Sen jälkeen on ajettu seitsemän kisaviikonloppua. Nollaputki on Räikkösen pisin koko F1-uralla.
Ensimmäisellä kaudellaan 2001 Sauberilla Räikkönen jäi kuudessa perättäisessä kisassa pisteittä sarjan loppuvaiheissa ja toisen kerran niin kävi ensimmäisellä kaudella McLarenilla 2002 sarjan alkuvaiheissa.
Tuolloin pisteille yltäminen oli kuitenkin nykyistä vaikeampaa, sillä pisteitä jaettiin kuudelle parhaalle kuljettajalle. Vuodesta 2010 lähtien pinnoja on kerännyt koko kärkikymmenikkö.
Räikkösen hyvinvoinnista 17 vuoden ajan huolehtinut brittiläinen kuntovalmentaja Mark Arnall https://www.hs.fi/haku/?query=mark+arnallkuuli HS:ltä Räikkösen nollaputkesta, joten sitä miehet eivät ole ainakaan keskenään murehtineet.
Arnall toimi ennen Räikköstä toisen suomalaisen maailmanmestarin Mika Häkkisen https://www.hs.fi/haku/?query=mika+hakkisenkuntovalmentajana vuodesta 1997 lähtien.
Häkkisen kanssa pisin pisteetön jakso oli neljän kisan mittainen. Niitä tuli kaksi hänen ensimmäisellä McLaren-kaudellaan.

Näin pitkä pisteetön putki on Räikkösen lisäksi uusi siis myös Arnallille. Yli kolme kuukautta jatkunut pisteetön vaihe on hankala tilanne kenelle tahansa kuljettajille ja myös yli 310 kisan veteraanille.
”Tietysti turhautumiselta ei voi välttyä. Mitä kauemmin sitä kestää, sitä enemmän se turhauttaa”, Arnall arvioi työkaverinsa tunnelmia.
Viimeisellä Ferrari-kaudellaan viime vuonna Räikkönen kahmi vielä 12 palkintosijoitusta, jolla hän sivusi kausien 2005 ja 2007 omaa ennätystään.
Alfa Romeolla Räikkösen parhaaksi sijoitukseksi ovat jääneet seitsemännet tilat. Taso vastaa periaatteessa F1-sarjassa niin sanotun keskiryhmän kärkipaikkaa.
Mutta miten Arnall näkee tilanteen? Kuinka turhauttavaa Kimille on, kun hän ei aja palkinnoista?
”Kimi tietää odotukset. Olen aivan varma, että hän olisi edelleen riittävän hyvä ajamaan palkinnoille. Toisaalta Kimi oli myös sataprosenttisen tietoinen tähän tiimiin siirtyessään tavoiteasettelun erilaisuudesta”, Arnall sanoo.
Räikkönen tunsi Alfa Romeon väestä entuudestaan muutaman kuten Beat Zehnderinhttps://www.hs.fi/haku/?query=beat+zehnderin, joka toimi tallin managerina hänen debyyttikaudellaan. Arnall arvelee, että Räikkönen palasi sveitsiläistalliin auttamaan ja antamaan jotain takaisin.
”Enkä usko, että hän tuli tänne odottamalla palkintosijoja, vaikka syvällä sisimmässään hän niitä toivookin.”

Arnallin mukaan Räikkönen on ollut tyytyväinen alkukauden sijoituksiin ja hän osaa asettaa asiat oikeaan perspektiiviin. Arnall sanoo Kimin voivan olla silloin tyytyväinen, kun pystyy tekemään parhaansa.
”Jos ajaa Ferrarilla tai Mercedeksellä, etkä ole kärkikolmikossa, tiedostat, että oli aika surkea viikonloppu, sillä autolla voisi saavuttaa enemmän. Jos kysyi viime vuosina Kimiltä, oliko hän tyytyväinen toiseen tilaan Ferrarilla, hän sanoi ei, koska autolla on mahdollisuus voittaa”, Arnall kiteyttää.
Räikkösen päänsärkynä on syksyn ajan ollut Alfa Romeon rengaskulutus. Jos vauhtia on jossain kohti kisaa ollutkin, ovat Räikkösen renkaat kuluneet sijoituksen suojelemisessa, ja siitä ovat hyötyneet kilpakumppanit.
”Eikä tosiaankaan silloin voi olla tyytyväinen, kun mitään ei jää käteen”, Räikkönen on todennut.
- Formula 1 Seuraa
- Autourheilu Seuraa
- Heikki Kulta Seuraa
- Mika Häkkinen Seuraa
- Urheilu Seuraa
Kommentit