Urheilu

Räikkönen vähät välitti taifuunivaroituksista ja ohjeista pysyä hotellissa

Suzukan F1-osakilpailun aika-ajot siirrettiin sunnuntaille Hagibis-taifuunin vuoksi.

Suzuka

Tunnelma F1-kuljettajat viikonlopun aikana majoittavassa Suzuka Circuit -hotellissa oli leppoisan rauhallinen koko lauantain ajan. Kolmannen harjoituksen ja aika-ajon peruuntuminen tarjosi kaikille hyvän tilaisuuden univelkojen maksuun.

”Kimille, kuten meille kaikille muillekin, teki todella hyvää saada nukkua pitkään, kun jet lagit ja työkiireet ovat muuten painaneet päälle”, kuittasi Kimi Räikkösen asioita hoitava Sami Visa.

Vaikka etukäteen varoitettiin Hagibis-supertaifuunin aiheuttamista vaaroista, aivan Suzukan radan kyljessä sijaitsevassa hotellissa mistään hirmumyrskystä ei päiväsaikaan jouduttu kärsimään.

”Kovaa tuulta on ollut, mutta siinä missä joku syysmyrsky kaataa Suomessa puita, täällä puut humisevat yhä vakaasti paikallaan”, Visa vertaili.

Räikkönen, Visa ja kuntovalmentaja Mark Arnall kävivät haukkaamassa happea ulkona, vaikka perjantain aikana kaikkia olikin neuvottu pysymään ennen kaikkea sisätiloissa.

Supertaifuuni on luokiteltu rajuimmaksi Japanissa kuuteenkymmeneen vuoteen. Tv-lähetyksissä näkee, miten eräät alueet varsinkin pääkaupunki Tokiossa vellovat veden peitossa, kun lauantain aikana on satanut puoli metriä vettä. Suzukassakin on märkää, mutta ainakaan asutusalueella ei tulvia ole tullut.


Myös ravintolat ja kaupat ovat olleet auki, vaikka etukäteen niiden uskottiin pitävän ovensa suljettuina lauantain ajan. Kaduilla kyllä oli hiljaista, kun autoja kulki vain harvakseen ja jalankulkijoita vieläkin vähemmän.

Lauantain ajot peruutettiin jo hyvissä ajoin perjantaiaamuna.

Myrskypäivästä huolimatta F1-väestä moni oli sitä mieltä, että näissäkin oloissa olisi normaalin aikataulun mukaan kyllä pystytty ajamaan.

Koko varikkoalue siivottiin perjantaina japanilaisella huolellisuudella tyhjäksi. Tv-lähetyskeskus purettiin, haastatteluaitaukset ja kukkaistutukset kannettiin suojaan sisätiloihin ja kaikki mahdollisesti tuuleen tarttuvat varusteet otettiin talteen.

Sunnuntaiaamuna rataväellä riittääkin sitten urakkaa, kun kaikki on taas rakennettava kuntoon.

Mestaritiimi Mercedes varautui aivan erityisesti mahdolliseen tulvaan rata-alueella ja siirsi kaikki tarvikkeet autotallin lattialta katon rajaan.

Suzukalla on kokemusta varautumisesta taifuuniin. Vuonna 2004 lauantain ohjelma peruutettiin samalla lailla, mutta silloin selvittiin lopulta vain kovalla sateella. Myös vuonna 2010 aika-ajo jouduttiin siirtämään sunnuntaille, vaikka silloin pitkään pyrittiinkin pysymään alkuperäisessä ohjelmassa.

Perjantaina molempien harjoitusjaksojen kärkiajan tehnyt Valtteri Bottas lähtee sunnuntaiaamun aika-ajoon paalusuosikkien joukossa. Ennusteiden mukaan silloin keli on taas aurinkoinen, eikä tuulikaan viuhu yhtä raivokkaana.

”Vähän on käyty uimassa ja jumppailemassa, mutta eipä siinä paljon muuta tekemistä sitten tällaisena päivänä olekaan”, raportoi Bottaksen kunnosta huolehtiva Antti Vierula lauantain ohjelmaa.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Ravitsemustieteen professori hätkähti lentokentällä kaadettua aamu­konjakkia – Onko aamujuominen erityisen suomalainen ilmiö?

  2. 2

   Cheyenne Järvinen kyllästyi ravinto­lisien tyrkyttämiseen somessa: ”En usko siihen huuhaahan” – Sen jälkeen alkoi palautevyöry

  3. 3

   Miehet katoavat työmarkkinoilta, eikä kukaan tiedä minne – olisiko syynä miehen kunnia?

