Ulkonäkönsä vanki, mutta kentällä taikuri

Petteri Forsell toivoi siirtoa Mestaruussarjaan Englantiin mutta päätyi pelaamaan mestaruudesta Suomeen.

Julkaistu: , Päivitetty:

Petteri Forsell on jalkapalloilijana väärässä sarjassa. Kykyjensä puolesta hän voisi pelata lukuisissa paremmissa sarjoissa kuin kotimaan Veikkausliigassa. Mutta siitä huolimatta hän pelaa nyt Helsingin Jalkapalloklubissa, mikä on onni sekä HJK:lle että Veikkausliigalle.

28-vuotias A-maajoukkuepelaaja on pelaajana parhaassa peli-iässä. Forsell on niin sanotusti ”ylikylän mies” eli liiankin hyvä kotimaan liigaan.

Forsell on se Veikkausliigan väriläiskä, jota kannattaa mennä katsomaan, kun se on nyt mahdollista.


Forsellin taso tuli selväksi heti ensimmäisessä paluun jälkeisessä Veikkausliiga-ottelussa. Hän teki itse näyttävällä laukauksella maalin, antoi syötön Riku Riskin hienoon volleylaukausmaaliin ja syötti lopulta murtavan maalisyötön Evans Mensahin maaliin.

Etenkin se maalilaukaus oli maaginen. Forsell laukoi rankkarialueen kulmasta ilman vauhtia kierteisen oikean jalan ulkosyrjävedon, joka vähän ennen maalia muutti suuntaa ja yllätti täysin FC Lahden maalivahdin.

”Yritin maalia, ja se laukaus meni maaliin”, Forsell kuittasi maalinsa.

Yksi pakottava tekijä Forsellin paluulle Suomeen on ilmeisesti varusmiespalvelus, joka häneltä on suorittamatta. Asepalvelukseen on siirryttävä viimeistään sinä vuonna, kun asevelvollinen täyttää 29 vuotta.

Forsell täyttää 29 vuotta lokakuussa, ja HS:n tietojen mukaan hän olisi astumassa palvelukseen syksyllä.

Forsell ei halua kuitenkaan kommentoida varusmiespalvelusta mitenkään. Tämä aihe vaikuttaa aralta asialta. HS:n tietojen mukaan Forsell on lykännyt aiemmin palvelusta, mutta nyt se on pakon sanelemana edessä.

Paluu Suomeen ei ollut vielä keväällä mielessä, kun hän oli pelannut uransa parhaan kauden ja tehnyt 13 maalia Puolan liigassa.

”Kun putosimme Miedź Legnican kanssa Puolan liigasta, odotin isoja tarjouksia. Odotin urani parasta siirtoa. Kului enemmän ja enemmän aikaa, ja Puolassa alkoi kausi. Halusin kuitenkin pois sieltä, koska en halunnut enää pelata Puolan divarissa”, Forsell sanoo keskiviikkona HJK:n kotistadionilla Töölössä.

Forsell kuuli mahdollisuudesta päästä HJK:hon.

”HJK:ssa kiinnosti Eurooppa-liigan karsintapelit, Veikkausliigan mestaruudesta taisteleminen ja ammattimainen toimintaympäristö. Sitten pääni kääntyi siten, että halusin tänne. Kun viime kausi päättyi, en olisi uskonut pelaavani täällä.”

HJK teki lainasopimuksen Miedź Legnican kanssa, ja sopimuksessa on osto-optio.

HS:n tietojen mukaan muun muassa Kreikassa ja Kyproksella olisi ollut Forsellista kiinnostuneita seuroja. Miedź Legnican pyytämä siirtokorvaus osoittautui kuitenkin esteeksi siirrolle.

Erikoista Forsellin siirrossa Klubiin on se, että HS:n tietojen mukaan hän neuvotteli itse siirtymisestään HJK:hon ilman entisen agenttinsa apua. Tätäkään asiaa Forsell ei halua kommentoida mitenkään.

”Odotin tarjouksia varmaan liian suurista sarjoista. Minusta tuntui, että olin ansainnut enemmän kuin Puolan ykkösdivisioonan.”

Pallollisten kykyjensä puolesta hän varmasti voisikin pelata korkeammalla tasolla. Juoksukunnonkaan ei pitäisi olla este.

