Urheilu

Iivo Niskanen tunsi antaneensa tasoitusta kovimmille kilpakumppaneilleen, jotka jättivät mc-viestin väliin

Johanna Matintalo ja Kerttu Niskanen aloittivat viestin mainiosti, mutta sitten Suomelle tuli noutaja.

Kun tänä talvena ei ole hiihdon arvokisoja, Iivo Niskasen tavoitteena on voittaa normaalimatkojen maailmancup.

Siinä kilpailussa Niskanen antoi sunnuntaina tasoitusta monelle kovalle kilpakumppanilleen osallistuessaan melko merkityksettömään maailmancupin viestiin Norjan Lillehammerissa.

Edellisen päivän yhdistelmäkilpailun viidestä parhaasta miehestä viestiin osallistui vain toiseksi sijoittunut Norjan Hans Christer Holund.

Sen sijaan poissa olivat venäläinen voittaja Aleksandr Bolšunov (lauantain voittaja) sekä norjalaiset Emil Iversen (kolmas), Johannes Høsflot Klæbo (neljäs) ja Martin Johnsrud Sundby. He ovat kaikki Niskasen kovimpia kilpakumppaneita maailmancupissa.

Niskanen myönsi Ylen haastattelussa pyöritelleensä itsekin ajatusta voimien säästelemisestä ja kisan jättämisestä väliin.

”Kyllähän sitä vähän saattoi miettiä. Hiihdetään nyt joukkueelle eikä oteta tästä stressiä. Toivotaan, että tästä vain herkistyy ensi viikonloppua varten”, Niskanen sanoi Ylelle tultuaan viestin toiselta osuudelta kärjessä vaihtoon.

Tasoituksen antamisen Niskanen myönsi suoremmin.

”Tällaisella kaudella keskittyminen on pelkästään henkilökohtaiseen cupiin. Ilman muuta tässä antaa tasoitusta heille, jotka passasivat. Oli iso etu oli jättää tänään hiihtämättä kilpaa”, Niskanen sanoi Ylelle ja viittasi palautumiseen ja siihen, että seuraavat kisat käydään ensi viikonloppuna korkealla Sveitsin Davosissa.

Suomi sijoittui miesten viestissä (4 x 7,5 km) seitsemänneksi varamiehisellä nelikolla, sillä varvastoipilas Ristomatti Hakola ei ollut reissussa mukana.

Perttu Hyvärinen tuli avausosuudelta viidentenä, 15 sekunnin päässä kärjestä.

Niskasen nostettua Suomen kärkeen Lari Lehtonen ei jaksanut kärjen vauhdissa vaan tuli vaihtoon vasta seitsemäntenä, ja ero kärkeen repesi 41 sekuntiin.

Kun kärkimiehet hidastelivat ja kyttäilivät toisiaan, Suomen ankkuri Markus Vuorela ajoi porukan kantaan. Kun vauhti kiihtyi, Vuorela putosi ja tuli maaliin seitsemäntenä yli minuutin päässä kärjestä.

Venäjä vei kaksoisvoiton ja jätti varamiehisen Norjan kolmanneksi.

Suomen naiset aloittivat mainiosti 4x5 km:n viestin. Suomi johti kisaa kahden osuuden jälkeen, mutta sitten tuli niin sanotusti noutaja.

Ankkuri Krista Pärmäkoski tuli maaliin neljäntenä, yli puolitoista minuuttia voittaja Norjan takana.

”Meno oli tänään aika tahmeaa. Joukkueena meillä oli ihan hyvä suoritus, oltiin kuitenkin haastajia”, Pärmäkoski sanoi Hiihtoliiton äänitteessä.

Avausosuudella Johanna Matintalo suoriutui erinomaisesti ja tuli vaihtoon toisena, tasoissa Norjan kanssa.

”Kaikkiaan hyvä suoritus. Ei tullut missään vaiheessa sellaista oloa, että on ihan limitillä”, Matintalo sanoi.

Toisella osuudella Kerttu Niskanen onnistui vielä paremmin. Hän tuli vaihtoon seitsemän sekunnin johdossa ennen Norjan Astrid Jacobsenia.

”Vaikka tällaisella kelillä on niin sanotusti tyhmää hiihtää keulassa, mutta siinä pystyy hiihtämään vähän enemmän omaa hiihtoa ja yrittää jopa niitä ratkaisun paikkoja. Sillä tavalla se toimi”, Niskanen sanoi.

Kolmannella osuudella Norjan Therese Johaug otti nopeasti Anne Kyllösen kiinni ja meni menojaan. Kyllönen hyytyi osuuden viimeisellä kilometrillä pahasti ja tuli vaihtoon neljäntenä, 31 sekunnin päässä Ruotsista ja 23 sekuntia USA:sta.

Kilpailut hiihdettiin lumisateessa ja varsin pehmeällä ladulla.

Lillehammer: Maailmancupin 1/4 viestit:

Miehet 4x7,5 km: 1) Venäjä-2 1.26.46,8 (Ivan Jakimushin, Jevgeni Belov, Ilja Poroshkin, Sergei Ustjugov), 2) Venäjä –1,3 (Andrei Larkov, Ilja Semikov, Denis Spitsov, Andrei Melnitshenko), 3) Norja –8,9 (Pål Golberg, Hans Christer Holund, Sjur Röthe, Finn Hågen Krogh), 4) Norja-2 –9,0, 5) Saksa –9,9, 6) Ruotsi –26,9, 7) Suomi –1.03,2 (Perttu Hyvärinen, Iivo Niskanen, Lari Lehtonen, Markus Vuorela), 8) Ranska –1.50,4, 9) USA –3.33,3, 10) Kazakstan –6.24,4.

Naiset 4x5 km: 1) Norja 1.02.22,4 (Maiken Caspersen Falla, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug, Heidi Weng), 2) USA –48,9 sekuntia jäljessä (Sophie Caldwell, Sadie Maubet Bjornsen, Rosie Brennan, Jessica Diggins), 3) Ruotsi –1.19,7 (Emma Ribom, Elina Rönnlund, Charlotte Kalla, Moa Lundgren), 4) Suomi –1.32,5 (Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Anne Kyllönen, Krista Pärmäkoski), 5) Norja-2 –1.46,5, 6) Venäjä –2.25,5, 7) Venäjä-2 –2.26,3, 8) Saksa –3.59,3, 9) Ranska –5.20,9, 10) Japani –5.31,1.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Koronaviruksen hillitsemiseksi on olemassa yli­voimainen keino, joka on jokaisen ulottuvilla – Kokeile, läpäisetkö käsi­hygienian testin

  2. 2

   Vantaan kokoomusvaikuttaja Tapani Mäkinen maksoi kummitädille velkansa 100 ja 200 euron seteleinä, käteisen olivat samana päivänä nostaneet Sjöblomin veljekset

  3. 3

   ”Ole leidi, he sanoivat” -video lähti viraaliksi, sillä siinä sanotaan ääneen ne sadat vaatimukset joita naiset saavat kuulla päivittäin – ja se on upeaa

  4. 4

   Suomalainen ex-työntekijä kertoo HS:lle, mitä Peter Nygårdin kodeissa ja ”hemmottelu­juhlissa” tapahtui

   Tilaajille
  5. 5

   Amerikkalaismedia: FBI ratsannut Peter Nygårdin yrityksen toimitilat New Yorkissa

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Onko koronavirus lähestymässä käänne­kohtaansa? Suomalais­professori uskoo tämän viikon olevan ratkaiseva

  2. 2

   ”Ole leidi, he sanoivat” -video lähti viraaliksi, sillä siinä sanotaan ääneen ne sadat vaatimukset joita naiset saavat kuulla päivittäin – ja se on upeaa

  3. 3

   Koronaviruksen hillitsemiseksi on olemassa yli­voimainen keino, joka on jokaisen ulottuvilla – Kokeile, läpäisetkö käsi­hygienian testin

  4. 4

   Suomalaismies kertoo tilanteesta koronaviruksen eristämässä hotellissa Teneriffalla: ”Oven alta oli tullut ilmoitus, että hotelli on suljettu”

  5. 5

   Hotelli Tornin 11. kerroksessa oli huone, jonne asiakkailla ei ollut asiaa – Sinne piilotettua kätköä suojeltiin salaisella hälytysnapilla

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Lumeen hukkuva Lappi pidättää hengitystään – Mitä lähiviikkoina tapahtuu?

   Tilaajille
  2. 2

   ”Elämäni hirveimpiä kokemuksia” – Katariina Souri kertoo HS:lle, mitä hänelle tapahtui miljonääri Peter Nygårdin huvilalla

  3. 3

   Helsingin keskustassa sijaitsevan ruokakaupan paistopisteelle ilmestyy siististi pukeutunut rouva, sitten tapahtuu jotain inhottavaa – HS valvoi paistopisteiden hygieniaa

  4. 4

   Tampereen keskustassa on kommuuni, jossa tyhjät pullot jaetaan painimalla

   Tilaajille
  5. 5

   Lähes joka toinen kiinalainen on nyt karanteenissa: HS:n kuvakooste näyttää aavekaupungeiksi muuttuneet metropolit

   Tilaajille
  6. Näytä lisää