Urheilu

Kapteeni Tim Sparv on pelikunnossa vaivojensa jäljiltä: ”Nyt vain haluaisin, että peli alkaisi”

Sparv sanoo, että heillä on nyt vastuu viedä Huuhkajat arvokisoihin.

Zenica

Suomen A-maajoukkueen kapteeni Tim Sparv, 32, sanoo edelleen ihmettelevänsä, miksi niin sanottu kultaisen sukupolven joukkue jarilitmasineen ja samihyypiöineen ei päässyt koskaan arvokisoihin.

Nyt hänen kapteenikaudellaan joukkue on lähimpänä arvokisoja kahteentoista vuoteen. Vuonna 2007 A-maajoukkue oli viimeisessä karsintaottelussa voiton päässä EM-kisoista. nyt Suomi on kahden voiton päässä, kun karsintoja on neljä ottelua jäljellä.

Mitä enemmän on tullut voittoja, sitä enemmän fanit ovat ottaneet Sparviin yhteyttä sosiaalisessa mediassa.

”He haluavat nimmareita, paitoja ja erilaisia terveisiä. Huomio on lisääntynyt.”

Sparv sanoo muistavansa hyvin, miten pari vuotta sitten vierasotteluissa ei ollut paikan päällä pahemmin suomalaismediaa. Toimittajat oli laskettavissa yhden käden sormilla.

Sparvin mukaan fanien ja ympäristön kasvaneet odotukset tuntuvat hyvältä, mutta samalla hän aistii, miten kovat panokset ovat kyseessä juuri nyt.

”Takaraivossa painaa se, että minulla ja meillä on vastuu viedä Huuhkajat ensimmäistä kertaa arvoturnaukseen. Tämä lauantain ottelu on ollut koko ajan mielessä kuukauden ajan”, Sparv sanoo lauantain vierasottelusta Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan Zenicassa.

Sparv sanoo myös nauttivansa pelaamisesta paineiden alla.

”Olemme tehneet jotain oikein, kun olemme päässeet tähän tilanteeseen.”

Sparvin mukaan karsinta-asetelman jännitys ei tunnu kentällä, sillä silloin hän on vain keskittynyt peliin.

”Nyt vain haluaisin, että ottelu alkaisi, jotta saisimme sen alta pois. Muuten menemme päivä kerrallaan ja teemme asiat niin hyvin kuin mahdollista, jotta olemme hyvin valmistautuneita, kun aloitamme pelin.”

Häneltä jäi selkävaivojen takia kolme Midtjyllandin sarjapeliä Tanskassa, ja viimeisimmässä pelissä hän pelasi puoli tuntia.

”Olen avauskokoonpanon vaatimassa kunnossa, mutta en voi sanoa, että olisin täydellisessä kunnossa. Viimeinen kuukausi oli hankala. Se oli henkisesti tärkeätä, että pystyin pelaamaan siinä viimeisimmässä pelissä. Tunsin, että kehoni on siinä kunnossa, että pystyn pelaamaan.”

Sparv sanoo tunteneensa stressiä siitä, että maajoukkuepelit lähestyivät viikko viikolta ja päivä päivältä.

”Olen tosi tyytyväinen, että olen täällä mukana ja pystyn auttamaan joukkuetta kentällä. Heti Italia-ottelun jälkeen lähdin kuvauksiin Tanskaan. Lääkärit sanoivat, että toipumisessa menee noin kolme viikkoa. Sanoin, että enempää ei saa mennä.”

Sparv oli pelikiellossa Italiaa vastaan, mutta arvelee, että ei olisi pystynyt edes pelaamaan siinä ottelussa.

Jotain erityistä Sparvin läsnäolossa joukkueessa on. Vuoden 2017 alusta lähtien A-maajoukkue ei ole hävinnyt kuin yhden karsintaottelun, jossa Sparv on ollut kentällä. Ilman Sparvia joukkue on hävinnyt viisi karsintaottelua.

Miksi olet niin tärkeä pelaaja joukkueelle?

”Olen nähnyt tilastot. Minun ajatukseni on, että voitamme ja häviämme joukkueena. En usko, että roolini on niin iso kuin se näyttäisi olevan paperilla. Haluan tietenkin uskoa, että roolini on tärkeä.”

Sparv sanoo, että johtajuutta tarvitaan ehkä vielä enemmän. Sitä hän tuo joukkueeseen silloin, kun hän on kentällä.

”Meillä on johtajia, mutta ehkä ei aina tarpeeksi. Kovissa vierasotteluissa pitää olla äijiä kentällä. Se, miltä peli näyttää ei ole minulle tärkeätä vaan se, että olemme kurinalaisia. Siten saamme pisteitä myös vieraskentältä.”

