Urheilu

Voimisteluvalmentaja Titta Heikkilä ei näe suuria ongelmia valmennus­menetelmissään: ”Varmasti on ollut yksittäisiä sanomisia”

Suomen Voimisteluliitto päätti keskiviikkona käynnistää sisäisen kurinpitomenettelyn Titta Heikkilän mahdollisesta epäeettisestä käytöksestä valmennettaviaan kohtaan. Liiton päätös perustuu Suomen urheilun eettisen keskuksen Suekin tekemään tutkimukseen.

Tampere

Kun voimisteluvalmentaja Titta Heikkilä tulee salille, ei ole kahta sanaa siitä, kuka on pomo.

Heikkilä on vahva persoona, jolla on kantava ääni ja kiivas luonne.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Heikkilä on valmentanut nuoria joukkuevoimistelijoita ensin Tampereen voimistelijoissa 2011–2017 ja sen jälkeen Tampereen Sisussa.

Huippuryhmä Minetit on voittanut hänen valmentajakaudellaan joukkuevoimistelun MM-kultaa vuosina 2015 ja 2017 ja MM-hopeaa 2016 ja 2018.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Viime syksynä heräsi kuitenkin kysymys, mikä on ollut Heikkilän valmentamien joukkueiden menestyksen hinta ja millaisilla menetelmillä menestystä on hankittu.

Urheilulehti kertoi Titta Heikkilän valmennusmetodeista laajassa artikkelissaan 15. marraskuuta. Juttu ei mairitellut Heikkilää.

Jutusta lähteneen keskustelun seurauksena Suomen Voimisteluliitto päätti loppuvuodesta 2018 tilata selvityksen voimistelun valmennuskulttuurista Suomessa. Tutkimus julkistettiin keskiviikkona.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Samaan aikaan Suomen urheilun eettinen keskus Suek tutki Heikkilän toimia Voimisteluliiton hallituksen toimeksiannosta ja kuuli myös Heikkilää.

Suekin tutkimuksen perusteella Voimisteluliitto päätti keskiviikkona käynnistää sisäisen kurinpitomenettelyn Heikkilän mahdollisesta epäeettisestä käytöksestä.

Voimisteluliiton kurinpitolautakunta käsittelee tapauksen kuukauden kuluessa. Kurinpitolautakunnassa on viisi jäsentä, ja se on itsenäinen elin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vaihtoehtona on vapauttava tai langettava päätös. Jos päätös on langettava, se voi olla huomautus, varoitus tai määräaikainen toimitsijakielto 6–24 kuukautta.

Heikkilä voi viedä päätöksen urheilun oikeusturvalautakunnan käsittelyyn.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Hyvä, että tutkitaan”, Heikkilä kommentoi kurinpitomenettelypäätöstä tuoreeltaan HS:lle.

Urheilulehden viime syksynä hankkimien tietojen mukaan etenkin Heikkilän tapa valmentaa lapsia ja nuoria on ollut kyseenalainen. Lisäksi hänen valmennettaviaan on sairastunut anoreksiaan.

Haastateltujen mukaan valmennukseen kuului laihdutuskäskyjä sekä aggressiivista ja alistavaa käytöstä ja kielenkäyttöä. Erään voimistelijan mukaan Heikkilä oli ottanut usein jonkun heistä silmätikukseen. Harjoituksissa ja niiden jälkeen itkettiin.

Valmennettavat olivat pelänneet Heikkilää ja sitä, etteivät he enää kelpaa joukkueeseen. Urheilulehden jutun mukaan myös vanhemmat puuttuivat varoen Heikkilän toimintaan, etteivät olisi hankaloittaneet lapsensa asemaa. Samaan aikaan osa lapsista ja vanhemmista halusi olla nimenomaan Heikkilän valmennuksessa.


Valmennusmenetelmistä ja -tavoista noussut kohu, siitä kummunnut arvostelu ja tutkinnat ovat jättäneet jälkensä Heikkilään.

”Aluksi tuntui tosi pahalta, ja koin tosi raskaaksi käydä sitä läpi”, Heikkilä kertoi HS:n haastattelussa Ikurin voimisteluhallissa Tampereella ennen kuin Suekin tutkimuksen tulokset julkistettiin.

