Urheilu

Sara Kuivisto juoksi 800 metrillä ennätyksensä Superliigassa: ”Mieletön tunne”

Kuivisto juoksi ajan 2.01,85. Avauspäivänä onnistuivat myös Camilla Richardsson, Kristiina Mäkelä ja Kristian Pulli.

Suomelle jäi rutkasti kirittävää yleisurheilun Superliigan toiselle päivälle Puolan Bydgoszczissa.

Lauantain ja 22 lajin jälkeen Suomi on 12 maan kilpailussa toiseksi viimeisenä. Pistetili on karttunut 101,5 pisteellä. Superliigassa jatkaa ensi vuonna vain seitsemän parasta maata, kun kisa supistetaan kahdeksan joukkuuen kilpailuksi. Suomen ero seitsemättä paikkaa pitävään Tšekkiin on 26,5 pistettä.

Avauspäivän jälkeen kilpailua johtaa Ranska, joka on kerännyt 192,5 pistettä. Puola vaanii 1,5 pisteen päässä. Kolmantena oleva Italia on jäänyt kärjestä jo 22,5 pistettä.

Lauantain kovimpina pisteidenkerääjinä kunnostautuivat Sara Kuivisto 800 metrillä ja Camilla Richardsson 3000 metrin esteissä. Molemmat sijoittuivat neljänsiksi, mikä toi Suomen pottiin yhdeksän pisteen lisäyksen.

Kuivisto otti sijoituksen uudella ennätysajallaan 2.01,85. Suomen kaikkien aikojen tilastossa Kuivisto nousi viidenneksi.

”Mieletön tunne. Tiesin jo tuossa 600 metrin kohdalla, että tulee hyvä aika, kun ei tuntunut missään, eikä tunnu vieläkään”, sanoi Kuivisto SUL:n yleisurheilu.fi-sivustolla.

Kuivisto juoksi lopun vahvasti ahtaassa paikassa.

”Vähän oli vaikea tuo loppusuora, kun ei ollut oikein tilaa, mutta kaikkiaan hyvä juoksu, mutta se ei ollut yllätys, kun kävin eilen juoksemassa pari 100 metrin vetoa, jäin sen jälkeen miettimään, että olisipa vain huomennakin näin kevyet jalat ja nyt oli”, Kuivisto sanoi.

Kuivisto nousi juoksunsa turvin jo lähelle Dohan MM-kisapaikkaan oikeuttavaa rankingsijaa. Kuivisto jäi 0,16 sekuntia Valko-Venäjän Ilona Ivanausta, joka on viimeisenä kiinni kisapaikassa.

Sunnuntaina Kuivisto juoksee vielä 1 500 metriä.

Richardsson oli esteissä kärkiryhmän mukana kisan alusta lähtien. Lopussa hän ei kyennyt taistelemaan voitosta, kun kolme parasta karkasi.

”Nyt voi sanoa, että nuo kolme edellä olivat minua parempia. Heillä oli myös paremmat tilastoajat. Omasta juoksusta voin sanoa, että sijoitus, juoksu ja esteiden ylitys olivat nyt ok. Varsinkin esteiden ylitys sujui nyt paremmin kuin viime kilpailuissa”, Richardsson sanoi.

Kestävyysmatkojen ilonaiheisiin kuului myös 18-vuotias Nathalie Blomqvist, joka paransi 3000 metrillä ennätystään yli seitsemän sekuntia. Aika 9.19,65 toi seitsemännen sijan.

”Vauhti oli alussa hidasta ja kiihtyi sitten. Joukkueen puolesta jäi harmittamaan, että tuossa loppusuoralla tuli vielä pari juoksijaa ohi”, Blomqvist sanoi.

Lauantain onnistujiin kuului myös pituushyppääjä Kristian Pulli. Hän oli kisassa kuudes kauden kotimaisella kärkituloksella 791.

”Avaushyppy olisi voinut olla parempi, toisella kierroksella (761) vauhti ei ollut optimaali, viimeinen askel venyi ja hyppy meni läpi. Kolmanteen sain koko suorituksen kohdalleen”, Pulli sanoi.

Naisten kolmiloikassa kilpaillut Kristiina Mäkelä oli viides. Mäkelä hyppäsi tuloksen 14,10 1,3 metrin myötätuulessa. Hän jäi neljännestä sijasta vain sentin.

Miesten 400 metrin aidoissa Oskari Mörö ei pystynyt parantamaan perjantaina juoksemaansa aikaa. Mörö oli finaalissa seitsemäs ajalla 50,22. Perjantaina hän juoksi 49,97, mikä oli Mörön ensimmäinen 50 sekunnin alitus sitten vuoden 2016.

