Urheilu

Leijonien johto suli, ja Tšekki ratkaisi rankkarikisassa täydessä Areenassa

Turnausvoiton ratkaiseminen siirtyi isänpäivän otteluihin, jolloin Suomi kohtaa Ruotsin.

Suomi–Tšekki 2–3 vl.

Pisimmän mahdollisen kaavan mukaan mentiin, kun Tšekki kukisti Jakub Krejcikn voittolaukausmaalilla Suomen 3–2 lähes loppuunmyydyssä (12 150) Hartwall-areenassa.

Puolustaja Krejcik oli ainoa, joka onnistui rankkareissa. Suomelta yrittivät vuoron perään Sakari Manninen, Teemu Turunen, Harri Pesonen, Toni Rajala ja viimeisenä Kristian Kuusela.

Jatkoajalla Leijonilla oli vielä toivoa. Yleisö intoutui kovaan mylvintään, kun Marko Anttila painoi kovan laukauksen viisiminuuttisen lopussa vähän maalista ohi. ”Mörkön” maalia katsojat olisivat kaivanneet, kuten MM-kisoissa. Ei tullut, mutta lähellä oli.

Ykkösen keskellä pelannut Sakari Manninen vei Suomen tärkeään 2–1-johtoon aivan kolmannen erän alussa, mutta etumatka ei kestänyt loppuun asti.

Tomas Filippi tasoitti vain minuutti ja yhdeksän sekuntia ennen loppua, kun naapurit pelasivat ilman maalivahtia.

Manninen viihtyi hyvin entisessä kotihallissaan. Jokereissa pelatessaan hän sai painella samoissa valoissa illasta toiseen ja tuntui kuin peli-ilo olisi näkynyt katsomoon asti. Voiton tuojaksi ei silti hänestäkään ollut.

Tšekki-ottelun venyminen jatkoajalle tarkoitti, että turnausvoitto ratkeaa vasta sunnuntaisissa kamppailuissa. Tšekki kaatoi Tre Kronorin ensimmäisessä pelissä Leksandissa, ja pysyy tiukasti kiinni Karjala-pokaalissa.

Maalivahti Juho Olkinuora oli yksi Suomen lauantaisen ottelun peruskivistä. Olkinuora pelaa Vladivostokissa tykkikautta ja hyvin siirtyivät torjunnat KHL-peleistä Leijoniin. Filippin tasoituksessa kiekko painui läpiajosta hanskan puolelta sisään, mutta vaikea torjuttava se oli.

Kärppien sentterille Juho Lammikolle ilta näytti aluksi hyvältä. Hän teki uransa ensimmäisen maajoukkuemaalin ja pyyhki nollan pois tilastoista. NHL:ssä Lammikko pelasi 40 ottelua ilman yhtään osumaa. Kevään MM-kisoissa jäivät pistesarakkeisiin kiikarit eli 0+0, mutta enää hänen ei tarvitse murehtia maajoukkueen maalittomuutta.

”Se oli sillä hetkellä ihan mukava, mutta ei se paljon lämmitä, kun tuli tappio”, Lammikko sanoi. ”On se hyvä saada ensimmäinen maali pois alta, mutta ei saa olla tyytyväinen.”

Tšekki sai vähän kyseenalaisen tasoituksen, kun Lammikkoa rikottiin hyökkäyspäässä. Pilli ei soinut ja tsekit saivat vastahyökkäyksen, jonka puolustaja Jakub Jerabek sai päättää Radim ja Hynek Zohornan syötöistä.

”Tein siinä pienen virheen, kun turhaan myin itseni siihen maalin syöttäneeseen pelaajaan”, Olkinuora ruoski itseään Tsekin ensimmäisessä maalissa. ”Todella tyhmä juttu.”

”Toisessa maalissa oli hyvä laukaus ja näin, miten tilanne kehkeytyi”, Olkinuora sanoi, ”mutta jos ei jaksa pelata 60 minuuttia ehjästi, joutuu ylitöihin ja se on välillä kolikonheittoa.”

”Tosi siistiä oli pelata, kun halli oli täynnä. Kun olen pelannut tuolla vähän kauempana, tässä on enemmän järkeä ja se lämmittää sydäntä”, Olkinuora sanoi.

Annos synkkyyttä tuli Lammikolle, kun hän oli melkein kiinni Filippissä, kun tasoitus tuli.

”Täytyy katsoa videolta, miten se tilanne meni”, Lammikko totesi lyhyesti.

Zohornat tulivat kokonaisena ketjuna maajoukkueeseen Ruotsin euroturnauksessa viime helmikuussa. Nyt he olivat taas yhdessä, kun Tomaš Zohorna johti veljeskolmikkoa. Zohornat ovat ensimmäiset tsekkiläiset veljekset, jotka ovat pelanneet maan edustuspaidassa.

Tšekkoslovakian aikana Statsnyn veljekset pelasivat maajoukkueessa, mutta heitä ei lasketa nykytilastoon, kun he ovat slovakkeja.

Leijonien pelaajakierrätyksessä koko Venäjä-ottelussa pelannut kakkosketju siirtyi katsomoon ja tilalle tulivat uudet herrat.

Arttu Ilomäki johti troikkaa, jossa pelasivat ladoilla Teemu Turunen ja Eemeli Suomi. Ilomäki aloitti jopa viime kevään MM-turnauksen Leijonien ykkössentterinä.

MM-puolustaja Atte Ohtamaa kuului vielä tunti ennen ottelua kokoonpanoon, mutta putosi pois viime hetkillä. Teemu Eronen ja Juuso Vainio saivat tehdä tilaa Petteri Lindhohmille ja tulokas Mikko Niemelälle.