Valmentamisen arkeen kohu ei Heikkilän mukaan kuitenkaan vaikuttanut. ”Kukaan urheilijoista ei lopettanut tai jäänyt pois. Pysyttiin arjessa”, Heikkilä sanoi.

Heikkilän saama palaute oli kaksijakoista. ”Mentiin hyvin henkilökohtaisuuksiin, että lopeta työ ja vaihda alaa. Kaikki oli aika pahaa, mitä tuli.”

Sen sijaan nykyisiltä ja myös joiltakin entisiltä valmennettavilta ja heidän perheiltään Heikkilä kertoo saaneensa ”kannustavaa palautetta”.

Miltä arvosteltu tuntui?

”Tosi pahalta ja se oli tarkoitushakuista. Työ on minulle todella rakas ja tärkeä. Ajatus siitä, että haluaisin tarkoituksellisesti aiheuttaa jollekin harmia on käsittämätön. Oma perheeni otti sen tosi raskaasti, raskaammin kuin minä”, Heikkilä sanoo.

Heikkilä on esittänyt julkisestikin anteeksipyynnön kaikille, jotka ovat kokeneet hänen toimintansa huonoksi.

”Olen halunnut sanoa, ettei se ollut missään tapauksessa tarkoitus.”

Tiedot kyseenalaisista valmennusmenetelmistä koskivat aikaa, jolloin Heikkilä valmensi Tampereen Voimistelijoissa (TV). Nykyään hän valmentaa Minettejä Tampereen Sisussa. Hetken aikaa Heikkiän mielessä kävi ajatus valmentamisen lopettamisesta.

”Tuli henkinen stressi. Ajattelin, että miten pystyn jatkamaan. Tuli vaihe, että jos en saa muuta aikaan kuin pahaa, olisi parasta, että jäisin vain pois”, Heikkilä kertoo.

Ajatus lopettamisesta haihtui, kun Heikkilän mukaan nykyiset valmennettavat halusivat, että jatketaan. Hän sanoo, että asiasta keskusteltiin urheilijoiden, heidän vanhempiensa ja ulkopuolisen tahon kanssa. Osa Mineteistä on jo itsekin aikuisia.

Kykenetkö itsekritiikkiin?

”Ainakin pyrin siihen, että kaikessa työssä seuraan, miten asiat etenevät. Jos jokin asia ei toimi tai menee pieleen ja toistuu, yritän muuttaa omaa tekemistä.”

Mitä ajattelet siitä, että valmennettaviasi on sairastunut anoreksiaan?

”Pitää paikkansa. Se on aika kamalaa valmentajalle. On rajallista, mitä siinä voi tehdä itse ja hoitoon pääsy on vaikeaa. Siinä ollaan päästy eteenpäin, kun kanavat ja hoitoverkostot ovat kasvaneet ja parantuneet, mutta valmentajalle se on tosi kova paikka”, Heikkilä sanoo.

Hän sanoo olleensa iloinen, että kaksi sairastunutta voimistelijaa palasi takaisin pahimman vaiheen jälkeen.

”Siinä vaiheessa valmennusjohto oli lääkärien ja vanhempien kanssa ehdottoman tarkka, että urheilijat voivat tulla takaisin. Hienoa, että tulivat takaisin ja todella surullista, että sairastuivat.”

Oletko pitänyt liian kovaa painokuria?

”En ole mielestäni pitänyt. Tämä on esteettinen laji, jonka vuoksi joukkuevoimistelu liittyy yhdennäköisyyteen, ei niinkään painoon. Koskaan ei ole ketään punnittu, se on ollut heille vapaaehtoista ja siitä on keskusteltu. Nykyään on mukana ravitsemusterapeutit.”

Oletko kehottanut urheilijoita laihduttamaan?

”Kyllä, joskus siitä on keskusteltu. Puhutaan joukkueen nykyisistä urheilijoista, ja heitä on ohjattu keskustelemaan ravintoterapeutin kanssa, että kaikki on kunnossa. Ravinto on merkittävä osa urheilua. Olisi aika käsittämätöntä, jos sitä ei huomioitaisi harjoittelussa. Se ei ole mahdollista”, Heikkilä sanoo.

Voimistelussa ruokailun tarkkailu tulkitaan helposti niin, että sillä vahditaan ulkonäköä, vaikka ravinnolla on suuri vaikutus palautumiseen ja jaksamiseen.

Esimerkiksi Minettien harjoitusmäärät ovat isoja, jopa 4,5 tuntia päivässä.

Oletko valmentanut pelolla?

”Joku on voinut pelätä. Minulla on kova ääni ja kiivas luonne. Voin näyttää itse kymmenen liikettä peräkkäin ja huutaa, että näin tehdään, kun minä näytän. Joku joka ei tunne minua, voi tehdä sen tulkinnan, että tämä on kauhean pelottavaa. En usko, että täällä kukaan pelkää”, Heikkilä sanoo ja tekee pyynnöstä spagaatin.

Se sujuu vanhasta muistista. Heikkilä kuului itse aikanaan rytmisen voimistelun ja joukkuevoimistelun maajoukkueisiin.

”Minullekin joku sanoi, että pitäisi vähän tarkkailla painoa. Oli murrosiän aikaa, jolloin kroppa muuttuu. En kokenut sitä ongelmallisena, siitä ei sanottu minulle rumasti.”

Oletko itse pohtinut, mikä toiminnassasi valmentajana meni vikaan?

”Totta kai olen pohtinut, olisinko voinut tehdä toisin. Minun tehtäväni on koota ympärille joukkue, jonka ympärillä on joukko asiantuntijoita. Vuonna 2011 olimme ihan harrastajatasolla, kun sitä vertaa tähän päivään. Aika moni asia on mennyt paremmaksi, toivottavasti myös valmennus.”

Oletko valmis muuttamaan valmennustapojasi?

”Olen ollut valmis muuttamaan. Muutan omaa toimintaani, jos se tuo jotain uutta voimisteluun. Olen sitä varten, että urheilijat kehittyvät ja joukkue menee eteenpäin. Tosi paljon on konkreettista, jota on pitänyt muuttaa. Ja se, että urheilijat ovat kasvaneet lapsesta aikuiseksi. Aikajänne on tehnyt sen, että toiminta on aika erilaista.”

Kaduttaako sinua mikään?

”Varmasti on ollut yksittäisiä sanomisia. Olen täällä joka päivä. Tullaan luonteenpiirteisiin. Olen kiivas, mutta se ei tarkoita sitä, että olen ilkeä. En halua olla ilkeä. Tai että haluaisin jotain pahaa. Omalla luonteellani on tullut enemmän ystäviä kuin vihamiehiä, mutta toki niitäkin.”

Heikkilä kertoo olleensa yhteydessä vanhojen valmennettaviensa kanssa. Heidän vanhempiensa kanssa hän ei ole puhunut, koska urheilijat ovat jo aikuisia.

Kuinka sopiva olet lasten ja nuorten valmentajaksi tämän jälkeen?

”Olen valmentanut lapsia ja aikuisia eri tavalla. Aikuisia ei voi valmentaa kuin lapsia, eikä päinvastoin. En usko siihen, että kukaan vanhempi hyväksyisi, että lasta kohdellaan epäasiallisesti”, Heikkilä sanoo.

Parhaat tuloksensa Heikkilä on saanut urheilijoilla, joiden kanssa valmennussuhde on ollut pitkä, pisimmät yli kolmetoista vuotta. Osa voimistelijoista oli siis pikkulapsia, kun Heikkilä opetti heille ensimmäiset liikkeensä.

”Joukkue on jatkanut mestaruuden jälkeen. Kukaan ei ole lopettanut, vaikkei lajissa voi saavuttaa enempää kuin maailmanmestaruuden. Tänne tullaan myös muualta. Pidän sitä hyvänä merkkinä.”

Taitolajien, kuten voimistelun ja taitoluistelun, valmentaminen on vaativaa. Onko Suomessa liian lempeä valmennuskulttuuri?

”En tiedä onko se liian lempeä, mutta erilainen. Aiheesta on keskustelu monen eri lajin valmentajan kanssa. Vallalla on henki, ettei voi sanoa tietyllä tavalla. On muotoiltava asiat oikein. Ennen sanottiin asiat suoremmin. Siksi olen tässä, kun olen aika suorapuheinen”, Heikkilä sanoo.

Valmentajana hän sanoo vastaavansa siitä, että voimistelija tietää, mitä pitää parantaa.

”En voi olla täällä vain pistämässä musiikkia päälle ja sanomassa, että onpas kivaa. Tehdään viisi kertaa ja lähdetään kotiin. Se ei istu valmennusajatukseeni.”

Voimisteluliitto haluaa kitkeä huonon käytöksen

Suomen Voimisteluliitto ei suvaitse epäasiallista käyttäytymistä. Liiton johto ilmoitti kantansa varsin vahvasti keskiviikkona Helsingissä pidetyssä tiedotustilaisuudessa, jonka yhteydessä se julkisti tutkimuksen lajin valmennuskulttuurista.

”Olemme hyvin pahoillamme siitä, että osa voimistelijoista on joutunut kokemaan huonoa valmennuskulttuuria. Voimisteluliitossa meillä on nollatoleranssi minkäänlaiseen epäasialliseen käyttäytymiseen tai häirinnän suhteen. Tällainen käytös täytyy ehdottomasti kitkeä pois”, Voimisteluliiton puheenjohtaja Kaisa Vikkula sanoi.

Voimisteluliiton tutkimuksen mukaan esiin nousseet epäasialliset kokemukset liittyvät yleensä valmentajan tai toisen voimistelijan toimintaan tai käytökseen ja kiusantekoon.

Tutkimukseen lähetettiin kutsuja 4 438 kaksitoista vuotta täyttäneelle kilpa- ja lisenssivoimistelijalle. Alle 15-vuotiaiden voimistelijoiden vanhemmilla oli mahdollisuus vastata kysymyksiin.

Taloustutkimuksen kyselyyn vastasi 1 651 henkilöä, joista voimistelijoita oli 765 ja huoltajia 886. Vastausprosentti oli 37.

Vastaajista 24 prosenttia oli kokenut valmentajan huutamista, 19 prosenttia syrjimistä ja toisten suosimista, kymmenen prosenttia vähättelyä ja kahdeksan prosenttia valmentajan valta-aseman väärinkäyttöä. Viidessätoista prosentista toiset voimistelijat koettiin kiusantekijöiksi pahaa puhumisessa ja vähättelyssä.

Viisitoista vuotta täyttäneistä urheilijoista 57 prosenttia myönsi kokeneensa paineita ulkonäöstään voimistelussa.

Tulokset myös kertovat pääosin voimistelijoiden ja heidän huoltajiensa tyytyväisyydestä lajia ja valmentajia kohtaan.

”Ilmapiiri voimistelussa on positiivinen. Tulokset valmentajia arvioitaessa ovat hyvät. Valtaosa valmentajista toimii esikuvina ja ovat ystävällisiä”, Voimisteluliiton pääsihteeri Maria Laakso sanoi.

Seksuaalista häirintää ei tutkimuksen mukaan ole juuri lainkaan voimistelussa. Kolmetoista vastaajaa oli kokenut, että he olivat saaneet huomautuksia vartalostaan.

”Pari prosenttia kokee olonsa huonoksi harjoituksissa, mutta liitolla on vastuu. Voimistelun tilanne näyttää paremmalta kuin suomalaisessa yhteiskunnassa keskimäärin”, Vikkula sanoo.

Laakson mukaan osa valmentajista toimii salilla väärin. Valmentajien vuorovaikutustaitoja pitää parantaa.

”Voimistelijoita pitää kohdella tasapuolisesti. Tulemme puuttumaan epäkohtiin”, Laakso huomauttaa.

Lasten voimistelun eettiset säännöt päivitetään, samoin maajoukkueurheilijoiden pelisäännöt. Lasten valmennusleireille valmentajat saavat toimintaohjeet käyttäytymisestä.

Valmentajat saavat myös ohjeistusta, kuinka puuttua voimistelijoiden keskinäiseen kiusantekoon.

Tästä on kyse

Voimistelukulttuuri puhuttaa


 Urheilulehti kertoi marraskuussa palkitun voimisteluvalmentajan Titta Heikkilän valmennusmetodeista. Lapsia on valmennettu pelolla ja voimistelijoita on sairastunut anoreksiaan. Haastateltujen mukaan valmennukseen kuului muun muassa laihdutuskäskyjä sekä aggressiivista ja alistavaa käytöstä ja kielenkäyttöä. Harjoituksissa ja niiden jälkeen itkettiin

 Suomen Voimisteluliitto ja Suomen urheilun eettinen keskus Suek teettivät tutkimuksen suomalaisen voimistelukulttuurin tilasta.

 Kohuvalmentaja Heikkilä myöntää tehneensä virheitä, mutta kiistää aiheuttaneensa vahinkoa tarkoituksellisesti.
Urheilun luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Päävalmentaja kertoi Patrik Laineen onnistumisista: ”Se toi hymyn kaikkien kasvoille, jopa maalivahtien”

 2. 2

  Räikkönen ylivoimaisesti nopein Barcelonassa – Sebastian Vettel jäi kauas taakse Ferrarilla

 3. 3

  FC Barcelona purki pettymystään Kummeli-sketsillä – Kalervo Jankko on jo ilmiö Twitter-viesteissä

 4. 4

  Maailmanmestari Kari Härkönen olisi voinut olla aikansa suuri hiihtotähti, mutta hän valitsi toisin – ”Olen elänyt päättäväisesti normaalia elämää”

 5. 5

  Jesperi Kotkaniemi teki seurahistoriaa – voi ohittaa viisinkertaisen Stanley Cup -voittajan

 6. Näytä lisää
 1. 1

  FC Barcelona purki pettymystään Kummeli-sketsillä – Kalervo Jankko on jo ilmiö Twitter-viesteissä

 2. 2

  Räikkönen ylivoimaisesti nopein Barcelonassa – Sebastian Vettel jäi kauas taakse Ferrarilla

 3. 3

  Pitkäaikainen kaveri paljastaa Iivo Niskasesta uusia puolia – ”Ihan käsittämättömän hienoa ja ihailtavaa”

 4. 4

  Maailmanmestari Kari Härkönen olisi voinut olla aikansa suuri hiihtotähti, mutta hän valitsi toisin – ”Olen elänyt päättäväisesti normaalia elämää”

 5. 5

  Superlupaus Kaapo Kakko johtaa maalintekijätilastoa, jossa jäävät taakse Barkov, Granlund ja jopa Laine

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Kahden maailman­mestaruuden välissä Peter Kotilainen tarttui pulloon – Nyt huippu-urheilija kertoo, että viina oli pahemman ongelman oire

  Tilaajille
 2. 2

  Paljain käsin puuman tappanut polkujuoksija kertoi ensi kertaa kamppailustaan

 3. 3

  Lionel Messin hyväntahtoisesta eleestä tuli kirous pienelle afganistanilaispojalle

 4. 4

  NBA:n donkkikisan voittaja hyppäsi 216-senttisen legendan yli ja jäi roikkumaan kyynärtaipeestaan koriin

 5. 5

  Vladimir Putin heitteli judon olympiavoittajaa ja loukkasi sormensa – naisjudokan kanssa selvästi tiukempaa

 6. Näytä lisää

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Miksi puoliso pettää? Psykoterapeutti Annikki Kaikkonen tutki uskottomuutta ja löysi kaksi toistuvaa tarinaa

   Tilaajille
  2. 2

   Malli sai Burberryn vetämään ahdistavan hupparin mallistosta – ”Itsemurha ei ole muotia”

  3. 3

   Voit päätyä elämään jonkun toisen unelmaa, jos et keskity näihin neljään asiaan

  4. 4

   Berner ärsytti keskustalaiset – ja Sipilä riensi jälleen tueksi

  5. 5

   Päävalmentaja kertoi Patrik Laineen onnistumisista: ”Se toi hymyn kaikkien kasvoille, jopa maalivahtien”

  6. 6

   Karl Lagerfeld jätti jälkeensä 170 miljoonaa – Menevätkö rahat Choupette-kissalle?

