Kiekko halkaisi leukaluun ja takaraivo repeytyi paineesta – Niko Nieminen kertoo, miltä tuntui pelata satoja Liiga-otteluita puudutusten ja lääkkeiden voimalla

Entinen jääkiekkoilija Niko Nieminen oli duunari, joka heittäytyi kiekkojen eteen, väänsi ja taklasi. Hintaa urastaan hän maksaa edelleen. ”Minulla oli narkkarin oireet: kramppeja, kuumeilua, pelkotiloja ja ahdistusta.”

Entinen liigapelaaja Niko Nieminen valmentaa nykyisin espoolaisia kiekkojunioreita. Hän veti harjoituksia Bluesin junioreille Espoon Warrior Areenan jäällä.

29.12.2018 2:00 | Päivitetty 29.12.2018 9:41

Se oli Bluesin hyökkääjälle Niko Niemiselle normaali pelitilanne, taklaus, josta seurauksensa oli jälleen yksi vamma jo valmiiksi ruhjottuun kehoon.

Oli joulukuu 2012 ja käynnissä peli Saipaa vastaan.

Niemisen työväline oli saanut yli 550 liigaottelun aikana niin monta tälliä, murtumaa, aivotärähdystä ja revähdystä, että niiden luetteleminen veisi tilaa puoli sivua. Tyydyttäköön toteamaan, että esimerkiksi leukaluu, kyynärpää, useat kylkiluut sekä molempien käsien kämmenet ja pikkurillit olivat uran aikana murtuneet.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat