”Varmasti kaikilla on numeroni tallessa”

Miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva ei sulje joukkueessa jo lopettaneiden pelaajien paluuta Huuhkajiin. Hän kehottaa EM-kisoista kiinnostuneita pelaajia ottamaan itse yhteyttä, jonka jälkeen asiasta voidaan keskustella.

Julkaistu: , Päivitetty:

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva ei sulje ovea ensi kesän EM-kisakoneeseen niiltäkään pelaajilta, jotka ovat maajoukkueuransa jo lopettaneet.

Saksan Bundesliigassa Werder Bremenin kapteenina pelaava Niklas Moisander kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa olevansa avoin Huuhkajiin palaamiseen, jos päävalmentaja ja joukkue kokevat hänestä olevan hyötyä.

Moisanderin lisäksi viime vuosien runkopelaajista maajoukkueuransa ovat lopettaneet Perparim Hetemaj, Alexander Ring ja Kari Arkivuo. Kolmikko jatkaa edelleen peliuraansa seurajoukkueissaan.

”Riippuu ensinnäkin siitä, onko pelaaja tullut toisiin ajatuksiin. Täytyy käydä keskustelu siitä, miksi mieli on muuttunut. Odotan, että pelaaja ottaa yhteyttä. Varmasti kaikilla on numeroni tallessa.”

”Niillä, jotka ovat sitoutuneet ja olleet tässä mukana, on vahva asema. Tarkoitus on ilman muuta menestyä kisoissa ja saada iskukykyinen joukkue jalkeille. Pitää miettiä tarvetta ja kokonaisuutta.”

Yksikään lopettanut pelaaja ei ole ottanut toistaiseksi yhteyttä Kanervaan. Toki soitto voi tulla Kanervaltakin, jos jollekin pelaajalle nähdään tarvetta.

”En halua, että mikään asia jää ilmaan.”

 

”Viimeksi hän ilmoitti, ettei ole karsintapeleissä mukana.”


Iso kysymysmerkki leijailee Huuhkajista pitkään sivussa olleen Roman Eremenkon yllä. Taitava pelimies toisi hyökkäysvoimaa keskikentän keskelle, mutta hän jäi omasta tahdostaan sivuun syksyn EM-karsintaotteluista, vaikka kokaiinista saatu pelikielto oli jo päättynyt.

”Tilanne ei ole muuttunut. Viimeksi hän ilmoitti, ettei ole karsintapeleissä mukana. Varmasti käydään jonkinlainen keskustelu jossain vaiheessa, ja vedän siitä sitten omat johtopäätökset.”

”Mitä enemmän vaihtoehtoja on, sitä parempi tilanne. Matkan varrella voi sattua mitä vain.”

Syynä ennennäkemättömälle kiinnostukselle Huuhkajien pelaajavalintoihin on tietysti ensi kesänä odottava historiallinen EM-lopputurnaus.

Suomi pelaa B-lohkossa ja aloittaa kisat 13. kesäkuuta Tanskaa vastaan Kööpenhaminassa. 17. kesäkuuta vuorossa on Venäjän kohtaaminen Pietarissa, ja alkulohkon päättää ottelu maailmanlistan ykköstä Belgiaa vastaan niin ikään Pietarissa 22. kesäkuuta.

”Pelipaikkojen suhteen natsasi ihan kivasti tuo Kööpenhamina ja Pietari. Hienoa kohdata maailmanykkönen, mutta erityisesti lämmittää, että päästään kohtaamaan avausottelussa Tanska Parkenilla. Siellä on varmasti huikea fiilis, paljon roliganeja (Tanskan faneja) ja Suomi-faneja paikalla. Tulee varmasti unohtumaton kokemus, ja toivottavasti positiivisen tuloksen kautta hienot fiilikset matsin jälkeenkin.”

”Venäjä pääsee myös pelaamaan kotiyleisön edessä, mikä tuo varmasti lisäbuustia, mutta voi tuoda myös paineita.”

Kanerva kertoo lukeneensa tanskalaisten kommentteja, joiden mukaan he ovat tyytyväisiä, kun lohkoon tuli Walesin sijaan Suomi.

”En kuitenkaan usko, että kukaan aliarvioi meitä. Meillä on silti yllätysmahdollisuus.”

 

”Odotan, että pelaaja ottaa yhteyttä.”


Vaikka lohko on kova, on Kanerva varsin tyytyväinen arvonnan tulokseen.

Suomen toisena vaihtoehtona oli A-lohko, jossa pelaavat Italia, Sveitsi, Turkki ja Suomen arvontakorista nostettu Wales.

”Molemmissa on kovia jengejä. Ei A-lohko ole mitenkään merkittävästi helpompi.”

Suomi on lähtökohtaisesti altavastaaja jokaisessa ottelussa, ja menestys on tiiviin puolustamisen, nopeiden vastahyökkäysten ja vastustajan heikkoudet löytävän tarkan valmistautumisen varassa. Etenkin valmistautuminen on asia, jonka merkitystä Kanerva korostaa.

”Se on asia, jonka voimme tehdä muita paremmin.”

Osana valmistautumista Kanerva kertoo käyneensä heti lohkoarvonnan jälkeen katsomassa Teemu Pukin peliä Norwichin paidassa Arsenalia vastaan ja jutelleensa päävalmentaja Daniel Farken kanssa hyökkääjän kehittymisestä.

Seuravierailujen lisäksi Kanervan ohjelmassa on myös majapaikan viimeinen tarkistus Pietarissa, jossa maajoukkueen perusleiri kisojen aikana sijaitsee.

”Menemme (maajoukkuepäällikkö) Lennart Wangelin kanssa vielä tarkistamaan, että kaikki on kunnossa. Kööpenhaminassa käymme maaliskuussa.”

 

”Täytyy käydä keskustelu siitä, miksi mieli on muuttunut.”


Valmistautumiseen kuuluu oleellisena osana maaottelut, joita Suomi pelaa maaliskuussa kaksi ja kesäkuussa kaksi. Kanerva ei kerro, mitä joukkueita hänen listaltaan löytyy, mutta sanoo järjestelyjen olevan hyvällä mallilla.

”Yritetään löytää sellaisia vastustajia, jotka palvelevat näitä (EM-kisojen) pelejä. Ei ole missään nimessä helppo homma. Etukäteen käytiin keskusteluja, ja arvontojen jälkeen varsinaisesti alettiin etsiä vastustajia.”

”Kesäkuun osalta näyttää hyvältä, ja maaliskuullekin yksi vastustaja hyvin lähellä.”

Kisojen 24 joukkueesta 16 etenee alkulohkoista jatkoon siten, että jokaisen lohkon kahden parhaan lisäksi neljä parasta lohkokolmosta jatkaa otteluita pudotuspeleihin.

Kanerva kertoo, että turnauksen tavoitteista puhutaan tarkemmin joukkueen kanssa myöhemmin, mutta yksi asia on varma.

”Se on selvää, ettei lähdetä vain kisafiilistä haistelemaan.”

Eli jatkopaikkaa lähdetään hakemaan?

”Tavoitteet ja unelmat olleet isoja tähänkin asti. En ala niitä pudottamaan.”

 

”En halua, että mikään asia jää ilmaan.”

Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Muistatko, kun Noriko olikin Outi

  2. 2

   HS al-Holin vankileirillä: Heli haluaa palata, Jonna jäädä leirille ja kumpikin pelkää, että lapset viedään heiltä väkisin

   Tilaajille
  3. 3

   Star Warsin yli 40 vuotta kestänyt saaga päättyy tällä viikolla – Tätä on odotettavissa

  4. 4

   Al-Holin leirillä useita kertoja vieraillut ruotsalaiskirurgi pelastaisi lapset ja veisi äidit oikeuden eteen

  5. 5

   Nyt Ruotsista tuodaan muitakin kuin isoja diesel-autoja: Lempääläläismies haki vähän ajetun Teslan ja moni muu lataushybridin

  6. 6

   Opettaja kyllästyi, kun oppilaat harhautuivat tunnilla someen ja teki testin: Auttaako käsinkirjoittaminen oppimaan?

  7. 7

   Viron sisäministeri kutsui pääministeri Sanna Marinia ”myyjätytöksi”, pääministeri Ratas kiirehti kehumaan yhteistyötä Suomen kanssa

  8. 8

   Presidentti Niinistöltä selvä kanta al-Holin tilanteeseen: ”Lapsia tulee auttaa, sama velvoite ei ulotu äiteihin”

  9. 9

   Suomi tarvitsee jopa kymmeniätuhansia insinöörejä, ja täältä heitä löytyisi – Mumbaissa toimii yritys, joka valmentaa intialaisia Suomen työmarkkinoille

  10. 10

   Ovatko Suomen Uruguayhin perustamat sellutehtaat nykypäivän kolonialismia? Tällainen on järjestelmällisen hyväksikäytön historia

  11. Näytä lisää
  1. 1

   HS al-Holin vankileirillä: Heli haluaa palata, Jonna jäädä leirille ja kumpikin pelkää, että lapset viedään heiltä väkisin

   Tilaajille
  2. 2

   Essee: Jussi Halla-ahon popcorn-viestit kertovat siitä, miten politiikasta tuli trollausta

  3. 3

   Tämä leipä ruokki sotilaat talvisodassa, eikä perinnereseptillä leivottua leipää säilötä vieläkään muovipussissa

  4. 4

   HS:n vierailu al-Holin leirillä paljasti, että suomalaisten mahdollinen kotiutus vaikuttaa uskottua kaukaisemmalta hankkeelta

  5. 5

   Suomiräpin vaikuttavin riimi on valittu – Sen kirjoittanut Avain kertoo, miltä suosio tuntuu ja miksi hänen kappaleensa on äänestyksen ykkönen

  6. 6

   Sanna Marinin saama huomio teki hänestä politiikan supertähden – mutta auttaako metallifunk pelastamaan Sdp:n?

   Tilaajille
  7. 7

   Nainen voi opiskella insinööriksi muttei silti pääse insinöörin palkoille

  8. 8

   Osakesäästötilien pitäisi muuttaa suomalaiset sijoittajiksi, ja nyt niitä voi avata – HS kokosi tilin plussat ja miinukset

  9. 9

   Nuori virolaisnainen pantiin katsomaan 224 näytelmää vuodessa, jotta selviäisi, mitä teatteri tekee ihmiselle

  10. 10

   Jari-Matti Latvala kertoo, miltä kauhea vuosi tuntui: ”Pelkään, että minusta aletaan tehdä jotain esimerkkiä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Joonas Lahti, 24, on Suomen paras puhelinliittymäkauppias ja tienaa enemmän kuin toimitusjohtaja

   Tilaajille
  2. 2

   HS al-Holin vankileirillä: Heli haluaa palata, Jonna jäädä leirille ja kumpikin pelkää, että lapset viedään heiltä väkisin

   Tilaajille
  3. 3

   HS pääsi harvinaiselle vierailulle syyrialaiseen vankilaan, jossa pidetään Isisin taistelijoita – ”Meilläkin on oikeuksia”, sanoo ruotsalainen Farhad

   Tilaajille
  4. 4

   Triplassa kiusallinen suunnitteluvirhe: uudelta asemalaiturilta näkee pimeällä sisään kauppakeskuksen vessoihin

  5. 5

   Suomen asuntomarkkinoiden kahtiajako vaati ison uhrin: ”Monia on johdettu harhaan”

  6. 6

   HS-analyysi: Kulmunin vaatimukset ajoivat vasemmistolaisen Sanna Marinin heti ahtaaseen rakoon

   Tilaajille
  7. 7

   Olot vapautuivat Jari Aarnion suljetulla selliosastolla – sekä vangit että vartijat ihmettelevät yllättävää muutosta

   Tilaajille
  8. 8

   Anni Sinnemäki oli rajusti kiusanneen johtajan esimies, mutta ei puuttunut tilanteeseen tarpeeksi: ”Olemme epäonnistuneet”

  9. 9

   Jussi Halla-aho yhdisti Tullin harjoituksen ja al-Holin suomalaisten kotiuttamisen, Tulli kertoi poikkeuksellisen laajasta disinformaatio­kampanjasta – Näin Halla-aho vastaa

  10. 10

   HS:n toimittajan twiitistä tuli kansainvälinen puheenaihe, myös arvostetut ulkomaiset mediat jakoivat kuvan Suomen hallituksen johtohahmoista

  11. Näytä lisää