Maalivahtirotaation on tuttua näistä turnauksista. Nyt Juho Olkinuora sai vuoron, ja hyvin pelasikin kuten KHL-pelit antoivat odottaa.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Jätkäsaaren palkituista taloista muutetaan pois mystisten oireiden vuoksi – Omistaja kiistää ongelmat

   Tilaajille
  2. 2

   Treenin jälkeen moni tekee virheen, joka voi hidastaa kehitystä – Tästä on kyse aktiivisessa palautumisessa, joka hyödyttää jokaista treenaajaa

   Tilaajille
  3. 3

   John Irvingin teos käsittelee seksuaalisuutta ja uskontoa niin rajusti, että se on yhä kielletty joissakin kouluissa – Taustalla on kirjailijan nuoruuden trauma

   Tilaajille
  4. 4

   Alfa-tv nousi otsikoihin kun se hermostui ohjelmansa trans-vieraasta – katsoimme kanavaa viikon putkeen, ja tältä se näytti

  5. 5

   Uhkaako älytelevisiosi lakata toimimasta? Pieni merkintä kertoo, onko markkinoiden suosituin televisio ajan tasalla vai ei

   Tilaajille
  6. 6

   Suomalaisyritys panee vuokralaiset hoitamaan asunnonvälittäjän työt: ”Uskomme, että tästä tulee markkinoiden vallitseva toimintatapa”

  7. 7

   Ohikulkija huomasi maassa pienen pienen pilkahduksen: Nyt Espoossa kaivetaan esiin asuinpaikkaa Suomen esihistorian arvoitukselliselta aikakaudelta

  8. 8

   Työssä käyvät suomalaiset kustantavat vielä vuosikymmeniä lisäeläkkeitä, joita saavat keskimääräistä hyvätuloisemmat eläkeläiset

  9. 9

   Ratkeaako Postin lakko tänään? Valtakunnansovittelijalta sovintoesitys, vastaukset kello 11 – HS seuraa

  10. 10

   Helsingin seutua uhkaa ensi maanantaina liikennekaaos – HSL: ”Pahimmillaan meidän bussimme eivät juurikaan kulje”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Noituudesta on tullut osa uutta feminismiä – selvitimme miksi

   Tilaajille
  2. 2

   Suomi mainittu! BBC kirjoitti sympaattisen jutun suomalaisesta ”kuolevasta kaupungista”, jossa on asiat niin huonosti että se on jo hienoa

  3. 3

   Jätkäsaaren palkituista taloista muutetaan pois mystisten oireiden vuoksi – Omistaja kiistää ongelmat

   Tilaajille
  4. 4

   Laulaja Whitney Houstonin pitkäaikainen avustaja vahvistaa vuosikymmenten huhut: ”Olimme rakastavaisia”

  5. 5

   Vantaalle rakennettiin jalkakäytävä, joka on kymmeniä senttejä talojen pihoja korkeammalla: ”En tiedä, miten sitä ei ole huomattu”

  6. 6

   Valtakunnan­sovittelija neuvotteli maanantai-illan sovinto­esityksestä Postin työriitaan, tukilakot uhkaavat laajeta lentokentille ja pää­kaupunki­seudun liikenteeseen

  7. 7

   Nesteiden pakkaaminen muovipusseihin loppuu Helsinki-Vantaalla luultavasti jo lähitulevaisuudessa

  8. 8

   Natalia Salmela seisoi teininä leipä­jonossa mutta omistaa nyt 31-vuotiaana hulppean loft-asunnon Helsingistä

   Tilaajille
  9. 9

   The New York Timesin päätoimittaja: Presidentti Trump asettaa puheillaan lehden toimittajat hengenvaaraan

  10. 10

   Treenin jälkeen moni tekee virheen, joka voi hidastaa kehitystä – Tästä on kyse aktiivisessa palautumisessa, joka hyödyttää jokaista treenaajaa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Natalia Salmela seisoi teininä leipä­jonossa mutta omistaa nyt 31-vuotiaana hulppean loft-asunnon Helsingistä

   Tilaajille
  2. 2

   Kaikkien aikojen kovin suomalaisbiisi täyttää 20 vuotta ja siksi radiokanava soittaa vuorokauden pelkästään sitä

  3. 3

   Kenelle kehittyy hallitsematon himo? Riippuvuus­tutkija Joonas Majuri tietää, millainen tausta altistaa tuhoisille addiktioille

   Tilaajille
  4. 4

   Emma Watson kuvaili elämäntilannettaan ja keksi käsitteen, jota koko internet on kaivannut mutta jota ei ole suomennettu – sinkkuuden käsite on yhä kapea

  5. 5

   Amsterdamilainen Laurent Simons, 9, valmistuu maailman nuorimpana ihmisenä yliopistosta

  6. 6

   Puolet suomalaisista saa liian vähän tiamiinia – Jos puutos jatkuu pitkään, se voi aiheuttaa joukon sekalaisia oireita

  7. 7

   KHO: Vantaa saa lunastaa 300 vuotta saman suvun omistuksessa olleen tilan asuntojen rakentamista varten

  8. 8

   Noituudesta on tullut osa uutta feminismiä – selvitimme miksi

   Tilaajille
  9. 9

   Heini Maksimaisen laskut jäivät maksamatta ja pyykit pesemättä, vaikka töissä kaikki sujui hyvin – Tällaista on arjenhallintauupumus, josta moni millenniaali kärsii

   Tilaajille
  10. 10

   Patologina Auschwitzissa toiminut juutalaislääkäri kuvaa Josef Mengelen toiminnan järjettömyyden ja säälimättömyyden rehellisesti

  11. Näytä lisää