NHL-tähdet riensivät pelastamaan suomen kielen ja kulttuurin opetusta Torontossa – ”NHL-pelaajilla on ollut keskeinen rooli sinivalkoisen identiteetin säilyttäjinä” - Urheilu | HS.fi

NHL-tähdet riensivät pelastamaan suomen kielen ja kulttuurin opetusta Torontossa – ”NHL-pelaajilla on ollut keskeinen rooli sinivalkoisen identiteetin säilyttäjinä”

Vuodesta 1989 Toronton yliopistossa aloitetun suomen kielen ja kulttuurin opetusohjelmaan kerätään varoja hyväntekeväisyyden avulla. NHL-pelaajien tähdittämä golftapahtuma sai kasaan 40 000 euroa.

Carolina Hurricanesia edustava Teuvo Teräväinen on yksi suomalaispelaajista, joka osallistui suomen kielen ja kulttuurin opetusta Torontossa tukeneeseen hyväntekeväisyysgolfiin Hämeenlinnassa.­

6.8.2018 15:00 | Päivitetty 6.8.2018 15:11

Tukku suomalaisia NHL-tähtiä ja kiekkovaikuttajia kääri hihansa ja otti golfmailan käteen hyvässä tarkoituksessa maanantaina Hämeenlinnassa.

Toronton yliopiston suomen kielen ja kulttuurin professuurin jatko vuoden 2021 jälkeen on ollut vaakalaudalla varojen puutteen takia. Vuonna 1989 perustettu opetusohjelma on ollut tärkeä osa suomalaisen kulttuurin vaalimisessa Pohjois-Amerikassa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston uusimmat

Luetuimmat - Urheilu