Haudan partaalla - Urheilu | HS.fi

Arto Teronen ja Jouko Vuolle vuonna 1968 kuolleen painija Verner Weckamanin muistokivellä Hietaniemen hautausmaalla Helsingissä. Weckman Hän oli kreikkalais-roomalaisen tyylin painija ja ensimmäinen suomalainen olympiavoittaja vuoden 1906 välikisoissa.­

Haudan partaalla

Arto Terosen ja Jouko Vuolteen oivallus kuolleiden urheilijoiden tarinoista jalostui Kiveen hakatuiksi olympiatulen loisteessa ja tennislyöntejä kuunnellessa. Tuoreimmassa teoksessa oman lukunsa saa muun muassa Matti Nykänen. ”Siinä on jotain mystistä, kun kohtaa ihmisen haudan äärellä.”


22.9.2019 2:00 | Päivitetty 22.9.2019 20:58

Tuomari Nurmion ja Köyhien ystävien vuonna 1979 julkaisemalla musiikkialbumilla Kohdusta hautaan on ollut suuri merkitys suomalaisille radio-ohjelmille ja urheilun tietokirjallisuudelle.

Kun ilta Ateenan kesäolympialaisissa vuonna 2004 pimeni, olympiatuli paloi ja chileläinen Nicolás Massú voitti saman vuorokauden aikana läheisellä kentällä kaksi kultamitalia tenniksessä, paikalla ollut Ylen urheilutoimituksen päällikkö Arto Teronen sai oivalluksen: voisiko Tuomari Nurmion kappaleen tehdä toisin päin, haudasta kohtuun?

Luitko jo nämä?

Osaston uusimmat

Luetuimmat - Urheilu