Homojen, punkkarien ja Ari Hjelmin seura - Urheilu | HS.fi

109-vuotias St. Pauli on nykyään yhtä lailla vasemmistolainen brändi kuin urheiluseura. Kuvassa joukkueen kannattajia HSV:tä vastaan maaliskuussa pelatusta paikallisottelusta.

Homojen, punkkarien ja Ari Hjelmin seura

Jalkapalloseura St. Pauli on kenties maailman tunnetuin antifasistinen brändi. Kannattajilleen seura tarkoittaa enemmän kuin urheilua. Esimerkiksi turkkilaispelaaja Cenk Şahin sai lähteä St. Paulista tuettuaan Turkin hyökkäystä kurdien kimppuun. Ja löytyy seuran historiasta yksi suomalainenkin jalkapalloilija.


3.11.2019 2:00 | Päivitetty 3.11.2019 10:58

Pääkallolippuja, sateenkaaria ja Che Guevaran banderolleja. Talonvaltaajia, antifasisteja ja niittitakkisia punkkareita. Näistä peruspilareista on tehty kannattajiensa näköinen hampurilainen jalkapalloseura St. Pauli.

Saksan Hampurissa tuskin kukaan osaa ajatella jalkapalloa ilman politiikkaa, ilman yhteiskunnallista kantaaottavuutta. Kaupungin – ja etenkin Sankt Paulin kaupunginosan – keskeiseen sielunelämään on yli sadan vuoden ajan kuulunut urheiluseura St. Pauli, joka lienee kansainvälisesti eräs tunnetuimmista ei-pääsarjassa pelaavista seuroista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat