Urheilu

HJK on rakennuttamassa täysi­mittaisen jalkapallo­hallin Töölön jalkapallo­stadionin viereen

Kaupunki korvaa HJK:lle vanhan ylipainehallin purkamisen.

Helsingin Jalkapalloklubi saa paremmat olosuhteet jalkapallotoiminnalleen, mikäli Garden Helsinki –hanke toteutuu.

HJK Oy:n toimitusjohtajan Aki Riihilahden mukaan seura rakennuttaa täysimittaisen jalkapallohallin Telia 5g –areenan taakse Pallokenttä 6:lle.

”Jos Garden Helsinki –hanke nytkähtää eteenpäin, Pallokenttä 6:lle tulee täysimittainen jalkapallohalli. Silloin pystymme vielä enemmän keskittämään asioita tänne, ja pystymme keskittämään akatemiamme valmennustoimintaa tänne [Töölöön] ympärivuotisesti. Olen iloinen, että tämä alue saadaan sellaiseksi kuin halutaan”, Aki Riihilahti sanoo.

Kaupunginhallitus päätti tammikuussa 2018, että Garden Helsinki –hankkeen suunnittelussa ja toteutuksessa tulee pyrkiä minimoimaan hankkeen rakentamisen aiheuttamat haitat jalkapallotoiminnalle. Lisäksi päätöksessä edellytettiin, että jalkapallon toimintaedellytykset säilyvät tai paranevat alueella tulevaisuudessa.

Garden Helsinki –hankkeen suunnittelussa selvisi, että hankkeen toteutumisen kannalta on tarpeellista purkaa HJK:n vuonna 2014 rakennuttama ylipainehalli Pallokenttä 7:ltä ja osoittaa HJK Oy:n tytäryhtiö, Helsinki Stadion Management Oy:lle uusi alue uuden ylipainehallin rakentamista varten viereiseltä Pallokenttä 6:lta.

Korvauksena maanvuokraussopimuksen ennenaikaisesta päättämisestä ja ylipainehallin purkamisesta kaupunki sitoutui korvaamaan Helsinki Stadion Management Oy:n menetykset, kun yhtiö ei pystyisi hyödyntämään täysimääräisesti tehtyjä investointeja.

Esisopimuksen mukaan kaupunki vuokraa HSM Oy:lle Pallokenttä numero 6:n viideksitoista vuodeksi.

Esisopimuksen mukaisesti kaupunki on velvollinen toteuttamaan Pallokenttä 6:lle rakennettavan ylipainehallin edellyttämät pohjanvahvistustyöt, perustukset sekä tekonurmen siten, että kentälle voidaan toteuttaa 100 m x 64 m kokoinen jalkapallokenttä.

Lisäksi kaupunki suorittaa kertaluonteisena korvauksena kentällä 7 olevasta ylipainehallista ja sen laitteista 635 000 euron korvauksen. Halli ja tekniset laitteet siirtyvät kaupungille.

Kaupunki vastaa uuden ylipainehallin kustannuksista, mikäli ylipainehallin toteutukselle aiheutuu tavanomaista korkeampia kustannuksia kaupunkikuvallisista tai alueen erityisluonteesta johtuen.

Pallokenttä 6:lla on pelattu aiemmin piirisarjojen otteluita, mutta ne siirtyisivät tulevaisuudessa Pallokenttä 1:lle. Jalkapallotoiminnan harjoittamista alueella turvataan Pallokenttä 1:n peruskorjauksella. Sen jälkeen kentän käyttäminen olisi mahdollista ympärivuotisesti.

Lisäksi Garden Helsinki –hankkeen varausalueeseen kuuluvan kentän 7 tarkoitus on toimia jalkapallokäytössä mahdollistaen 40m x 60 m kokoisen pelikentän.

Kentällä 6 ja 7 toteutettavat toimenpiteet tehdään kesäaikaan siten, että niiden yhtäaikainen käyttökatkos saa olla korkeintaan viisi kuukautta. Alueella sijaitsevan Telia 5g –areenan toiminta säilyy ennallaan.

Esisopimus uudesta ylipainehallista ja korvauksista on voimassa siihen saakka, kunnes sopimuksessa mainitut edellytykset ovat toteutuneet, mutta kuitenkin enintään 30.4.2023 saakka.

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi kesäkuussa HSM Oy:n kanssa neuvotellun esisopimuksen. Pallokenttä 1:n peruskorjausta varten kaupunginhallitukselle esitettiin siirrettäväksi 1,5 miljoonaa euroa maanhankintamäärärahoista liikuntapaikkainvestointeihin.

Kaupunginhallitus päätti 24. kesäkuuta varata Garden Helsinki -hanketta suunnittelevalle Projekti GH Oy:lle alueen Taka-Töölöstä jatkosuunnittelua varten. Päätösesityksen perusteluissa on jalkapallotoiminnan turvaaminen ja uuden ylipainehallin toteuttaminen esisopimuksen mukaisesti.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Suomi otti pakolaisina vastaan kolme sieppauksesta syytettyä paraguaylaista vasemmistoaktivistia

  2. 2

   Ruotsi osallistui Karibialla tuhansien orjien kauppaan, ja orjasaaren kuvernöörinä toimi muutama suomalainenkin

   Tilaajille
  3. 3

   Väkivalta ja turhautuminen kasvavat Barcelonan öisillä kaduilla: ”Mikään tässä ei ole normaalia”

  4. 4

   Miten mies voi nähdä alastoman ihmisen kuvassa palan vaginaa?