”Puolassa valmentaja ei sanonut minulle kertaakaan, että olisin juossut liian vähän.”

Forsellin pelityyli on kuitenkin sellainen, että hän ei juurikaan tee täysvauhtisia juoksuja kentällä, mikä saattaa vaikuttaa ulkopuolisten arvioihin hänestä. Erään ulkomaisen agentin mielestä Forsellilta puuttuu fyysisyyttä.


Mistä toivoit tarjouksia?

”Toivoin niitä Englannista, Espanjasta ja Italiasta. Ei välttämättä pääsarjoista, vaan toiseksi korkeimmalta tasolta. Niistä ei ollut mitään kiinnostusta. Olisi myös hyvin voinut mennä Ranskaan tai Saksaan johonkin pienempään seuraan.”

”Championship [Englannin Mestaruussarja] oli yksi sarja, josta toivoin tarjouksia. Tiedän, että pärjäisin siellä, mutta he eivät ilmeisesti ajattele niin.”

Urheiluagentuuri World In Motionia edustavan pelaaja-agentti Jonne Lindblomin mukaan tilastoanalyysin perusteella Forsell olisi Championship-sarjan tasoinen pelaaja.

Forsell toivoo, että hän voisi vielä HJK:sta ponnahtaa takaisin maailmalle johonkin suurempaan sarjaan.

”Sen takia Eurooppa-liigan karsintapelit ovat tärkeitä. Saan isoja pelejä lisää – toki liigassakin meillä on pelkkiä isoja pelejä jäljellä. Tulin siihen tulokseen, että HJK on parempi näyteikkuna kuin Puolan divari.”

Viime vuonna Forsell antoi Helsingin Sanomille varsin avoimen haastattelun, jossa hän kertoi, miten hän oli joutunut kiusatuksi nuorempana. Forsell on kuullut nimittelyä painostaan ja ulkonäöstään aina.

Forsellia opetettiin olemaan reagoimatta nimittelyyn. Lauantaina hän tyytyi kannustamaan FC Lahden ilkkujia.

”Kuulit varmaan, mitä Lahden kannattajat huusivat: ’olet läski ja tiedät sen’. Jos huutelu jotenkin minuun vaikuttaa, niin enemmänkin positiivisesti. Minua rupeaa naurattamaan. Näytin vain heille, että huutakaa kovempaa, että kaikki muutkin kuulevat.”

”Ei niitä huutoja pidä päästää ihon alle.”

Tavallaan Forsell on edelleen ulkonäkönsä vanki: sille hän ei voi mitään, että hän on 168-senttinen vantterarakenteinen mies. Läskiksi haukutussa kropassa on kuitenkin voimaa.

IFK Mariehamnissa hän meni loukkaantuneena käymään joukkueen kuntosalilla. Joukkuekavereilla oli 90 kiloa penkkipunnerrustangossa.

Forsell asteli farkut jalassa ja nahkatakki päällä penkille, riisui takkinsa ja pyysi laittamaan tankoon 20 kiloa lisää.

”Nostin penkiltä satakymmenen ja sanoin kavereille, että käykää salilla”, Forsell kertoi taannoin.

Puolassa voimaa tuli lisää, ja penkistä nousi jo 120 kiloa.

”Se oli alkulämpö.”

Missä näet itsesi parin vuoden päästä?

”Jossain niissä mainitsemistani sarjoista. Mistään ei voi olla tietenkään sataprosenttisen varma. Olin varma, että pääsen johonkin niistä.”

Eurooppa-liigan karsintapeli HJK–FC Riga Telia 5g -areenalla kello 19.00. Veikkaus TV näyttää ottelun.

Kuka?

Petteri Forsell


  Syntynyt lokakuussa 1990.

  HJK:n hyökkäävä keskikenttäpelaaja.

  Lainasopimus HJK:n kanssa kauden loppuun, ja HJK:lla optio ostaa pelaaja Miedz Legnizalta.

  Aiemmat seurat: KPV, VPS, Virkiä, IFK Mariehamn, Bursaspor, Miedź Legnica, Örebro.

  Puolan liigassa 37 ottelua ja 13 maalia ja neljä syöttöä.