  4. 4

   Jopa miljoonan suomalaisen kehossa jyllää esidiabetes, eivätkä he tiedä sitä

   Tilaajille
  5. 5

   Mitä jos keinotekoiset aivot tajuavat olevansa olemassa? Tutkijat huolestuivat laboratorioissa kasvatetuista miniaivoista

  6. 6

   Vastenmielinen hirviö – Tuore dokumentti Harvey Weinsteinin tapauksesta järkyttää, vaikka tarinat ovat jo tulleet tuskallisen tutuiksi

  7. 7

   Voi olla, että korot eivät nouse vuosi­kausiin – Mitä se tarkoittaa koti­talouksien kannalta?

   Tilaajille
  8. 8

   HS haastatteli kurdien mielenosoituksen osallistujia: näin tilanne kärjistyi

  9. 9

   Thaimaan kuningas erotti ainoan jalkavaimonsa: syyksi kerrottiin ”karkea niskoittelu” ja kuningattareen liittyvä valtapeli

  10. 10

   Kuollut isä juoksi kodin ohi keltaisissa shortseissa – Terveetkin ihmiset näkevät harhoja, ja tutkijan mukaan niihin liittyy vaarallinen tabu

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Uudet liikuntasuositukset muuttavat koko liikunnan käsitteen – Testaa laskurilla, liikutko riittävästi

  2. 2

   Kotityöt kasautuvat naisille miesten tajuamatta – Helsinkiläispari jakaa työt tasan: ”Excel on nostanut tyytyväisyyttäni enemmän kuin kosinta”

   Tilaajille
  3. 3

   ”Koko Suomi kaatui minun vastaanotolleni”, sanoo lääke­kannabiksen reseptien kirjoittamisen lopettanut lääkäri

  4. 4

   Maksoin hoitajan ojentamasta kumiletkusta 64 euroa: onko hoitokuluvakuutuksista tullut lääkäriasemille rahastusautomaatti?

  5. 5

   HS haastatteli kurdien mielenosoituksen osallistujia: näin tilanne kärjistyi

  6. 6

   Mitä jos keinotekoiset aivot tajuavat olevansa olemassa? Tutkijat huolestuivat laboratorioissa kasvatetuista miniaivoista

  7. 7

   Poliisien etujärjestön puheen­johtaja ihmettelee, missä roolissa Ohisalo teki selvitys­pyynnön mielen­osoituksista – myös opposition edustajilta arvostelua

  8. 8

   Thaimaan kuningas erotti ainoan jalkavaimonsa: syyksi kerrottiin ”karkea niskoittelu” ja kuningattareen liittyvä valtapeli

  9. 9

   Uni ja liikunta puhdistavat aivot, mutta korkea verenpaine heikentää pään pesukoneen tehoa

   Tilaajille
  10. 10

   Nuori lääkäri avautui uuvuttavasta työstään ja sai aikaan vastausten tulvan: ”Haluan, että ihmiset ymmärtävät, miksi lääkärit eivät jää terveyskeskuksiin”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kaikki Triplasta: HS:n erikoisartikkeli näyttää, miten uudessa Pasilassa liikutaan

  2. 2

   Johanna Huhtamäki, 38, kuuli oudon äänen, eikä tiennyt sen kielivän kuolemasta – Nyt hän toteuttaa unelmiaan, sillä pian saattaa olla liian myöhäistä

   Tilaajille
  3. 3

   Kuvia Suomesta: Ihminen löytää toisen pikkukaupungin yössä

  4. 4

   ”Olen 31, enkä ole seurustellut kertaakaan” – Lyhyet miehet kertovat, millaista on elää maailmassa, jossa pituutta pidetään miehen mittana

   Tilaajille
  5. 5

   Demokraattien Nancy Pelosi kertoi syistä, miksi Trump sai ”hermoromahduksen” Syyria-kokouksessa

  6. 6

   Nuori lääkäri avautui uuvuttavasta työstään ja sai aikaan vastausten tulvan: ”Haluan, että ihmiset ymmärtävät, miksi lääkärit eivät jää terveyskeskuksiin”

  7. 7

   Keväällä Fazerin asmr-mainos sai monet raivon partaalle, ja nyt myös Mainonnan eettinen neuvosto otti siihen kantaa

  8. 8

   Kim huijasi itselleen halutun kaupungin vuokra-asunnon läheltä Helsingin keskustaa – Rikosoikeuden professori: ”Moraalitonta tällainen kepulointi ainakin on”

   Tilaajille
  9. 9

   HS:n erikoisartikkeli vie ruotsalaisten orjasaarelle: Gustavia oli Ruotsin yritys päästä siirtomaavallaksi, ja oli siellä mukana suomalaisiakin

   Tilaajille
  10. 10

   Kotona tehtävä tikkutesti on paljastanut jo monia oireettomia suolistosyöpiä

  11. Näytä lisää