”Vähän vaikeaa oli alusta asti. Läksin 13 askeleen rytmillä, mutta en saanut sellaista rentoa juoksua. Jouduin puskemaan alusta asti”, Mörö sanoi.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Hirvi rusentaa auton hetkessä – Raju kolari tallentui videolle Salossa

  2. 2

   Keski-ikä ja muut elämänvaiheet on ymmärretty väärin, sanoo tutkija – Se, mihin ryhmään kuulut, ei olekaan kiinni ikävuosista

   Tilaajille
  3. 3

   1980-luvun huumoriohjelma Pullakuskit sai opettajat ja Työnantajain keskusliiton hermostumaan

  4. 4

   Osa saa nuhan ja kuumeen helposti ja toiset eivät juuri koskaan – Professori listaa viisi syytä, jotka selittävät eron

   Tilaajille
  5. 5

   Tuhoisa tauti tappoi puolet oliivipuista Italian Apuliassa: Katastrofi tuntuu jopa iholla, koska kato altisti nurmet auringolle ja koko seutu kuivui karrelle

  6. 6

   Nyt se on virallista: Kvanttitietokone saavutti herruuden eli laski 200 sekunnissa sen, mikä olisi vienyt supertietokoneelta 10 000 vuotta

  7. 7

   Muovitavaroita on ryhdytty karttamaan ja osin syystä, mutta harva tietää, että isot ongelmat alkavat niiden hävittämisestä

   Tilaajille
  8. 8

   Tara Junker hämmästeli ruotsalaisten intoa puhua suolistobakteereista – Nyt hän haluaa kertoa suomalaisille, miten suoliston bakteerikantaa voi parantaa

   Tilaajille
  9. 9

   Tutkijat kehittivät mullistavan tavan huiputtaa dna:ta: ”Suuri harppaus perimän muokkauksen maailmassa”

  10. 10

   Maailman muoviroskasta suuri osa on peräisin vain muutaman suuryhtiön tuotteista – ykkösenä Coca-Cola

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Hirvi rusentaa auton hetkessä – Raju kolari tallentui videolle Salossa

  2. 2

   Osa saa nuhan ja kuumeen helposti ja toiset eivät juuri koskaan – Professori listaa viisi syytä, jotka selittävät eron

   Tilaajille
  3. 3

   Nyt se on virallista: Kvanttitietokone saavutti herruuden eli laski 200 sekunnissa sen, mikä olisi vienyt supertietokoneelta 10 000 vuotta

  4. 4

   Metsikköön ilmestyi yön pimeydessä 250 kiloa chilikastiketta Vuosaaressa: ”En pysty ymmärtämään”

  5. 5

   Rekasta löytyi 39 ruumista Britanniassa, ihmisiä sisältänyt kontti lastattiin lauttaan Belgiassa

  6. 6

   Paralympiavoittajan elämä päättyi armokuolemaan

  7. 7

   Suuri veronmaksaja Supercell huolestui: Suomi menettämässä miljoonien edestä vero­tuloja, jos verotukseen kaavailtu jätti­uudistus toteutuu

  8. 8

   Vakavasti sairaiden nuorten mielenterveysongelmia hoidetaan Helsingin seudulla väärin, sanoo kaksi kaiken nähnyttä ammattilaista

   Tilaajille
  9. 9

   Poliisi: Kauniaisissa liikkuu häiriköivä nuorisojoukko – ”Erittäin vakavasti otettava asia”

  10. 10

   Vaimo kysyi ”bromancesta”, ja Erno Enkenberg loukkaantui – Neljä miestä kertoo äijäilyn ylittävästä ystävyydestä

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Johanna Huhtamäki, 38, kuuli oudon äänen, eikä tiennyt sen kielivän kuolemasta – Nyt hän toteuttaa unelmiaan, sillä pian saattaa olla liian myöhäistä

   Tilaajille
  2. 2

   Kuvia Suomesta: Ihminen löytää toisen pikkukaupungin yössä

  3. 3

   Nuori lääkäri avautui uuvuttavasta työstään ja sai aikaan vastausten tulvan: ”Haluan, että ihmiset ymmärtävät, miksi lääkärit eivät jää terveyskeskuksiin”

  4. 4

   Hirvi rusentaa auton hetkessä – Raju kolari tallentui videolle Salossa

  5. 5

   Demokraattien Nancy Pelosi kertoi syistä, miksi Trump sai ”hermoromahduksen” Syyria-kokouksessa

  6. 6

   Keväällä Fazerin asmr-mainos sai monet raivon partaalle, ja nyt myös Mainonnan eettinen neuvosto otti siihen kantaa

  7. 7

   Cheyenne Järvinen kyllästyi ravinto­lisien tyrkyttämiseen – Seurasi palaute­vyöry, josta paljastuivat some­markkinoinnin kyseenalaiset käytännöt

  8. 8

   Uudet liikuntasuositukset muuttavat koko liikunnan käsitteen – Testaa laskurilla, liikutko riittävästi

  9. 9

   Kim huijasi itselleen halutun kaupungin vuokra-asunnon läheltä Helsingin keskustaa – Rikosoikeuden professori: ”Moraalitonta tällainen kepulointi ainakin on”

   Tilaajille
  10. 10

   HS:n erikoisartikkeli vie ruotsalaisten orjasaarelle: Gustavia oli Ruotsin yritys päästä siirtomaavallaksi, ja oli siellä mukana suomalaisiakin

   Tilaajille
  11. Näytä lisää