  Puolan ykkösdivisioonassa 58 ottelua ja 18 maalia ja 11 syöttöä.

  Veikkausliigassa 121 ottelua ja 38 maalia.
Urheilun luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Farmiin joutuminen tuli Eeli Tolvaselle sokkina, kesällä hän meni luistelu­valmennukseen ja pudotti painoaan

 2. 2

  ”Greatest of all time” – Teemu Pukki villitsee ympäri Eurooppaa, nyt ranskalainen uutis­toimisto AFP listasi kolme erikoista Pukki-faktaa

 3. 3

  Suomalainen mieskolmikko teki hurjan maailmanennätyksen leijalautailemalla Ruotsista Suomeen: ”Heidät laitettiin saunaan suorituksen jälkeen”

 4. 4

  Paul Pogba epäonnistui pilkulta, ManU:n päävalmentajan antama selitys sai ihmettelyä ja kritiikkiä osakseen

 5. 5

  Esteratsastuksessa pyörii julma noidankehä: osallistumisoikeuksia saa rahalla, suhteilla, kerjäämällä ja rankingpisteillä

 6. Näytä lisää
 1. 1

  ”Greatest of all time” – Teemu Pukki villitsee ympäri Eurooppaa, nyt ranskalainen uutis­toimisto AFP listasi kolme erikoista Pukki-faktaa

 2. 2

  Jesse Puljujärven agentti: ”Tämän tason pelaaja saa sopimuksen tunnissa vaikka 30 joukkueeseen”

 3. 3

  Mielenkiintoinen väite Jesse Puljujärven englannin kielen opiskelusta: ”Vähät välitti oppitunneista”

 4. 4

  Norwichin kapteeni paljasti, että Teemu Pukin hattutemppu ei ollut ensimmäinen puheenaihe pukukopissa

 5. 5

  Farmiin joutuminen tuli Eeli Tolvaselle sokkina, kesällä hän meni luistelu­valmennukseen ja pudotti painoaan

 6. Näytä lisää
 1. 1

  EM-mitalistin vartaloa arvosteltiin Instagramissa, mutta juoksija ei mennyt hiljaiseksi vaan otti kantaa ulkonäköpaineisiin

 2. 2

  ”Hullu maalishow – hysteriaa Suomessa”: Näin jalkapalloilija Teemu Pukin hattutempusta kirjoitettiin Ruotsissa ja Englannissa

 3. 3

  ”Greatest of all time” – Teemu Pukki villitsee ympäri Eurooppaa, nyt ranskalainen uutis­toimisto AFP listasi kolme erikoista Pukki-faktaa

 4. 4

  Mielenkiintoinen väite Jesse Puljujärven englannin kielen opiskelusta: ”Vähät välitti oppitunneista”

 5. 5

  Oskari Mörön oudot oireet helpottivat, kun lääkäri oli pitänyt hänelle kokkikoulua

 6. Näytä lisää

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Kolmoismurhasta epäillyt kanadalais­miehet jättivät jälkeensä videoviestin

  2. 2

   Päätä jomottaa, väsymys ei hellitä ja lopulta selkään kasvaa kyttyrä – Piinaava niska­kyhmy yleistyy, näin estät sen synnyn

   Tilaajille
  3. 3

   Donald Trumpin arvo­maailma haisee, ja hän on Euroopalle vakavampi ongelma kuin Venäjä

  4. 4

   Valon nopeus lähestyy: Uusi teknologia lupaa saavuttaa Maan kaltaisen planeetan vain 20 vuodessa

   Tilaajille
  5. 5

   Haluttomuus voi johtua testosteronin puutteesta – ja muita asioita, joita en tiennyt vaginasta

  6. 6

   Kaksikko murtautui kasvitieteelliseen puutarhaan ja talloi kasveja: Nainen löytyi puskista makaamasta, mies lähti kahvilaan

  7. 7

   Malmille on rakennettu silta, joka johtaa päin aitaa: ”Turvallisuus on aina pääasia”

  8. 8

   ”Poskettomia määriä” lihaa syönyt Teemu Lampinen lähti kahdeksi vuodeksi pyöräilemään maailman ympäri, eikä kotiin palaa enää sama mies

  9. 9

   Eettinen valinta on usein kallis, mutta hinta ei ole koko totuus – Katso, miten uudet lihan­korvikkeet pärjäävät vertailussa sika-nauta­jauhelihan kanssa

  10. 10

   Farmiin joutuminen tuli Eeli Tolvaselle sokkina, kesällä hän meni luistelu­valmennukseen ja pudotti painoaan

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsingin edustalle ilmestyi palkkien päällä lepäävä hulppea paviljonki: Mistä on kyse?

