Kalervo Kummola ihmettelee puheita Matti Nykäsen valtiollisista hautajaisista: ”Nyt leikitään hänen muistollaan” - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Kalervo Kummola ihmettelee puheita Matti Nykäsen valtiollisista hautajaisista: ”Nyt leikitään hänen muistollaan”

Urheilun suuri ansioristi jäi Matti Nykäseltä saamatta ”elintapojen takia”. ”Miksei silloin muistettu, kun hän eli”, Kalervo Kummola kysyy.

Jääkiekkovaikuttaja Kalervo Kummola on moneen kertaan palkittu urheilun taustahahmo. Kummola sai Urheilugaalassa Elämänura-palkinnon. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Julkaistu: 6.2.2019 17:31, Päivitetty 7.2.2019 11:36

Vahva urheiluvaikuttaja ja entinen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola ihmettelee, miksi maanantaina kuolleelle Matti Nykäselle esitetään valtiollisia hautajaisia, kun mäkihyppylegendaa ei kelvannut palkita elinaikana.

Kummola tarkoittaa Nykäsen palkitsemista Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun suurella ansioristillä. Nykänen ei saanut koskaan suurta ansioristiä, mutta monet hänen aikalaisensa kuten suurjuoksija ja nelinkertainen olympiavoittaja Lasse Virén, kolminkertainen olympiavoittaja Marja-Liisa Kirvesniemi ja soudun kolminkertainen olympiavoittaja Pertti Karppinen saivat sen.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat