Paha paikka Wahlströmille

Eva Wahlström joutui ottamaan ison vastuun titteliottelun järjestämisestä Las Vegasissa. Hän säilytti maailmanmestaruutensa Ronica Jeffreytä vastaan, mutta heräili vielä vuorokausia kamppailun jälkeen hikisenä miettimään, mitä asioita hänen pitäisi seuraavana päivänä hoitaa. ”Kehon ja ennen kaikkea mielen tarvitsee levätä.”

Julkaistu: , Päivitetty:

Loppuun ajettu.

Siltä ammattinyrkkeilijä Eva Wahlströmistä tuntui vielä lähes viikko Las Vegasissa käydyn titteliottelun jälkeen. Wahlström puolusti onnistuneesti WBC-liiton ylemmän höyhensarjan MM-vyötä, mutta palautuminen on yhä kesken.

Moni asia on ennallaan. Kun Wahlström kertoo kuulumisiaan, puhe pulppuaa ja nauru raikuu juuri niin kuin kaikki hänet julkisten esiintymisten perusteella tietävät voivat kuvitella.

Silti jokin on toisin.

38-vuotias nyrkkeilijä heräili vielä vuorokausia ottelun jälkeen öisin ”ihan hikisenä ja stressaantuneena” miettimään, mitä asioita hänen pitäisi seuraavana päivänä hoitaa.

”Valmistautuminen tuohon [otteluun] oli ihan liian pitkä. Oikeastaan tammikuusta lähtien, kun ottelu siirtyi moneen otteeseen. Siihen liittyy treenaamisen lisäksi se, että olin itse aika isossa osassa sen otteluun järjestämiseen. Oli aika paljon stressiä monesta syystä”, Wahlström kertoo.

”Nyt olen ollut tosi stressaantunut jälkeenpäin.”


 

”On ollut iso vastuu, että asiat ovat hoituneet kuten pitää.”

Stressin vuoksi Wahlström raivasi viime viikolla tilaa kalenteristaan. Hän kertoo naurunremakan säestämänä, kuinka halusi vain makoilla ja kuinka ottelua seurannut viikko kului tekemättä mitään.

Tällä viikolla Wahlström suunnittelee palaavansa arkisen aherruksen pariin.

”Jotain pientä voimatreeniä ja muuta, mutta en minä varmaan nyrkkeile lainkaan useaan viikkoon.”

Wahlström otteli elokuun ensimmäisenä perjantaina täydet kymmenen erää yhdysvaltalaista Ronica Jeffreytä vastaan. Kehässä Wahlström selvisi onnekseen ilman hoitoa vaativia vammoja.

”Lähinnä kehon ja ennen kaikkea mielen tarvitsee levätä.”

Lähes vuosikymmenen ammattilaisena otellut Wahlström on nähnyt aiemminkin vaivaa otteluidensa järjestämiseen. Hän ei kuitenkaan osaa arvioida, onko joutunut koskaan aiemmin ottamaan yhtä paljon vastuuta.

”Kun Jenkkeihin on toiminut koko ajan tavallaan väärällä kielellä, niin se väsyttää. Ja aikaero on semmoinen, että kun iltaisin pitäisi mennä nukkumaan, niin sieltä alkaa tulla hoidettavia asioita. Se on vaikeuttanut unirytmiä koko ajan.”

Työmäärälle on luonnollinen syy. Koska Wahlströmillä ei ole omaa promoottoria eli ottelujärjestäjää, on urheilija itse halunnut olla varmistamassa MM-ottelua. Hänen on puolustettava MM-vyötään puolen vuoden välein, ettei liitto vie sitä.

”Alun perin minulle tarjottiin vain kahdeksaneräistä ottelua. Siitä piti saada kymmeneräinen, ja olen ollut mukana etsimässä vastustajia ja muuta. On ollut iso vastuu, että asiat ovat hoituneet kuten pitää.”

”Varmaan tässä oli myös starttaamiskipuja. Tämä oli ensimmäinen ottelu sinne päin, ja seuraava on varmaan paljon helpompi”, nyrkkeilijä lisää.

Niin, seuraava ottelu. Sellainen on Wahlströmin mukaan jo työn alla.

”Se on vielä tämän vuoden puolella. Mennään taas astetta kovempaa”, hän naurahtaa.

”Itse asiassa kun tulimme sieltä [Yhdysvalloista], niin neuvottelut alkoivat heti seuraavana päivänä. Ajattelin, että antakaa minun hengähtää hetki, mutta kyllä siellä on neuvottelut käynnissä.”

Mennyt viikko oli sentään Wahlströmille kaivattua kesälomaa. Sitä hän vietti poikansa toiveiden mukaisesti muun muassa Serenassa ja Haikon kylpylässä.