Bosnia ja Hertsegovina–Suomi lauantaina kello 19.00 Suomen aikaa. Viasat ja Viafree.fi näyttävät ottelun.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Thaimaan kuningas erotti ainoan jalkavaimonsa: syyksi kerrottiin ”karkea niskoittelu” ja kuningattareen liittyvä valtapeli

  2. 2

   Poliisien etu­järjestön puheen­johtaja Ohisalon selvitys­pyynnöstä: Vuoro­puhelun sisä­ministerin kanssa tapahduttava muualla kuin Twitterissä

  3. 3

   Uudet liikuntasuositukset muuttavat koko liikunnan käsitteen – Testaa laskurilla, liikutko riittävästi

  4. 4

   Puhemies torjui Boris Johnsonin toivoman uuden äänestyksen brexit-sopimuksesta – suora lähetys britti­parlamentista jatkuu

  5. 5

   HS haastatteli kurdien mielenosoituksen osallistujia: näin tilanne kärjistyi

  6. 6

   Alma pääsi lämmittelijäksi Christina Aguileran Britannian-kiertueelle – Manageri: ”Christina oli nähnyt Alman keikan ja tykännyt kovasti”

  7. 7

   Iranilainen musiikkipalvelu poisti naiset kaikkien levyjen kansikuvista

  8. 8

   Kotityöt kasautuvat naisille miesten tajuamatta – Helsinkiläispari jakaa työt tasan: ”Excel on nostanut tyytyväisyyttäni enemmän kuin kosinta”

   Tilaajille
  9. 9

   Yhdysvaltain miljardien dollareiden opioidi­käräjiltä pohja pois: lääkeyhtiöt välttivät syytteet viimeisen yön sovittelussa

  10. 10

   Auto putosi Tuusulanväylältä kuusi metriä lasten koulutielle, kuljettaja kuoli: ”Onni onnettomuudessa, ettei kukaan ollut väylällä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Uudet liikuntasuositukset muuttavat koko liikunnan käsitteen – Testaa laskurilla, liikutko riittävästi

  2. 2

   ”Koko Suomi kaatui minun vastaanotolleni”, sanoo lääke­kannabiksen reseptien kirjoittamisen lopettanut lääkäri

  3. 3

   Nuori lääkäri avautui uuvuttavasta työstään ja sai aikaan vastausten tulvan: ”Haluan, että ihmiset ymmärtävät, miksi lääkärit eivät jää terveyskeskuksiin”

  4. 4

   Kotityöt kasautuvat naisille miesten tajuamatta – Helsinkiläispari jakaa työt tasan: ”Excel on nostanut tyytyväisyyttäni enemmän kuin kosinta”

   Tilaajille
  5. 5

   Kuvia Suomesta: Ihminen löytää toisen pikkukaupungin yössä

  6. 6

   Maksoin hoitajan ojentamasta kumiletkusta 64 euroa: onko hoitokuluvakuutuksista tullut lääkäriasemille rahastusautomaatti?

  7. 7

   Omakotitalolle ei löydy ostajaa edes Järvenpäässä – Kari Sirola kertoo, miten vanhaa taloa voi pitää kunnossa halvalla

   Tilaajille
  8. 8

   Emeritusprofessori kiittää nuorta lääkäriä kannanotosta: ”Jos halutaan oikeasti hoitaa meidän vanhuksia, järjestelmää pitää muuttaa dramaattisesti”

  9. 9

   Poliisi puolustaa etälamauttimen käyttöä Turkki-mielenosoituksessa: ”Olisiko sitten patukalla pitänyt lyödä?” – Ohisalo pyytää selvitystä poliisin pelisäännöistä

  10. 10

   HS haastatteli kurdien mielenosoituksen osallistujia: näin tilanne kärjistyi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kaikki Triplasta: HS:n erikoisartikkeli näyttää, miten uudessa Pasilassa liikutaan

  2. 2

   Johanna Huhtamäki, 38, kuuli oudon äänen, eikä tiennyt sen kielivän kuolemasta – Nyt hän toteuttaa unelmiaan, sillä pian saattaa olla liian myöhäistä

   Tilaajille
  3. 3

   Kuvia Suomesta: Ihminen löytää toisen pikkukaupungin yössä

  4. 4

   Demokraattien Nancy Pelosi kertoi syistä, miksi Trump sai ”hermoromahduksen” Syyria-kokouksessa

  5. 5

   ”Olen 31, enkä ole seurustellut kertaakaan” – Lyhyet miehet kertovat, millaista on elää maailmassa, jossa pituutta pidetään miehen mittana

   Tilaajille
  6. 6

   Keväällä Fazerin asmr-mainos sai monet raivon partaalle, ja nyt myös Mainonnan eettinen neuvosto otti siihen kantaa

  7. 7

   Nuori lääkäri avautui uuvuttavasta työstään ja sai aikaan vastausten tulvan: ”Haluan, että ihmiset ymmärtävät, miksi lääkärit eivät jää terveyskeskuksiin”

  8. 8

   Kim huijasi itselleen halutun kaupungin vuokra-asunnon läheltä Helsingin keskustaa – Rikosoikeuden professori: ”Moraalitonta tällainen kepulointi ainakin on”

   Tilaajille
  9. 9

   Kotona tehtävä tikkutesti on paljastanut jo monia oireettomia suolistosyöpiä

  10. 10

   HS:n erikoisartikkeli vie ruotsalaisten orjasaarelle: Gustavia oli Ruotsin yritys päästä siirtomaavallaksi, ja oli siellä mukana suomalaisiakin

   Tilaajille
  11. Näytä lisää