Toyotan Ott Tänak voitti Portugalin MM-rallin, Latvalan pistemetsästys muuttui köröttelyksi - Urheilu | HS.fi

Toyotan Ott Tänak voitti Portugalin MM-rallin, Latvalan pistemetsästys muuttui köröttelyksi

Teemu Suninen oli parhaana suomalaisena neljäs.

Ott Tänak kaasutti ykköseksi Portugalin MM-rallissa.

2.6.2019 16:00 | Päivitetty 2.6.2019 16:02

Toyotan virolaiskuljettaja Ott Tänak voitti Portugalin MM-rallin ennen Belgian Thierry Neuvillea ja Ranskan Sebastien Ogieria. Fordin Teemu Suninen oli parhaana suomalaisena neljäs ja Skodan Kalle Rovanperä kuudes. Rovanperä voitti WRC2 pro -luokan.

”Kiitokset tiimille, joka teki todella kovasti hommia. Auto oli erinomainen, Rovanperä tuumi WRC:n haastattelussa.

Kilpailun päättäneellä power stagella Tänakilla oli mahdollisuus erikoiskokeen voittoon ja viiteen lisäpisteeseen, mutta hän jarrutti lopussa ja jäi pätkän kolmanneksi.

Näin hän jäi MM-sarjan pistetilanteessa Ogierin taakse. Seuraavassa Sardinian rallissa Ogier joutuu auraamaan tietä kärkiautona.

Jari-Matti Latvalalla oli päätöserikoiskokeella mahdollisuus hankkia power stage -pisteitä, mutta hän joutui ajamaan siirtymänopeudella. Latvalaa ennen erikoiskokeelle lähtenyt Britannian Gus Greensmith kolaroi autollaan, ja Latvalan piti varoa raivaustoimenpiteitä.

Kolmannesta sijasta taistellut Toyotan Kris Meeke osui kiveen ja joutui keskeyttämään.

Latvalan viikonloppu tosin meni pilalle jo lauantaina, kun hänen Toyotansa jousitus rikkoutui. Hän jatkoi kilpailua sunnuntaina Ralli2-säännön turvin.

”Tässä viikonlopussa oli ongelmista huolimatta tärkeitä elementtejä. Auto oli nopea. Toivottavasti saan aikahyvitystä viimeiseltä erikoiskokeelta, koska taistelin vielä kahdeksannesta sijasta”, Latvala sanoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat