdeksan faktaa sinun täytyy tietää proteiineista

   Tilaajille
  6. 6

   Ystäväni poika ei ole oppinut amiksessa juuri mitään – Onko ammattikoulutus todella näin surkealla tolalla?

  7. 7

   Mikä Helsingin OP:ssa on vialla? Laina­neuvotteluihin ei pääse, viesteihin ei vastata

  8. 8

   Äiti riehui, ryyppäsi ja teki lopulta itsemurhan – Kun Sari Järn halusi ymmärtää miksi, hän löysi suvun synkän historian

   Tilaajille
  9. 9

   Keskiviikkoilta oli poikkeuksellista junakaaosta henkilövahingon, sähkövian ja myöhästymisten vuoksi – torstaiaamun liikenne sujuu normaalisti

  10. 10

   Kokoomuksen ja keskustan ryhmät vakuuttavat soraäänistä huolimatta tukea Soinille

  11. Näytä lisää
  1. 1

   ”Ihmisroskana” esitetty asunnoton alkoholisti Markku Korhonen ahdistui ja suuttui niin, että teki rikos­ilmoituksen – entinen yrittäjä auttoi pitkään muita, mutta päätyi itse sillan alle

  2. 2

   Auschwitziin matkanneet Kallion lukiolaiset kokivat Suomi-häpeää krakovalaisessa juutalaisravintolassa: ”Minun oli pakko mennä kysymään heiltä, että ymmärrättekö te yhtään, mitä teette”

  3. 3

   Mies havahtui hetkeksi hereille vesipuisto Serenassa, mutta jatkoi juhlintaa vielä viikon ympäri Etelä-Suomea – Lopulta mies tajusi rahoittaneensa 10–15 hengen elostelua 12 000 eurolla

  4. 4

   Virpi oli luokan priimus ja lääkäriperheen kultahippu – Hänestä tuli kirurgi, joka leikkasi potilaita lääkehuuruissa ja joutui lopulta vankilaan

   Tilaajille
  5. 5

   Tytti Peltosen palkka on niin pieni, että se on käytetty kaksi viikkoa ennen tilipäivää – Suomessa on kymmeniätuhansia työssäkäyviä köyhiä

   Tilaajille
  6. 6

   Puolella miljoonalla suomalaisella on riittämätön lukutaito – Testaa, kuinka hyvin itse ymmärrät lukemaasi

  7. 7

   Äiti riehui, ryyppäsi ja teki lopulta itsemurhan – Kun Sari Järn halusi ymmärtää miksi, hän löysi suvun synkän historian

   Tilaajille
  8. 8

   Helsinkiläisnaisen auto saarrettiin traktorilla Nuuksiossa – ”Espoon sumputtaja” Lucas Heimsch perheineen kertoo nyt, mikä kaupunkilaisten käytöksessä mättää

  9. 9

   Espoolainen oppilas kuoli saatuaan sairaus­kohtauksen liikunta­tunnilla, jolla tehtiin piip-testiä – Testistä on annettu tarkat ohjeet kouluille, sanoo sivistys­toimen johtaja

  10. 10

   ”Ongelmista ykkönen on viina, kakkonen on viina ja kolmonen on viina” – Ensihoidon eläköityvä vastuulääkäri Teuvo Määttä on nähnyt Helsingin pimeän puolen

  11. Näytä lisää