  5. 5

   Kuvia Suomesta: Ihminen löytää toisen pikkukaupungin yössä

   Tilaajille
  6. 6

   Voiko pitkä mies ikinä ymmärtää naista?

  7. 7

   Omakotitalolle ei löydy ostajaa edes Järvenpäässä – Kari Sirola kertoo, miten vanhaa taloa voi pitää kunnossa halvalla

   Tilaajille
  8. 8

   Korkeushypyn entinen maailmanmestari Patrik Sjöberg alkoholisoitui ja muutti mökkiin metsän keskelle

  9. 9

   Anarkisti Suvi Auvinen tapasi Taru Tujusen ja tajusi, että kokoomusvaikuttajaa on vaikea pitää luokkavihollisena – Siitä alkoi yhteistyö, ja lopulta Tujunen palkkasi Auvisen

   Tilaajille
  10. 10

   Rakennusliitto: Osa ulkomaalaisista rakennustyöläisistä saa viiden euron tuntipalkkaa, ja ”alemmaskin on limbottu”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Yhä useampi suomalainen asuu täydellisessä eristyksessä – Muoniolainen kalastaja Jopi Saari on asunut vuosi­kymmeniä syrjässä ilman puolisoa tai ystäviä, ensi vuodelle hänellä on yksi toive

   Tilaajille
  2. 2

   Korkeushypyn entinen maailmanmestari Patrik Sjöberg alkoholisoitui ja muutti mökkiin metsän keskelle

  3. 3

   Yllätyskäänne brittiparlamentissa: Alahuoneen jarrutus pakotti Johnsonin anomaan EU:lta brexit-lykkäystä – EU:n Tusk twiittasi lykkäyspyynnön saapuneen, Johnson lähetti kaksi eri kirjettä

  4. 4

   Eksyykö kävijä Triplaan? Arkkitehti ilahtui ja pettyi uudesta kauppakeskuksesta

  5. 5

   Kaupasta voi löytää vaatteita, jotka kestävät jopa eliniän – Näin tunnistat pitkä­ikäisen vaatteen ja vältät virheet, jotka kuluttavat sitä

   Tilaajille
  6. 6

   Uusi bisnes rantautuu Tallinnasta Suomeen – ”Jokainen nuori virolais­yrittäjä haluaa Helsinkiin”

  7. 7

   Turkki-mielenosoitus kulki Helsingin keskustan läpi, poliisi käytti etälamautinta poliisia vastustaneeseen mielenosoittajaan

  8. 8

   Johanna Huhtamäki, 38, kuuli oudon äänen, eikä tiennyt sen kielivän kuolemasta – Nyt hän toteuttaa unelmiaan, sillä pian saattaa olla liian myöhäistä

   Tilaajille
  9. 9

   Unicafen päätös luopua naudanlihasta on huono

  10. 10

   Aivojamme kuormittavat lukemattomat turhat asiat, sanoo neuropsykologi Nina Uusitalo ja kertoo keinon, jonka avulla hän oppi keskittymään olennaiseen

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kaikki Triplasta: HS:n erikoisartikkeli näyttää, miten uudessa Pasilassa liikutaan

  2. 2

   Johanna Huhtamäki, 38, kuuli oudon äänen, eikä tiennyt sen kielivän kuolemasta – Nyt hän toteuttaa unelmiaan, sillä pian saattaa olla liian myöhäistä

   Tilaajille
  3. 3

   Näyttelijä Minna Kivelä kertoo, millaista on asua Suomen suurimmassa taloyhtiössä yli tuhannen naapurin kanssa

   Tilaajille
  4. 4

   Demokraattien Nancy Pelosi kertoi syistä, miksi Trump sai ”hermoromahduksen” Syyria-kokouksessa

  5. 5

   ”Olen 31, enkä ole seurustellut kertaakaan” – Lyhyet miehet kertovat, millaista on elää maailmassa, jossa pituutta pidetään miehen mittana

   Tilaajille
  6. 6

   Keväällä Fazerin asmr-mainos sai monet raivon partaalle, ja nyt myös Mainonnan eettinen neuvosto otti siihen kantaa

  7. 7

   Kotona tehtävä tikkutesti on paljastanut jo monia oireettomia suolistosyöpiä

  8. 8

   Kim huijasi itselleen halutun kaupungin vuokra-asunnon läheltä Helsingin keskustaa – Rikosoikeuden professori: ”Moraalitonta tällainen kepulointi ainakin on”

   Tilaajille
  9. 9

   Yrittäjät pakenivat uudesta kauppa­keskuksesta Espoossa, Juha Kumaran liikkeessä kävi päivässä alle kymmenen asiakasta: ”Ihan floppi”

  10. 10

   Junasta noussut muukalainen ojensi Tiia Maria Saarelle yhtäkkiä rakkaudentäyteisen kirjeen: ”Kyllähän minulla kyyneleet tulivat silmiin”

  11. Näytä lisää