Urheilu

USA:n antidopingjohtaja tylyttää Venäjää, Putinin mukaan Venäjällä kaikki perusteet valittaa Wadan päätöksestä

Yhdysvaltojen antidopingtoimiston Usadan johtajan Travis Tygartin mukaan dopingrangaistukset eivät muuta Venäjän käyttäytymistä.

Venäjä on vain tullut rohkeammaksi edellisistä dopingiin liittyvistä sanktioistaan, eikä maanantaina annettu neljän vuoden kielto osallistua maana urheilun arvokisoihin muuta Venäjän käyttäytymistä.

Näin Venäjää tylyttää Yhdysvaltojen antidopingtoimiston Usadan johtaja Travis Tygart uutistoimisto Reutersin haastattelussa.

Maailman antidopingtoimisto Wada sulki maanantaina Venäjän neljäksi vuodeksi ulos muun muassa olympialaisista ja monien lajien MM-kisoista. Syynä hyllytykseen on Venäjän epäillyt rikkomukset dopingtietojen luovuttamisesta Wadalle, muun muassa tietojen väärentäminen.

Venäläiset urheilijat, jotka ovat noudattaneet todistettavasti antidopingsääntöjä, voisivat osallistua kisoihin neutraalin lipun alla, kuten tapahtui Pyeongchangin olympiakisoissa 2018.

Tygartin mukaan kyse on jälleen yhdestä ”tuhoisasta takaiskusta” puhtaille urheilijoille.

”Heidän [Venäjän] käyttäytymisensä ei ole muuttunut. Se on vain muuttunut rohkeammaksi ja räikeämmäksi joka kerta, kun antidopingyhteisö yrittää panna rangaistuksia kohdalleen. Kyse on siitä, panemmeko vain päämme pensaaseen ja teeskentelemme, että mitään ei tapahtunut, ja yritämme kääntää sivua”, Tygart sanoi Reutersille.

Venäjää koskevia dopingskandaaleja on riittänyt sen jälkeen, kun Venäjän valtiojohtoinen dopingjärjestelmä vuoden 2014 olympialaisissa alkoi paljastua vuonna 2015.

Tygartin mielestä se oli olympiahistorian suurin petos.

”Pyeongchangin olympialaisissa 2018 annoimme tukemme neutraaleille venäläisille urheilijoille, mutta se kääntyi täydelliseksi huijaukseksi ja pilkaksi, kun tiedämme, että käyttäytyminen ei ole muuttunut”, Tygart sanoi.

Venäjän presidentti Vladimir Putin piti Wadan päätöstä kieltää Venäjän osallistumisen merkittäviin urheilukilpailuihin olympialiikkeen peruskirjan vastaisina.

Putiniin mukaan venäläisillä urheilijoilla on oikeus kilpailla Venäjän lipun alla, sillä Wadan päätös ei sisällä valituksia Venäjän olympiakomiteaa vastaan.

”Tähän pohjautuen meillä on kaikki perusteet valittaa”, Putin totesi.

Hänen mukaansa Wadan määräämä rangaistus ei voi olla kollektiivinen, vaan henkilökohtainen ja sen pitää linkittyä tapahtuneisiin tekoihin.

Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Syrjäisellä parkkipaikalla on pieni sininen mökki, jonne kulinaristit ajavat Savosta saakka ahtamaan jauhelihatankoja

  2. 2

   Ensin Onni, 3, yski ja sitten vaimeni – Hädän hetkellä ensimmäiset minuutit ratkaisevat, mutta juuri silloin moni hyytyy

   Tilaajille
  3. 3

   Turkkilainen viranomainen Reutersille: Syyrialaisten tuloa Eurooppaan ei enää estetä

  4. 4

   Työhaalareissa ei pitäisi olla mitään asiaa juniin ja busseihin, sanoo työmies Juhani Kaappola Keravalta – Mitä vastaavat VR ja HSL?

  5. 5

   Selkänojan kallistaminen voi kärjistää lentokoneen tunnelman – Näin Finnair ohjeistaa matkustajia käyttäytymään

   Tilaajille
  6. Näytä lisää
  1. 1

   37-vuotias Reetta Ek alkoi tuntea iltaisin olonsa oudoksi – Kun lääkäri kertoi syyn, Ek tunsi syöksyvänsä kohti vanhuutta

   Tilaajille
  2. 2

   Suosikkikahvila haettiin konkurssiin Helsingin Punavuoressa: Sitten puhelu tuntemattomasta numerosta muutti kaiken

  3. 3

   Puiden takana on varjeltu salaisuus: Espoossa on Lego-taloilta näyttävä asuinalue, jonka vain paikalliset tietävät ja pitävät sitä ihmeenä

  4. 4

   Työhaalareissa ei pitäisi olla mitään asiaa juniin ja busseihin, sanoo työmies Juhani Kaappola Keravalta – Mitä vastaavat VR ja HSL?

  5. 5

   Päihdejärjestön epäily: Ruotsissa on kehitetty suomalaisia varten huippuvahva nuuska, joka koukuttaa etenkin nuoria

  6. Näytä lisää
  1. 1

   ”Elämäni hirveimpiä kokemuksia” – Katariina Souri kertoo HS:lle, mitä hänelle tapahtui miljonääri Peter Nygårdin huvilalla

  2. 2

   Helsingin keskustassa sijaitsevan ruokakaupan paistopisteelle ilmestyy siististi pukeutunut rouva, sitten tapahtuu jotain inhottavaa – HS valvoi paistopisteiden hygieniaa

  3. 3

   Koronaviruksen hillitsemiseksi on olemassa yli­voimainen keino, joka on jokaisen ulottuvilla – Kokeile, läpäisetkö käsi­hygienian testin

  4. 4

   Tampereen keskustassa on kommuuni, jossa tyhjät pullot jaetaan painimalla

   Tilaajille
  5. 5

   ”Ovi avattiin, ja esiin työntyi pistin” – Toimittaja Jussi Konttisen isä joutui kuusi­vuotiaana venäläisten vanki­leirille, jolta moni lapsi ei selvinnyt

   Tilaajille
  6. Näytä lisää