Urheilu

Jymy esti JoMan kultajuhlat: ”Voittaminen on ihan hauska juttu parin tappion jälkeen”

Pitkäjänteisesti joukkuettaan rakentaneen mestarisuosikki Joensuun Mailan voittoputki pudotuspeleissä jäi 19 ottelun mittaiseksi.

Sotkamo

Sotkamo–Joensuu 2–1, voitot 1–2.

Pesäpallokauteen haastajan asemasta lähtenyt Sotkamon Jymy onnistui sunnuntaina lyömään kapuloita Joensuun Mailan mestaruusjunan rattaisiin.

Jymy kaatoi JoMan kotikentällään supervuoron jälkeen 2–1 (6–5, 1–7, 3–0) ja kavensi otteluvoitot 1–2:een.

”Olemme koko kesän tahkonneet sellaisia pelejä, missä olemme olleet vähän alakynnessä, hävinneet ensimmäisen jakson ja nousseet sieltä voittoon lähestulkoon joka kerta. Sama Kouvola-sarjassa [välierissä] – mitä tiukempi paikka, sitä paremmin rupeamme pelaamaan”, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen iloitsi.

Takaa-ajajina läpi avausjakson ollut Jymy pysyi JoMan kyydissä Lauri Rönkön neljän kotiutuksen ansiosta.

”Voittaminen on ihan hauska juttu parin tappion jälkeen”, Rönkkö tiivisti sateessa, tuulessa, hämärässä ja viidessä lämpöasteessa pelatun finaalikoitoksen.

Toisella jaksolla vieraat menivät menojaan, mutta mestaruusjuhlat saivat vielä odottaa. JoMa taipui supervuorossa Roope Korhosen kanuunalyönnin edessä.

Edellisen kerran joensuulaiset hävisivät pudotuspeleissä syyskuussa 2017.

Sunnuntain tappiosta huolimatta hallitseva mestari JoMa on edelleen vahva suosikki Suomen mestariksi.

”Tulos harmittaa, totta kai, mutta Jymy oli tuon verran parempi. Ennen kaikkea ensimmäinen jakso oli sellainen, että emme olleet niin rauhallisia ja niin pelissä kuin olisimme ehkä voineet olla. Pieni hermostuneisuus näkyi ekan jakson pelaamisesta”, JoMan pelinjohtaja Juhani Lehtimäki paketoi.

JoMa saavuttaa tänä syksynä seitsemännen peräkkäisen SM-mitalinsa. Syksyllä 2013 alkaneen putken viisi ensimmäistä mitalia olivat pronssisia.

”Se [mitaliputki] on ehkä se, mikä isolle yleisölle näkyy, mutta taustalla on käynyt ehkä vielä isommat muutokset”, Super-JoMa Oy:n toimitusjohtaja Jonne Kemppainen kertoi.

”Meillä on nyt ollut kuusi vuotta sama taustaryhmä, ja olemme pystyneet vuosi vuodelta analysoimaan toimintaamme, miettimään kehityspisteitä ja isompia tavoitteita. Toiminta on tullut koko ajan määrätietoisemmaksi.”

Toimitusjohtaja uskoo JoMan olevan koko suomalaisen urheilun kärkipäässä seuratoiminnan eri osa-alueiden kehittämisessä.

”Olemme pystyneet luomaan jomalaisen pelitavan, mikä poikkeaa aika paljon muista joukkueista. Lisäksi olemme pystyneet luomaan tavan myös yhteistyökumppanuuksiin, stadioniin ja ottelutapahtumaan. JoMa-brändi on tullut koko ajan tunnistettavammaksi.”

JoMa on pelannut kaudesta 2018 lähtien nykyaikaisella areenalla, kun Kerubi-stadion nousi seuran uudeksi kotipesäksi Mehtimäelle vanhan stadionin paikalle.

Modernit puitteet auttavat kumppanitoiminnan, tuotteistamisen ja ottelutapahtuman kehittämisessä. Siinä missä vaikkapa Jymy pelaa 1990-luvun puitteissa, on JoMan stadion 2020-luvun urheiluareena.

”Se [stadion] on näkynyt eniten ihmisten arvostuksessa sekä siinä, että olemme pystyneet viemään ottelutapahtuman ihan uudelle tasolle. Aitiot ja ravintolat puolestaan näkyvät kumppanimyynnissä”, toimitusjohtaja Jonne Kemppainen kertoi.

Joensuun nousu maan pesäpalloeliittiin ei ole ollut sattumaa. Seura on pyrkinyt ammattimaistamaan toimintaansa pala palalta.

”Talous on tietysti aina keskiössä, ja sitä on saatu parannettua. Sitä kautta olemme pystyneet tekemään investointeja jopa muualle kuin pelkästään pelaajapalkkioihin”, toimitusjohtaja sanoi.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   ”Koko Suomi kaatui minun vastaanotolleni”, sanoo lääke­kannabiksen reseptien kirjoittamisen lopettanut lääkäri

  2. 2

   Kotityöt kasautuvat naisille miesten tajuamatta – Helsinkiläispari jakaa työt tasan: ”Excel on nostanut tyytyväisyyttäni enemmän kuin kosinta”

   Tilaajille
  3. 3

   Maksoin hoitajan ojentamasta kumiletkusta 64 euroa: onko hoitokuluvakuutuksista tullut lääkäriasemille rahastusautomaatti?

  4. 4

   Kaksoisolentokilpailun voittajasta ei ollut epäselvyyttä, kun kameramies löysi katsomosta oikean Teemu Selänteen

  5. 5

   Uni ja liikunta puhdistavat aivot: korkea verenpaine heikentää pään pesukoneen tehoa

   Tilaajille
  6. 6

   Helsingin keskustaan tarvitaan lisää pientaloja, ajatteli arkkitehti Laura Rajakorpi ja piirsi rohkeat ehdotukset

  7. 7

   Australian sanomalehdet mustasivat etusivunsa protestina lehdistönvapauden kaventamiselle

  8. 8

   Anna Perho mokasi Twitterissä, häpesi ja pyysi kasvotusten anteeksi – Nyt hän kertoo, miten kiusalliset keskustelut kannattaa hoitaa ja millaisia seurauksia puhumattomuudella on

   Tilaajille
  9. 9

   Nuori lääkäri avautui uuvuttavasta työstään ja sai aikaan vastausten tulvan: ”Haluan, että ihmiset ymmärtävät, miksi lääkärit eivät jää terveyskeskuksiin”

  10. 10

   Kuvia Suomesta: Ihminen löytää toisen pikkukaupungin yössä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kuvia Suomesta: Ihminen löytää toisen pikkukaupungin yössä

  2. 2

   Nuori lääkäri avautui uuvuttavasta työstään ja sai aikaan vastausten tulvan: ”Haluan, että ihmiset ymmärtävät, miksi lääkärit eivät jää terveyskeskuksiin”

  3. 3

   HS:n erikoisartikkeli vie ruotsalaisten orjasaarelle: Gustavia oli Ruotsin yritys päästä siirtomaavallaksi, ja oli siellä mukana suomalaisiakin

   Tilaajille
  4. 4

   Omakotitalolle ei löydy ostajaa edes Järvenpäässä – Kari Sirola kertoo, miten vanhaa taloa voi pitää kunnossa halvalla

   Tilaajille
  5. 5

   Viron poliisi: Tallink Siljan laivalta löytyivät 25-vuotiaan ja 21-vuotiaan suomalaisen ruumiit

  6. 6

   Suomalaiset turistit ovat ”yleensä parhaita asiakkaita”, ja thaimaalaisen lomasaaren yrittäjät kertovat, mistä se johtuu

  7. 7

   Poliisi puolustaa etälamauttimen käyttöä Turkki-mielenosoituksessa: ”Olisiko sitten patukalla pitänyt lyödä?” – Ohisalo pyytää selvitystä poliisin pelisäännöistä

  8. 8

   Suvi Auvinen oli vuosia Suomen tunnetuin anarkisti, mutta nyt hän tekee töitä kokoomusvaikuttajien viestintätoimistossa

   Tilaajille
  9. 9

   Pirkka-Pekka Petelius lakkasi olemasta hauska ja hakeutui eduskuntaan niin synkistä syistä, että niistä on tuskaista puhua

   Tilaajille
  10. 10

   ”Koko Suomi kaatui minun vastaanotolleni”, sanoo lääke­kannabiksen reseptien kirjoittamisen lopettanut lääkäri

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kaikki Triplasta: HS:n erikoisartikkeli näyttää, miten uudessa Pasilassa liikutaan

  2. 2

   Johanna Huhtamäki, 38, kuuli oudon äänen, eikä tiennyt sen kielivän kuolemasta – Nyt hän toteuttaa unelmiaan, sillä pian saattaa olla liian myöhäistä

   Tilaajille
  3. 3

   Kuvia Suomesta: Ihminen löytää toisen pikkukaupungin yössä

  4. 4

   Demokraattien Nancy Pelosi kertoi syistä, miksi Trump sai ”hermoromahduksen” Syyria-kokouksessa

  5. 5

   ”Olen 31, enkä ole seurustellut kertaakaan” – Lyhyet miehet kertovat, millaista on elää maailmassa, jossa pituutta pidetään miehen mittana

   Tilaajille
  6. 6

   Keväällä Fazerin asmr-mainos sai monet raivon partaalle, ja nyt myös Mainonnan eettinen neuvosto otti siihen kantaa

  7. 7

   Nuori lääkäri avautui uuvuttavasta työstään ja sai aikaan vastausten tulvan: ”Haluan, että ihmiset ymmärtävät, miksi lääkärit eivät jää terveyskeskuksiin”

  8. 8

   Kim huijasi itselleen halutun kaupungin vuokra-asunnon läheltä Helsingin keskustaa – Rikosoikeuden professori: ”Moraalitonta tällainen kepulointi ainakin on”

   Tilaajille
  9. 9

   Kotona tehtävä tikkutesti on paljastanut jo monia oireettomia suolistosyöpiä

  10. 10

   Yrittäjät pakenivat uudesta kauppa­keskuksesta Espoossa, Juha Kumaran liikkeessä kävi päivässä alle kymmenen asiakasta: ”Ihan floppi”

  11. Näytä lisää