Oppilaat palaavat lomilta Liikkuviin kouluihin ympäri Suomen – aktiivisuus kuitenkin vähenee iän myötä: ”Usein meillä aikuisilla on mielikuva, että yläkoululaiset eivät haluaisi liikkua välitunneilla” - Urheilu | HS.fi

Oppilaat palaavat lomilta Liikkuviin kouluihin ympäri Suomen – aktiivisuus kuitenkin vähenee iän myötä: ”Usein meillä aikuisilla on mielikuva, että yläkoululaiset eivät haluaisi liikkua välitunneilla”

Suosiotaan räjähdysmäisesti kasvattanut Liikkuva koulu -hanke on parhaimmillaan muuttanut peruskoulujen toimintakulttuurin täysin. Koululaisten aktivoinnissa riittää kuitenkin vielä haasteita.

”Ysiluokalla, kun oppilaat lähtevät, he kertovat, että on ollut tosi hauskaa, kun on päässyt itse tekemään ja toteuttamaan omia ideoita”, sanoo Käpylän peruskoulun liikunnanopettaja Linnea Remes.­

12.8.2018 2:00 | Päivitetty 12.8.2018 10:09

Helsinkiläisen Käpylän peruskoulun pihalla riittää vilskettä.

Koripallokentällä yläkoulun oppilaat pussittavat heittoja sukkana sisään, ja osa ohjaa nuorempiaan erilaisissa liikuntaleikeissä. Viereisellä jalkapalloareenalla riittää mbappéita ja modrićeja, kun pallo liikkuu pelaajalta toiselle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat