Urheilu

Iivo Niskanen jännittää KuPSin mestaruusjahtia ja sivaltaa hiihtomaajoukkueen Rovaniemen-osastoa: ”Ihan kiva, että RoPSista on puhuttu tänä vuonna vähän vähempi”

Olympiavoittaja pääsi torstaina ladulle Vuokatissa.

Enemmän ja kovempaa. Siinä maastohiihdon olympiavoittajan ja maailmanmestarin Iivo Niskasen resepti arvokisattomaan hiihtokauteen.

Resepti soveltuu nautittavaksi sekä harjoitus- että kilpailutilanteissa. 27-vuotias kuopiolainen on treenannut aiempaa enemmän ja tehnyt tiettyjä asioita entistä kovemmin, mutta myös kilpailujen määrä kasvaa totutusta.

”Tavoitteen on tietenkin silloin oltava siellä kokonaismaailmancupissa”, Niskanen kertoi torstain mediapäivässään Sotkamon Vuokatissa.

Niskasen vahvuudet ovat ennen kaikkea normaalimatkoilla eli niin sanotussa distanssicupissa. Hän on jo löytänyt kalenterista kisoja, joihin oma henkinen lataus, oli se tietoista tai ei, tulee olemaan merkittävä.

”Totta kai joku Holmenkollenin 50 kilometriä perinteisellä on kisa, jonka haluaa voittaa – varsinkin kun se meni viime vuonna niin kuin meni”, Niskanen sanoi suksiensa pito-ongelmiin viitaten.

”Kollenin viisikymppiä on semmoinen kisa, että sen voittaisi mieluummin kuin olisi kolmen joukossa distanssicupissa. Se on minulle ja aika monelle muullekin se merkityksellinen kisa”, Fischerin suksitalliin keväällä siirtynyt hiihtäjä jatkoi.

Myös Rukalla ja Lahdessa hiihdettävät maailmancupin osakilpailut kuuluvat Puijon Hiihtoseuraa edustavan urheilijan tärkeimpiin, ylitse muiden meneviin kisoihin.Niskasen valmentaja Olli Ohtonen puolestaan nostaa listoille Oberstdorfin MM-esikisat tammikuun lopussa. Väliin Niskanen jättää varmuudella joulukuiset maailmancupit Planicassa.

Väliin jää myös perinteisen jäätikköleirin Val Senalesissa. Italian sijaan Niskanen harjoittelee Vuokatissa, jossa avattiin säilölumilatu torstaina.

Hiihtäjä kokee voivansa harjoitella tuottavammin kotimaassa. Hän pystyy vähentämään matkustelua, joka tuo tarpeeksi kuormaa kauden aikana. Arvokisattoman kauden alla on myös tervettä kokeilla jotain uutta.

”Yleensä Senales on semmoinen, että se jätetään välistä, jos kaikki ei ole hyvin. Nyt ei ole semmoista ongelmaa. Syy on puhtaasti se, että halutaan tehdä pikkuisen eri tavalla asioita.”

Niskanen on innokas penkkiurheilija, ja jalkapallon Veikkausliigaa kahdella pisteellä ennen päätöskierrosta johtava Kuopion Palloseura on hiihtäjän tarkassa seurannassa.

”Totta kai olen tyytyväinen siihen, että kotikaupungin joukkue taistelee mestaruudesta. Oli mukava katsoa salilla juostessa sitä edellistä peliä [KuPS–Honka]. Kyllähän siinä vähän syke nousi, kun Honka tuli tasoihin.”

Hiihtomaajoukkueessa on muitakin urheilun seuraajia.

”Saattaa olla vielä minua kovempiakin. Rovaniemen-osasto on kovia RoPS-miehiä. Siinä mielessä on ollut ihan kiva, että RoPSista on puhuttu tänä vuonna vähän vähempi.”
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Helsingin yliopiston ravintolat lopettavat naudanlihan tarjoilun

  2. 2

   Moni haksahtaa lisäravinteisiin, vaikka hyödyt ovat usein olemattomia – Nämä harvat lisäravinteet ovat oikeasti hyödyksi

  3. 3

   Kun laki kielsi tyttöjen sukuelinten silpomisen, kenialaiset alkoivat silpoa yhä nuorempia: ”Normaali osa naisen elämää”, sanoo ylpeä ympärileikkaaja

   Tilaajille
  4. 4

   Vapaa seksi ja huumesekoilut jättivät jäljet paratiisisaaren lapsiin, yksi Hydran hippiajan lapsista oli Leonard Cohenin kasvattivauva

   Tilaajille
  5. 5

   Yhä harvempi nuori aikuinen pääsee kiinni omistus­asuntoon, ja se mullistaa heidän talousnäkymänsä

   Tilaajille
  6. 6

   Rakennusyhtiön mukaan Pasilasta tulee Triplan avulla Helsingin uusi sydän – Asiantuntijat kertovat, miksi niin ei käy

  7. 7

   Erja ja Timo Noroviita haluaisivat adoptoida Zirak Bayatin, 33, sillä miestä uhkaa käännytys Irakiin – adoptiolaki on iän suhteen selvä, sanoo asiantuntija

  8. 8

   Trump pyysi Erdoğania lopettamaan hyökkäyksen Syyriaan ja kertoi asettavansa Turkille pakotteita: ”Olen valmistautunut tuhoamaan Turkin talouden nopeasti”

  9. 9

   Hyväkuntoiset, säilytettäväksi määrätyt vaahterat vedettiin matalaksi Meilahdessa – YIT: ”Tällainen inhimillinen erehdys”

  10. 10

   Vantaan perussuomalaisten erottama Tanja Vahvelainen harkitsee oikeustoimia

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kotona tehtävä tikkutesti on paljastanut jo monia oireettomia suolistosyöpiä

  2. 2

   Vantaan perussuomalaisten erottama Tanja Vahvelainen harkitsee oikeustoimia

  3. 3

   Ilkeä puhetapa on luikerrellut parisuhteisiin, sanoo parisuhdekouluttaja: ”Harmaannuttaa paljon pariskunnan välejä ja ilmapiiriä”

   Tilaajille
  4. 4

   Ihminen koskettelee kasvojaan parin minuutin välein, mutta valehtelija tekee sen eri tavalla kuin muut

   Tilaajille
  5. 5

   Trump pyysi Erdoğania lopettamaan hyökkäyksen Syyriaan ja kertoi asettavansa Turkille pakotteita: ”Olen valmistautunut tuhoamaan Turkin talouden nopeasti”

  6. 6

   ”Aamulla laitoin viestin Wilmaan: nukkui pois” – Helsinkiläiset kertovat kommelluksistaan Wilma-järjestelmässä

  7. 7

   Uutta tietoa Kuopion kouluhyökkäyksen tutkinnasta: Hyökkääjää epäillään myös törkeän väkivaltarikoksen valmistelusta

  8. 8

   Pasilan Triplan viimeistelytyöt eivät valmistu ajoissa

  9. 9

   Moni ymmärtää venyttelyn tarkoituksen väärin, ja se voi jopa heikentää kehoa – Asiantuntija purkaa yleiset myytit liikkuvuudesta

   Tilaajille
  10. 10

   Moni haksahtaa lisäravinteisiin, vaikka hyödyt ovat usein olemattomia – Nämä harvat lisäravinteet ovat oikeasti hyödyksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Jos surmaaja soittaa itse hätäpuhelun, hän tekee yleensä samat virheet

   Tilaajille
  2. 2

   Roskapankin portsari löi ja Sakari Lauriala nautti – Armoton harrastus oli tappaa miehen, jonka työ oli kohdata kuolleiden omaisia

   Tilaajille
  3. 3

   Näyttelijä Minna Kivelä kertoo, millaista on asua Suomen suurimmassa taloyhtiössä yli tuhannen naapurin kanssa

   Tilaajille
  4. 4

   Potkujen antaminen oli MTV Uutisten entiselle päätoimittajalle liikaa: ”Ilmoitin, että sanon itseni irti ensimmäiseksi”

  5. 5

   Mitä tehdä, jos tarjoilija avaa viinipullon, antaa maistaa lasista mutta viini onkin pahaa? ”Se on asiakkaan ongelma, pullo on jo avattu häntä varten”

   Tilaajille
  6. 6

   Suomea uhkaavat ”todella huonot ajat”, sanoo Elina Lepomäki

  7. 7

   Nämä 9 videopätkää osoittavat, miten takavuosien suomalainen tv muuttui tunkkaiseksi ja vanhentuneeksi – menisikö mikään näistä enää läpi? Kerro mielipiteesi

  8. 8

   Kotona tehtävä tikkutesti on paljastanut jo monia oireettomia suolistosyöpiä

  9. 9

   Miksi ennakkosuosikkina pidettyä Greta Thunbergia ei valittu Nobelin saajaksi? HS käy läpi neljä mahdollista syytä

  10. 10

   Sofia maksoi yli 450 euroa palvelusta, jota ei edes käyttänyt – Uusi ilmiö osoittaa, että rahaa on vaikea hahmottaa, kun sitä ei näe

   Tilaajille
  11. Näytä lisää