  7. 7

   Modernit turbokiertoliittymät pelottavat monia kokeneitakin kuskeja – Yksinkertainen neuvo auttaa selviytymään ”kauhujen liikenneympyröistä”

  8. 8

   Hoivakoteja koskevan kohun käynnistänyt lähihoitaja avautuu ensi kertaa Superin verkkolehdessä: Tilanne Ulrikassa oli lohduton, miltei kaoottinen

  9. 9

   Elina Mäkinen, 25, on poikkeusyksilö, joka pysyy hengissä jäisessä vedessä lähes puoli tuntia – ”Antureiden mukaan minun pitäisi olla kuollut”

  10. 10

   Töiden läikkyminen työajalta kotiin lisää tasa-arvoa, sanoo Evan uusi johtaja Emilia Kullas

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Miksi puoliso pettää? Psykoterapeutti Annikki Kaikkonen tutki uskottomuutta ja löysi kaksi toistuvaa tarinaa

   Tilaajille
  2. 2

   Elina Mäkinen, 25, on poikkeusyksilö, joka pysyy hengissä jäisessä vedessä lähes puoli tuntia – ”Antureiden mukaan minun pitäisi olla kuollut”

  3. 3

   Voit päätyä elämään jonkun toisen unelmaa, jos et keskity näihin neljään asiaan

  4. 4

   Modernit turbokiertoliittymät pelottavat monia kokeneitakin kuskeja – Yksinkertainen neuvo auttaa selviytymään ”kauhujen liikenneympyröistä”

  5. 5

   Jos tämä kuva näyttää pyörivän, se johtuu viiveestä päässäsi

  6. 6

   Suomi antoi 50 vuotta sitten itselleen lahjan, jonka piti valaa miljoonilla uskoa tulevaisuuteen – Nyt aarre­arkku halutaan ryöstää, koska tulokset jäävät ”uskon asiaksi”

   Tilaajille
  7. 7

   Isis-morsiameksi vuonna 2015 lähtenyt teini menettää Britannian kansalaisuutensa

  8. 8

   Japanissa harvinaiset airokalat ovat nousseet pintaan – Myös tutkijat uskovat historiallisen suuren maanjäristyksen olevan vain ajan kysymys

  9. 9

   Suvi Pitkänen sai huuliinsa pistoshoidosta kudosvaurion, eivätkä ne palaa koskaan ennalleen – ”Epäonnistuneiden hoitojen tuloksia näkee kadulla aivan liian usein”, sanoo plastiikkakirurgi

   Tilaajille
  10. 10

   ”Jokaisen kroppa tiesi, paljonko D-vitamiinia pitää vapauttaa vereen” – väitöstutkimuksesta uutta tietoa kiistellyn vitamiinin tarpeesta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Sofia Pahtela aloitti työt bussikuskina maanantaina ja nousi heti ilmiöksi – Selitys on yksinkertainen

  2. 2

   Lauri Markkasesta voi tulla kaikkien aikojen suomalais­urheilija – HS:n erikois­artikkeli näyttää, mikä tekee nuoresta kori­palloilijasta niin poikkeuksellisen

  3. 3

   Japanissa harvinaiset airokalat ovat nousseet pintaan – Myös tutkijat uskovat historiallisen suuren maanjäristyksen olevan vain ajan kysymys

  4. 4

   Hyvänä nukkujana pidetty voi kärsiä vakavasta sairaudesta – nämä merkit kielivät, että uni ei ole normaalia

   Tilaajille
  5. 5

   ”Olen tehnyt paljon väärää, maannut avio­miesten ja perheen­isien kanssa” – Pienessä suomalais­kaupungissa asuu entinen prostituoitu ja ihmis­kaupan uhri

   Tilaajille
  6. 6

   Teemu ja Sirpa Selänne kohahduttivat ystävyyssäännöllä ja paljastivat erikoisen ilmiön – miehen ja naisen välinen ystävyys ei ole aivan yksinkertaista, kertoi tuhat lukijaa

   Tilaajille
  7. 7

   Oli huippulukio, oli harrastukset, oli liikaa intoa ja liian vähän aikaa – Ja niin Elena Shemyakin mieli hajosi

   Tilaajille
  8. 8

   ”Koen elämäni menneen hukkaan” – Lasten saamista katuvat naiset piilottavat ajatuksensa jopa puolisoiltaan

  9. 9

   Punnerrustesti ennustaa sydänterveyttä – yksinkertaisen testin voi tehdä missä ja koska vain

  10. 10

   Suvi Pitkänen sai huuliinsa pistoshoidosta kudosvaurion, eivätkä ne palaa koskaan ennalleen – ”Epäonnistuneiden hoitojen tuloksia näkee kadulla aivan liian usein”, sanoo plastiikkakirurgi

   Tilaajille
  11. Näytä lisää