 

”Mutta toisaalta sitähän tämä on, että haluaa haasteita ja selvitä vaikeistakin tilanteista.”

Wahlström kertoi heti onnistuneen tittelinpuolustuksensa jälkeen ”kolmen ottelun diilistä”, johon myös Jeffrey-ottelu kuului.

”Mutta ei se ole mitenkään kiveen lyöty, että se on kolme. Se voi olla myös viisi tai voi olla, että olen lopun uraani tässä tallissa. Kolme on tavallaan se, minkä he toivoivat alkuun”, Wahlström sanoo nyt.

Siitä, nouseeko Wahlström kehään seuraavissakin otteluissaan maailman nyrkkeilypääkaupungissa Las Vegasissa, ei ole vielä täyttä varmuutta.

”On hyvin todennäköistä, että se on Amerikassa, mutta koska diili on promootio[toimiston] kanssa, voi ottelu olla myös muualla. Oletan kuitenkin, että se on siellä”, Wahlström kertoo.

Mennyttä Jeffrey-ottelua Wahlström pitää jälkikäteen tarkasteltuna uransa toiseksi vaikeimpana irlantilaista Katie Tayloria vastaan viime joulukuussa New Yorkin Madison Square Gardenissa käymänsä kamppailun jälkeen.

Wahlström kärsi Taylorille ammattilaisuransa toistaiseksi ainoan tappion, mutta koska ottelu käytiin kevyessä sarjassa eli ylemmässä painoluokassa, sai Wahlström pitää ylemmän höyhensarjan MM-vyönsä.

”Jeffreyllä on semmoisia ominaisuuksia, mitkä ovat minulle myrkkyä. Voi olla, että hän olisi jollekin toiselle helpompi, mutta minun ominaisuuksilleni hän on tosi vaikea ottelija”, Wahlström kertoo.

”Semmoinen tietynlainen pikkunäppärä nopeus, johon ei tavallaan saa helposti tarttumapintaa tai johon on vaikea osua, on minulle tosi vaikea. Minun piti voittaa se aggressiivisuudella, mikä ei ole minulle niin ominaista.”

MM-vyö säilyi Wahlströmillä, koska kamppailu Ronica Jeffreytä vastaan päättyi ratkaisemattomana.

”Tiesin, että ottelusta tulee vaikea, kun kuulin hänen olevan vastustaja. Ajattelin, että tämä on nyt kyllä paha paikka Wahlströmille, mutta minkäs teet. Parhaansa täytyy silti tehdä, mutta hän oli haastava.”

Taylorin ja Jeffreyn ohella Wahlström nostaa argentiinalaisen Anahi Sanchezin kovien vastustajien listalle. Wahlström voitti Sanchezin Hartwall Arenassa joulukuussa 2016.

”Hän oli erilainen vastustaja mutta myös tosi vaikea. Tämä [Jeffrey] oli varmasti sitä luokkaa. Puhuimme, että ottelu on haastava, ja minun täytyy voittaa omalla epämukavuusalueellani”, Wahlström kertoo.

”Mutta toisaalta sitähän tämä on, että haluaa haasteita ja selvitä vaikeistakin tilanteista.”

Haasteita toi myös aikaero. Kello on Las Vegasissa kymmenen tuntia Suomen aikaa jäljessä.

”Vaikka olimme siellä kuusi päivää aiemmin, tuntui, ettei se riittänyt. Ottelu oli Suomen aikaa kuudelta aamulla, ja vaikka teki kaikkensa ollakseen siinä ajassa, niin kyllä se väsytti tosi paljon.”

”Sen huomasi Tayloriakin vastaan, että kuusi päivää ei riitä. Pitäisi melkein olla kymmenen”, Wahlström lisää.


 

”Olen semmoinen, ettei minulla ole filtteriä. En osaa esittää tai puhua paskaa eli se, mitä ajattelen, päätyy myös nauhalle.”

Nyrkkeilijä nähdään syyskuusta alkaen myös televisiotähtenä, kun Viaplay näyttää kahdeksanosaisen Eva-dokumenttisarjan suoratoistopalvelussaan. Sarjaa on kuvattu kaksi ja puoli vuotta.

”Tämä on varmasti aika paljon henkilökohtaisempi kuin moni odottaa ja ollaan totuttu näkemään”, Wahlström paljastaa.

Peltosen Mikko, joka tuottaa sitä, oli ennestään tuttu. Tänä päivänä voidaan puhua ystävästä. Mikolla on kyky olla hyvin huomaamaton. Varmaan senkin takia siitä on tullut niin henkilökohtainen.”

”Olen semmoinen, ettei minulla ole filtteriä. En osaa esittää tai puhua paskaa eli se, mitä ajattelen, päätyy myös nauhalle.”

Dokumenttia on kuvattu myös aikana, jolloin urheilija eli läpi vaikeita hetkiä.

”Meillä oli se promootiohomma, missä meitä kusetettiin eli siinä nähdään aika paljon enemmän negatiivisia fiiliksiä kuin minussa on totuttu näkemään. Mikä voi olla myös ihan piristävää”, Wahlström nauraa.

Kuka?

Eva Wahlström


 38-vuotias ammattinyrkkeilijä. Syntynyt 30. lokakuuta 1980.

 Amatöörinä kaksi EM-hopeaa, yksi EM-pronssi, kymmenen Suomen mestaruutta ja neljä Pohjoismaiden mestaruutta.

 Otellut ammattilaisena maaliskuusta 2010 lähtien.

 Ammattilaisuralla 22 voittoa, yksi tappio ja kaksi ratkaisematonta.

 Puolustanut WBC-liiton ylemmän höyhensarjan MM-vyötä onnistuneesti viisi kertaa peräkkäin.

 Ainoa tappio ammattilaisnyrkkeilijänä tullut kevyen sarjan MM-ottelussa Katie Tayloria vastaan.

 Aviopuoliso Niklas Räsänen on myös ammattinyrkkeilijä. Yksi poika aiemmasta suhteesta.
Urheilun luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Farmiin joutuminen tuli Eeli Tolvaselle sokkina, kesällä hän meni luistelu­valmennukseen ja pudotti painoaan

 2. 2

  Paul Pogba epäonnistui pilkulta, ManU:n päävalmentajan antama selitys sai ihmettelyä ja kritiikkiä osakseen

 3. 3

  ”Greatest of all time” – Teemu Pukki villitsee ympäri Eurooppaa, nyt ranskalainen uutis­toimisto AFP listasi kolme erikoista Pukki-faktaa

 4. 4

  Suomalainen mieskolmikko teki hurjan maailmanennätyksen leijalautailemalla Ruotsista Suomeen: ”Heidät laitettiin saunaan suorituksen jälkeen”

 5. 5

  Kimi Räikkösen tallipäällikkö kertoo suomalaisen käyvän joka viikko tallin tehtaalla: ”Hän on vaativa”

 6. Näytä lisää
 1. 1

  ”Greatest of all time” – Teemu Pukki villitsee ympäri Eurooppaa, nyt ranskalainen uutis­toimisto AFP listasi kolme erikoista Pukki-faktaa

 2. 2

  Mielenkiintoinen väite Jesse Puljujärven englannin kielen opiskelusta: ”Vähät välitti oppitunneista”

 3. 3

  Jesse Puljujärven agentti: ”Tämän tason pelaaja saa sopimuksen tunnissa vaikka 30 joukkueeseen”

 4. 4

  Norwichin kapteeni paljasti, että Teemu Pukin hattutemppu ei ollut ensimmäinen puheenaihe pukukopissa

 5. 5

  Farmiin joutuminen tuli Eeli Tolvaselle sokkina, kesällä hän meni luistelu­valmennukseen ja pudotti painoaan

 6. Näytä lisää
 1. 1

  EM-mitalistin vartaloa arvosteltiin Instagramissa, mutta juoksija ei mennyt hiljaiseksi vaan otti kantaa ulkonäköpaineisiin

 2. 2

  ”Hullu maalishow – hysteriaa Suomessa”: Näin jalkapalloilija Teemu Pukin hattutempusta kirjoitettiin Ruotsissa ja Englannissa

 3. 3

  ”Greatest of all time” – Teemu Pukki villitsee ympäri Eurooppaa, nyt ranskalainen uutis­toimisto AFP listasi kolme erikoista Pukki-faktaa

 4. 4

  Mielenkiintoinen väite Jesse Puljujärven englannin kielen opiskelusta: ”Vähät välitti oppitunneista”

 5. 5

  Oskari Mörön oudot oireet helpottivat, kun lääkäri oli pitänyt hänelle kokkikoulua

 6. Näytä lisää

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Kolmoismurhasta epäillyt kanadalais­miehet jättivät jälkeensä videoviestin

  2. 2

   Päätä jomottaa, väsymys ei hellitä ja lopulta selkään kasvaa kyttyrä – Piinaava niska­kyhmy yleistyy, näin estät sen synnyn

   Tilaajille
  3. 3

   Donald Trumpin arvo­maailma haisee, ja hän on Euroopalle vakavampi ongelma kuin Venäjä

  4. 4

   Valon nopeus lähestyy: Uusi teknologia lupaa saavuttaa Maan kaltaisen planeetan vain 20 vuodessa

   Tilaajille
  5. 5

   Haluttomuus voi johtua testosteronin puutteesta – ja muita asioita, joita en tiennyt vaginasta

