Urheilu

Tosi-tv-ohjelmassa etsitään pelaajaa Kuopion Palloseuralle: Voittajalle on luvassa peräti sadantuhannen euron pelaajasopimus

Nelonen näyttää ohjelmaa helmikuusta huhtikuuhun.

Kun seuraava Veikkausliiga-kausi alkaa huhtikuussa 2020, astelee mestarijoukkue Kuopion Palloseuran paidassa kentälle tosi-tv-ohjelmassa pelaajasopimuksen voittanut jalkapalloilija. Se pelaaja voi olla joku jo tunnettu pelaaja kotimaasta tai ulkomailta tai miksei jopa joku toistaiseksi suurelta yleisöltä piilossa ollut pelaaja.

PlayOff-nimiseen tosi-tv-ohjelmaan ruvetaan pian etsimään kiinnostuneita pelaajia. Voittajalle luvassa oleva sadantuhannen euron arvoinen pelaajasopimus saanee varmasti liikkeelle koko joukon pelaajia, jotka ovat valmiita taistelemaan julkisuudessa Veikkausliiga-sopimuksesta mestarijoukkueeseen.

Tuotantoyhtiö Lability tekee ohjelman, jonka näyttää ensi keväänä televisiokanava Nelonen. Ohjelman juontajana on kuusi Veikkausliigan mestaruutta voittanut Sebastian Sorsa.

Ohjelman ensimmäinen jakso esitetään 17. helmikuuta ja viimeinen jakso esitetään vähän ennen Veikkausliiga-kauden alkua.

Idea ei ole ainutlaatuinen, mutta ensimmäinen kerta, kun Suomessa tehdään vastaavanlaista tositelevisio-ohjelmaa.

”Poikkeuksellisen ohjelmasta tekee se, että voittaja kävelee suoraan ammattilaisjoukkueen kokoonpanoon joukkueen parhaiten palkattuna pelaajana”, Sebastian Sorsa sanoo.


Pelaajat kilpailevat kahdessa joukkueessa, keltaisessa ja mustassa, voittopotista. Joukkueille on tiettävästi tulossa kokeneet tähtivalmentajat

Mitä järkeä tällaisessa ohjelmassa on KuPSille? Se on varmaa, että sadantuhannen euron panostuksella KuPS saa valtavasti mainosta kaupallisessa televisiossa. Ohjelma pitää KuPSin puheenaiheena ensi keväänä ennen uutta kautta.

”Idea on tullut alun perin KuPSilta. He sanoivat miettineensä tällaista kilpailua jo jokin vuosi sitten. Tuotantoyhtiömme jalosti sitten KuPSin idean ohjelmaksi. Kuopion Palloseuran näkökulmasta seurabrändi saa kansallisen tason vahvistusta. Kuopion kaupunki on yksi ohjelman pääyhteistyökumppani. Tämä on sekä KuPSille että Kuopiolle mielenkiintoinen markkinointimahdollisuus”, Sorsa sanoo.

Onko realismia, että ohjelmassa löytyisi KuPSille aidosti käyttökelpoinen hyvä pelaaja? Päätöksen voittajasta tekee tietysti lopulta KuPS, ja sen mahdollisista pelaajatarpeista riippuen valikoituu myös voittaja.

Sorsa sanoo uskovansa, että myös kansainvälisen tason pelaajien kiinnostus herää.

”Tämä on iso panostus yhden pelaajan sopimukseen. Pelaajaa etsitään ihan tosissaan. Tässä pitää onnistua meidän tuotantoyhtiönä ja myös KuPSin seurajohdon. KuPS kartoittaa tietenkin pelaajia, jotka voisivat tulla ohjelmaan. KuPS etsii tällä haavaa pelaajia vähän joka pelipaikalle. Voi olla, että ohjelman avulla joku muukin pelaaja kuin voittaja saa sopimuksen.”

Sorsan mukaan ohjelmaan on todennäköisesti lähdössä mukaan Veikkausliigassa jo tunnettuja pelaajia.

Britanniassa vastaavanlainen sarja toteutettiin vuonna 2010, kun Sky One lähetti Football’s Next Star -nimistä ohjelmaa. Siinä ohjelmassa juontaja, entinen Valioliiga-pelaaja Jamie Redknapp ja tähtivalmentajat etsivät Serie A -seura Internazionalelle lupaavaa nuorta pelaajaa.

Football’s Next Star -ohjelman voitti englantilainen Ben Greenhalgh, joka sai puolen vuoden mittaisen ammattilaissopimuksen Interiin. Sopimukseen päätyttyä Inter teki vielä vuoden mittaisen jatkosopimuksen ja lähetti Greenhalghin lainalle kolmannelle sarjatasolle Comoon.

27-vuotias Greenhalgh pääsi myöhemmin pelaamaan puoli tusinaa ottelua Skotlannin liigassa, mutta pelaa nykyään Englannin kuudennella sarjatasolla Dartfordissa.

Vuosina 2005 ja 2006 Sky One näytti Football Icon -nimistä tosi-tv-ohjelmaa, jossa 16-18-vuotiaat nuoret pelaajat yrittivät voittaa pelaajasopimuksen Valioliigan mestarijoukkue Chelseaan. Toisen kauden voittaja Carl Magnay pelaa nykyään Englannin kuudennella sarjatasolla.

FC Honkaa viime kaudella edustanut Gideon Baah on todennäköisesti yksi menestyneimmistä ellei jopa menestynein tosi-tv-ohjelmasta maailmalle ponnistanut jalkapalloilija.

Baah voitti kotimaassaan Ghanassa MNT Soccer Academy -nimisen ohjelman ja pääsi testileirille Chelseaan. Työlupaongelmien takia Baah joutui palaamaan Ghanaan mutta pääsi pelaamaan maan suurimpaan seuraan Asante Kokotoon.

Baah päätyi myöhemmin FC Honkaan ja HJK:hon, joka myi hänet MLS:n New York Red Bullsille.

Helsingin Sanomat ja Nelonen kuuluvat Sanoma-konserniin.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Anthony Joshua kaappasi raskaansarjan mestaruusvyöt takaisin itselleen

  2. 2

   Linda-Maria Roine eli räppäri Mercedes Bentso kertoo HS:lle: ”Olin Veijo Baltzarin uhri”

   Tilaajille
  3. 3

   Marin vai Lindtman? Tutkijan mukaan pääministerivalinnassa on kyse siitä, keiden äänistä Sdp aikoo jatkossa kilpailla

  4. 4

   Rinteen lähtö on parasta, mitä Sdp:lle on tapahtunut toukokuun 2014 jälkeen

  5. 5

   Maria Ohisalo saa uhkauksia muttei ole koskaan pelännyt Helsingin kaduilla – Sisä­ministeri palaa lapsuutensa lähiöön ja kertoo, miksi haluaa puhua hankalasta lapsuudestaan

   Tilaajille
  6. 6

   Timo Seppälä käräytti doping­valvojan urallaan 315 suomalais­urheilijaa ennen kuin hän löi päänsä kiveen ja halvaantui – viimeisessä haastattelussa hän jättää doping­testamenttinsa

   Tilaajille
  7. 7

   Nyrkkeilyn raskaansarjan MM-ottelun alla riittää kummasteltavaa: Saudi-Arabia, yllätysmestarin älyttömyyksiin noussut rahankäyttö ja tekeekö Joshua ”Alit”

  8. 8

   Pakinoitsija Kuukautinen kuunteli miespuolisten synnyttäjien kokemuksia: ”Kätilö totesi, että täällähän on isännällä kohdunsuu 9 cm auki!”