  2. 2

   Yhteisiä juhlia ja kiusallinen valokuva: Britannian prinssi Andrew joutui jälleen myrskyn silmään Jeffrey Epsteinin takia

  3. 3

   Ranskalaispariskunta yritti kuljettaa Sardinian valkeaa hiekkaa ”matka­muistona” koti­maahansa, nyt heitä uhkaa jopa vuosien vankeus­rangaistus

  4. 4

   Vanhemman on turha yrittää muokata lastaan kasvatuksella, sanoo maailmankuulu tutkija: Lopulta geenit muotoilevat elämämme

   Tilaajille
  5. 5

   ”Mitäs te nyt meinaatte?” käpyläläinen Helena Halonen kysyi aamun hämärässä hääränneiltä pyörä­varkailta ja hetken kuluttua poliisi löysi autollisen varastettua tavaraa

  6. 6

   Joonas Pesonen asuu Helsingin huippu­hotellissa ilmaiseksi vuoden – ja siitä on kiittäminen y-sukupolvea

   Tilaajille
  7. 7

   ”Greatest of all time” – Teemu Pukki villitsee ympäri Eurooppaa, nyt ranskalainen uutis­toimisto AFP listasi kolme erikoista Pukki-faktaa

  8. 8

   Päivän Byrokraatti on tunnettu sivusto, joka aloitti naljailemalla virkamiehille ja Sääntö-Suomelle – kunnes siitä tuli vuosi vuodelta poliittisempi

   Tilaajille
  9. 9

   Poliisi tutkii Milliklubin ovella sattunutta pahoin­pitelyä, ravintola kiistää väitteen ovimiehen osallisuudesta

  10. 10

   Haluttomuus voi johtua testosteronin puutteesta – ja muita asioita, joita en tiennyt vaginasta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kalle Oikari jätti Audinsa Helsinki-Vantaalle pysäköitynä, ja loman aikana joku oli ajanut sillä 130 kilometriä

  2. 2

   HS matkusti Sea Islands -saarille, joilla Yhdysvaltain orjuuden perintö yhä elää: ”On vastenmielistä, että ihmiset tulevat tänne eivätkä edes tiedä, että me olemme olemassa”, kuningatar Quet sanoo

   Tilaajille
  3. 3

   Suomalainen kauppa löysi maailman­laajuisen asiakas­kunnan: ”Meillä on paljon asiakkaita, joilla ei ole puutetta rahasta”

   Tilaajille
  4. 4

   Tuomas Rajala erosi, kun perheen toisen lapsen syntymään oli kaksi kuukautta – Nyt hänellä on eronneille miehille yksi elintärkeä neuvo

   Tilaajille
  5. 5

   Vain viisivuotiaan kerrostalon keittiökalusteet näyttävät ikivanhoilta – lykkäävätkö valmistajat sekundaa hitas-taloihin?

  6. 6

   Internetissä leviää video, joka näyttää bisneseliitin ”hupimetsästyksen” järjettömyyden – kokoomuksen ex-johtaja Pertti Salolainen raivostui: "Oksennan. Te tyhmät!"

  7. 7

   Tutkimuksissa on löydetty ylivertainen päästövähennyskeino, mutta ilmastotekolistoilta se puuttuu kokonaan

   Tilaajille
  8. 8

   Jyrki Sukula pani kuppiloita kuntoon, mutta sitten hän sai ikäviä uutisia – Nyt Sukula kertoo, miksi suosikkisarja päättyi

   Tilaajille
  9. 9

   Näistä merkeistä tietää, että ystävyys kannattaa lopettaa

   Tilaajille
  10. 10

   Washington Post: Monimiljonääri Epsteinin ruumiinavauksessa todettiin kieliluun murtuma, joka herättää kysymyksiä

  11. Näytä lisää