  6. 6

   Malmille on rakennettu silta, joka johtaa päin aitaa: ”Turvallisuus on aina pääasia”

  7. 7

   ”Poskettomia määriä” lihaa syönyt Teemu Lampinen lähti kahdeksi vuodeksi pyöräilemään maailman ympäri, eikä kotiin palaa enää sama mies

  8. 8

   Kaksikko murtautui kasvitieteelliseen puutarhaan ja talloi kasveja: Nainen löytyi puskista makaamasta, mies lähti kahvilaan

  9. 9

   Eettinen valinta on usein kallis, mutta hinta ei ole koko totuus – Katso, miten uudet lihan­korvikkeet pärjäävät vertailussa sika-nauta­jauhelihan kanssa

  10. 10

   Farmiin joutuminen tuli Eeli Tolvaselle sokkina, kesällä hän meni luistelu­valmennukseen ja pudotti painoaan

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsingin edustalle ilmestyi palkkien päällä lepäävä hulppea paviljonki: Mistä on kyse?

  2. 2

   Vanhemman on turha yrittää muokata lastaan kasvatuksella, sanoo maailmankuulu tutkija: Lopulta geenit muotoilevat elämämme

   Tilaajille
  3. 3

   Yhteisiä juhlia ja kiusallinen valokuva: Britannian prinssi Andrew joutui jälleen myrskyn silmään Jeffrey Epsteinin takia

  4. 4

   Ranskalaispariskunta yritti kuljettaa Sardinian valkeaa hiekkaa ”matka­muistona” koti­maahansa, nyt heitä uhkaa jopa vuosien vankeus­rangaistus

  5. 5

   Joonas Pesonen asuu Helsingin huippu­hotellissa ilmaiseksi vuoden – ja siitä on kiittäminen y-sukupolvea

   Tilaajille
  6. 6

   ”Mitäs te nyt meinaatte?” käpyläläinen Helena Halonen kysyi aamun hämärässä hääränneiltä pyörä­varkailta ja hetken kuluttua poliisi löysi autollisen varastettua tavaraa

  7. 7

   ”Greatest of all time” – Teemu Pukki villitsee ympäri Eurooppaa, nyt ranskalainen uutis­toimisto AFP listasi kolme erikoista Pukki-faktaa

  8. 8

   Päivän Byrokraatti on tunnettu sivusto, joka aloitti naljailemalla virkamiehille ja Sääntö-Suomelle – kunnes siitä tuli vuosi vuodelta poliittisempi

   Tilaajille
  9. 9

   Poliisi tutkii Milliklubin ovella sattunutta pahoin­pitelyä, ravintola kiistää väitteen ovimiehen osallisuudesta

  10. 10

   Haluttomuus voi johtua testosteronin puutteesta – ja muita asioita, joita en tiennyt vaginasta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kalle Oikari jätti Audinsa Helsinki-Vantaalle pysäköitynä, ja loman aikana joku oli ajanut sillä 130 kilometriä

  2. 2

   HS matkusti Sea Islands -saarille, joilla Yhdysvaltain orjuuden perintö yhä elää: ”On vastenmielistä, että ihmiset tulevat tänne eivätkä edes tiedä, että me olemme olemassa”, kuningatar Quet sanoo

   Tilaajille
  3. 3

   Suomalainen kauppa löysi maailman­laajuisen asiakas­kunnan: ”Meillä on paljon asiakkaita, joilla ei ole puutetta rahasta”

   Tilaajille
  4. 4

   Tuomas Rajala erosi, kun perheen toisen lapsen syntymään oli kaksi kuukautta – Nyt hänellä on eronneille miehille yksi elintärkeä neuvo

   Tilaajille
  5. 5

   Vain viisivuotiaan kerrostalon keittiökalusteet näyttävät ikivanhoilta – lykkäävätkö valmistajat sekundaa hitas-taloihin?

  6. 6

   Internetissä leviää video, joka näyttää bisneseliitin ”hupimetsästyksen” järjettömyyden – kokoomuksen ex-johtaja Pertti Salolainen raivostui: "Oksennan. Te tyhmät!"

  7. 7

   Tutkimuksissa on löydetty ylivertainen päästövähennyskeino, mutta ilmastotekolistoilta se puuttuu kokonaan

   Tilaajille
  8. 8

   Jyrki Sukula pani kuppiloita kuntoon, mutta sitten hän sai ikäviä uutisia – Nyt Sukula kertoo, miksi suosikkisarja päättyi

   Tilaajille
  9. 9

   Näistä merkeistä tietää, että ystävyys kannattaa lopettaa

   Tilaajille
  10. 10

   Washington Post: Monimiljonääri Epsteinin ruumiinavauksessa todettiin kieliluun murtuma, joka herättää kysymyksiä

  11. Näytä lisää