  9. 9

   Victorian putoukset ovat kuivuneet noroiksi: video ja vaihtokuvat näyttävät maailman­perintö­kohteen rajun muutoksen

  10. 10

   Kaksi alkuperäiskansaan kuuluvaa miestä ammuttiin keskellä tietä Brasiliassa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   1990-luvulla suomalais­toimittaja eli vuosia vapaamielisessä Hong­kongissa, nyt Anu Nousiainen palasi katsomaan, kuinka kommunistinen Kiina yrittää tukahduttaa elävän suur­kaupungin

   Tilaajille
  2. 2

   Timo Seppälä käräytti doping­valvojan urallaan 315 suomalais­urheilijaa ennen kuin hän löi päänsä kiveen ja halvaantui – viimeisessä haastattelussa hän jättää doping­testamenttinsa

   Tilaajille
  3. 3

   HS:n esiraati valitsi Linnan juhlien puvuista kymmenen säväyttävintä, äänestä kuvien perusteella suosikkiasi

  4. 4

   Victorian putoukset ovat kuivuneet noroiksi: video ja vaihtokuvat näyttävät maailman­perintö­kohteen rajun muutoksen

  5. 5

   Maria Ohisalo saa uhkauksia muttei ole koskaan pelännyt Helsingin kaduilla – Sisä­ministeri palaa lapsuutensa lähiöön ja kertoo, miksi haluaa puhua hankalasta lapsuudestaan

   Tilaajille
  6. 6

   Väri-ilottelua ja modernia glamouria: 35 kuvan kooste Linnan juhlien puvuista

  7. 7

   Satojen huippu-urheilijoiden lapsuutta tutkittiin – löytyi vastaus Suomenkin urheilupiirejä pitkään jakaneeseen riitaan

   Tilaajille
  8. 8

   Linda-Maria Roine eli räppäri Mercedes Bentso kertoo HS:lle: ”Olin Veijo Baltzarin uhri”

   Tilaajille
  9. 9

   Seksivalistus selittää Yhdysvaltain oudot neitsyystestit

  10. 10

   Puolustusvoimat valmistautuu aloittamaan suojelukoulutuksen oikeilla taistelukaasuilla: ”Sariinilla on ihmiseen hirvittävät vaikutukset”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Iltalehden julkaisemien viestien mukaan keskustassa suunniteltiin Rinteen kaatamista jo perjantaina – lue HS:n seuranta politiikan dramaattisesta tiistaista

  2. 2

   Vastahyökkäykseen käynyt Rinne ei aio erota – HS:n tiedot: Rinteen esiintyminen vähensi keskustan luottamusta pää­ministeriin entisestään

  3. 3

   Anopin lause kiteytti sen, mikä pitää parit yhdessä – Tärkeä palanen voi puuttua, vaikka suhteessa riittäisi luottamusta ja hyvää tahtoa

  4. 4

   Espoon keskuksessa on kaksio, jonne on muuttanut koko Suomen aikoinaan tuntema ufo-mies Juhan af Grann

   Tilaajille
  5. 5

   Kimi Räikkönen erottui muista F1-kuskeista ryhmäkuvassa, sosiaalinen media ihastui

  6. 6

   Pertti Jarla piirsi Fingerporin Espoosta: Hoksaatko tämän nokkelan sanaleikin?

  7. 7

   Tässä on ensimmäinen Vantaa-aiheinen Fingerpori: Jälki on taattua Pertti Jarlaa

  8. 8

   Helsinki on nyt silkkaa Fingerporia: Mikä saa ihmisen muuttamaan pois Myllypurosta?

  9. 9

   Konsulipäällikkö Pasi Tuominen arvostelee HS:n haastattelussa ankarasti ulkoministeri Haavistoa: syyttää pelolla johtamisesta ja lainvastaisesta päätöksestä

  10. 10

   Merin on saatava olla huomion keskipiste, koska silloin hän tuntee olevansa olemassa – Tällaista on huomiohakuisen ihmisen arki

   Tilaajille
  11. Näytä lisää